Restore to default

Assalamualaikum.

Aku rasa petang tadi memang dah sedih tahap giga dah. Alhamdulillah, sekarang dah okay sikit. Kalau tak, entry aku kali ni mesti lagi emo kan? :P

Hmm, rasanya betul kot orang kata yang kita tak perlu mengagumi seseorang secara berlebihan (kecuali Rasulullah s.a.w la kan? Itu role model sepanjang zaman =)). Sebab bila orang yang kita kagumi tu dah buat sesuatu yang boleh surutkan rasa kagum atau rasa hormat kita pada dia, perasaan kekaguman kita tu dah tak boleh nak restore to default dah. Ia akan menyusut sampai paras negatif. Buat baik macam mana sekali pun, perasaan tu takkan jadi macam dulu balik. Jadi, tak payah la nak kagum berlebihan sangat dah sekarang. Berpada-pada je sudah..

Sebab apa tau? Aku sendiri tengah mengalaminya sekarang. Sedih. Huh. Tapi, biarlah. Dia tau silent treatment yang akan dia terima lepas ni. Aku rasa orang yang kenal aku dah tau dah macam mana kalau aku marah. Bila aku marah, memang waktu tu juga kena marah. Tapi lepas tu sejuk dah. Tapi dia antara orang yang 'bertuah' sebab terima silent treatment dari aku. Heh.

Soooo, let that person be. Aku malas nak beratkan kepala fikir pasal dia dah. And yes, you're no longer an idol to me now. Sila dok jejauh dari saya sekarang. :P

Kena ingat ayat ni je selalu : If Allah brings you to it, He will bring you through it. (Insya Allah =))

Tengah dok sayu sensorang tadi terdengar lak lagu nih. :(



Macam mana jika ditakdirkan meninggal waktu ni? Dah cukup amal ke eh? Uwaaaa... :'(

Dah, nak sambung kerja lak. Tak siap nanti bertambah sedih lagi. Kbai!

P/s: Really miss my youth days (excluding him. haha). :'(

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Restore to default

  1. yela...selama ni org still berbaek ng someone who crush my heart...amek berat psl dia..still boleh berborak cm biasa...
    tp ade 1 ms tuh dia buat org terkesima...seolah2 org buat jahat kt dia..so start situ org dh x leh nk borak2 baek ng dia..dh xde nk tego2 dia...sepatah dia tnye sepath la org jawap...
    rase lain kan....

    ReplyDelete
  2. hoho. siapakah? :P

    but my case definitely takde kaitan dengan hati + perasaan. strictly business. :P poyo lak statement. ahahaha. :P

    tapi still sakit ati wooo.. :'(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.