Something good to share

Assalamualaikum.

It's been a while isn't it? Alhamdulillah, exam dah tamat. Jadinya dah bolehlah berjimba sakan. Err, takdelah sakan sangat. Sebab last week sibuk attend training and then the coming week bakalan sibuk dengan a new task. Adoi...

Err, sebenarnya aku nak share buku yang aku tengah baca ni. Yeah, aku tau memang aku jarang nak share buku apa yang aku baca. Kinda...segan actually. Cuma aku rasa tak salah kot nak share and spread something  good to others. Kan?



Bila baca buku ni rasa macam... kena ketuk. Ops, sebelum tu, fyi, buku ni bukan semata-mata kisah lovey-dovey-typical-cliche love story ya. Buku ni banyak pengisiannya. Bukan novel cinta semata.

Sebab apa aku kata macam kena ketuk? Sebab pengisiannya yang buat aku banyak fikir dan sedar hakikat hidup. Siapa kita kat dunia ni. Betapa kecilnya kita dibandingkan dengan kekuasaan Allah tu.

Bak kata Iskandar Benjamin, 'everything in life is lent to us, not given'. Sesungguhnya Dialah pemilik sekian alam. Subhanallah. Walau macam mana pun kita menidakkannya, suatu masa nanti apa yang di'pinjam'kan tu harus dipulangkan kembali kepada Pemiliknya. Cuma tak tahu bila masanya. Wallahu'alam.

More info for this book can be found here.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Something good to share

  1. Replies
    1. kalau awak punya level best tu macam cerita m.a.i.d, i don't think this book will suit your taste. :)

      P/s: perghhh, lepas sebulan lebih baru saya reply rupanya. lol

      Delete
  2. Budak Nakal :)June 27, 2013 1:17 PM

    ieba pun ada beli baru baca haha..cter dia mmg sempoi tp ntah bg ieba .....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.