Crazy



Pics taken on top of 3314ft at Gunung Belumut, Kluang. I must say this is one of the craziest decision that I've ever made. 

Maunya tidak, tak pernah ada experience hiking sekali terus naik gunung kedua tertinggi kat Johor ni. Tak ke gila tu? Haha. 

Result? Penyok, penyek dan renyuk. Haha. Masa naik memang dah mencabar dengan track routenya yang mencecah 90 darjah ketinggian. Bila turun lagi mencabar sebab tenaga dah habis. Itulah, siapa suruh taknak makan? Kan dah tak larat nak turun? Haish. Pengajaran. Next trip kena makan. Jangan hiraukan kepenatan itu. Yang penting kena dapatkan tenaga untuk turun. :)

And I must say thank you untuk group leader dan guider yang tak tinggalkan aku terkontang-kanting sendiri bila dah tak larat semalam. Wuu, salute you abam! Padahal kalau ikutkan diorang boleh sampai lagi awal kalau dia tak tunggu aku. Tapi, diorang pilih untuk iring aku jalan sampai penamat. Rasa terharu pun ada ni. :P

Apa pun, memang satu pengalaman baru untuk aku walaupun post effect nya lagi dahsyat daripada treking kat Taman Negara dulu. Kehkeh. Memang kena mentally prepared untuk next trip. Esok kena bersedia untuk recovery training pulak. Berusahalah! 

Moga Allah permudahkan semuanya despite of kecelaruan emosi yang tak habis-habis ni. Aaminn!

Have a great week everyone. Assalamualaikum. :)

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Crazy

  1. Replies
    1. Maunya tak. Tidur malam siap terbayang-bayang track route yang nyaris 'membunuh' iteww. Hahaha. Tapi Alhamdulillah selamat semuanya. :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.