Emo sekejap

Assalamualaikum.

Phew, nyaris tak terlupa url blog. :P

Okay, exaggerate namanya tu. Tipu kalau tak ingat sebab password blogger masih valid. Haha.

Nothing much, cuma nak rant some emotion hari ni.

Guess what, there's a human who called himself as a professional but at the same downgraded other people's job.

Serius tak faham. Aku rasa prosedur kerja lebih kurang sama je walau kami ni bukan sama bidang.

Katakanlah, kalau client dia demand memacam. Kena ikut spesifikasi yang cerewet dan demand tu pulak perlu dipenuhi dalam tempoh masa yang singkat. But at the same time client dia tak provide document yang lengkap atau maklumat yang lengkap, kerja tetap tak boleh disiapkan dengan cepat kan?

Same goes with my job. You are the one that not providing me with sufficient info and documents. Officer pun lemau macam biskut expired. So, what do you expect? Ingat kami ni robot ke? Robot pun tak boleh buat kerja la kalau manusia tak gerakkannya oih. Grr!

Lagipun bukan kerja kau seorang je yang aku kena hadap okay?

Okay dah. Cukup. Tak mahu marah-marah dah. Kena sambung kerja pulak.

Moral of the story; jangan suka-suki je nak pandang rendah kerja orang lain okay? Walau serendah mana pun jawatan dia, masih ada fungsinya pada masyarakat. Lagipun kat padang Mahsyar nanti pun pakaian kita sama juga. So, tak payahla nak berbangga dengan title kerja as a 'professional' tu. Ops!

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.