Archive for August 2017

Change

Bila aku tanya orang yang sedang berura-ura untuk u-turn tu kenapa dia nak buat u turn, jawapannya adalah, "Mungkin doa seseorang telah dimakbulkan Allah."


Adakah doa sewaktu aku rasa nak hempuk dia dengan kerusi itu? Haha.


Apa pun, Alhamdulillah. I'm happy with the way you changed your lifestyle. 

Change to be a better muslim. Untuk diri sendiri dan untuk dapat keredhaan Allah. Bukan untuk dapatkan perhatian saya atau orang lain. Saya doakan moga awak istiqamah okay? ๐Ÿ˜™

Till then, hidup baik-baik. 

Assalamualaikum. ๐Ÿ˜˜

Leave a comment

Misi mencari Leo ๐Ÿ˜œ

Sembang dengan kakak senior office tadi dia tanya aku;

KS: Awak pergi Jogja eh hari tu? Berapa hari? Seminggu eh?

Me: (Angguk) Eh, takdelah sampai seminggu. 5 hari je.

KS: Apa yang best kat situ?

Me: Macam-macam kak. Cuma yang penting tempat ni tak sesuai kot untuk makcik-makcik yang suka shopping๐Ÿ™Š.

Haha

Dannnn, bila tengok balik gambar-gambar kat sana, memang betullah kata kawan-kawan aku, "Ni kalau kita pergi dengan family members kita hari tu (esp mak abah / husband diorang) harus tak lepas nak buat aktiviti ni semua."๐Ÿคฃ


Kata sorang lagi kawan, "Ha, kalau anak nak buat aktiviti ni pun mungkin kitorang tak kasi."

Hahaha.

Kata aku: syukurlahhh aku ada peluang buat semua ni dengan diorang๐Ÿ˜œ


Kalau ada rasa nak baca trip acah-acah adventure ni bolehla klik sini. Kakak ni sangat rajin buat blog entry ala-ala travelog untuk every trip. Aku memang dah tak berapa nak rajin. Kekangan masa plus M besar. Haha

So hopefully kalau ada yang berniat nak ke sana, itinerary yang tak seberapa tu bisa membantu. Hihi.

Till next post. Assalamualaikum.๐Ÿ˜˜  

Leave a comment

Be good but don't be stupid

Assalamualaikum. 


Fuh, lama betul menyorok, kan?

So many things to be told tapi sebab ianya terlalu peribadi, tak bolehlah nak membebel kat sini. Huhu. 

Yeah, forgiving doesn't mean that we have to forget everything, right?

Dan aku harap, suis kewarasanku masih berfungsi dengan baik. ๐Ÿ˜Œ

Till then, hidup baik-baik. ๐Ÿ˜˜

Leave a comment
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.