Archive for October 2016

High five


Sometime, I really wish that our paths never crossed. 

Tapi... tak eloklah nak pertikaikan aturan Allah yang dah sememangnya tersusun cantik tu, kan?

Mungkin Allah datangkan ujian ni untuk buat aku lebih mengenali sikap manusia-manusia yang 'bertembung' di laluan yang sama. Yang baik, Alhamdulillah suatu nikmat. Yang buruk, Alhamdulillah jadi pengajaran. 

Bukan semua orang ada peluang dapat teguran begini, kan?

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. 

Aku takkan mendoakan keburukan, cuma aku doakan jalan kebenaran. Moga Allah tunjukkan suatu hari nanti. Aaminn..

Until that, ignore ajela. Aku banyak lagi hal lain (yang lebih penting) nak difikirkan selain 'toksin' yang merosakkan tu. 

Assalamualaikum. 

Leave a comment

Enuff said

...masing-masing dah dewasa. Patutnya dah tau keutamaan sendiri. Tapi bila umur dah meningkat tapi kesedaran diri untuk memperbaiki diri tu kurang, aku memang kesian sangat. 


Bukan tak pernah ditegur. Tapi mungkin dah seronok agaknya buat perkara yang menyalahi norma ni. Lepas tu dapat pulak accumulate pahala percuma daripada orang lain, kan best tu? 🙄

Hal yang kita rasa normal pada kita tak semestinya normal juga kat pandangan orang lain, kan?

Jadi sendiri mau ingatlah ye?


So enough said, I rest my case. 

Assalamualaikum. Live well peeps! ✌🏻️

Leave a comment

Kegigihan

....seorang pelajar, kononnya. 😆



Walaupun benda ni dah biasa buat, tapi bila tang jawab soalan exam mesti gelabah. Maka, rajin-rajinkanlah diri practice jawab soalan. Huhu. 

Moga Allah permudahkan perjalanan ni. Aaminn..

Oh hello, October! (Walaupun dah nak masuk setengah bulan😆) Please be nice. Jangan gerak laju sangat. 😌

Be nice, eventhough the world is so cruel. Sebab kita tak tau bahagian mana kebaikan yang kita buat tu akan bantu kita kemudian nanti. 😊

Till then, stay postive always. Assalamualaikum. 😘


2 Comments
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.