3D2N Trip 2

Assalamualaikum.

Okay, sebab ada orang tak puas hati tak ada gambar sedang berjimba maka entry kali ni kita sambung trip part II pulak.

Sebenarnya masa hari pertama sampai tu, big bos kami ada suggest suruh kami ke Penang. Katanya, dah alang-alang sampai Perak ni, pergilah Penang. Bukan jauh pun..

Oh, sebelum tu, lupa pulak. Sebenarnya kenduri kahwin yang kami attend ni adalah kenduri kahwin anak buah big bos. Bertemu jodoh satu office jugak. =)

So, lepas tambah tolak darab bahagi, kami decide untuk ke Kuala Lumpur aje lepas majlis tamat. Bila fikir seronok nak berjalan memang 'gamble' jela redah pergi Penang tu. Tapi bila fikirkan kesesakan yang bakal ditemui untuk perjalanan balik tu, maka kami bergerak ke KL sajala. Tidur semalam, hari Selasa baru bertolak balik ke Johor Bahru.

Tapi, takkanla nak lepak semata je kan datang KL ni? Masing-masing dah pening, tak tahu mana nak tuju. Pada aku, kalau setakat nak tawaf shopping complex, baiklah balik je. Haha. Jadi, hasil perbincangan kami masa bersarapan di McD Bandar Sunway tu, masing-masing sepakat untuk ke Putrajaya. Nak merasa naik cruise katanya.

page4
Yay, finally sampai juga ke Putrajaya. Haha. Masa ni baru sampai. Sibuk bergambar depan Masjid Putra nih. Gambar yang ketiga tu kat depan Cruise Tasik Putrajaya.

page5

Cruise trip ni ambik masa selama 45 minit. Bayaran yang dikenakan sebanyak RM 30 untuk dewasa dan RM 20 untuk kanak-kanak. Tapi itu rate untuk pemegang mykad. Untuk rate yang lain boleh tengok kat sini.

page6

Sepanjang trip ada guide yang tunjuk bangunan-bangunan yang terdapat di Putrajaya ni. Siap berserta dengan fakta tentang bangunan itu juga. Yang paling aku ingat adalah bangunan Monumen Alaf Baru yang diinspirasikan oleh bunga kebangsaan kita, bunga raya. Tapi dalam gambar ni tak ada pulak gambar Monumen Alaf Baru tu. Harap maaf. :P

Sebelum balik sempatlah snap gambar depan bangunan JPM tu. Bukti kekononnya dah sampai Putrajaya. Tapi malas la nak upload. Hahah. :P

Last but not least, simpan perut untuk aktiviti makan-makan di Umbai, Melaka. Yummeh!

page7

Memang puas hatilah kot. Caj untuk makan berenam lebih kurang RM 140++ je. Kira berbaloila jugak kan?

Ehem. So, lepas ni sambung menulis untuk next destination trip pulak minggu depan. Wahaha. Berjalan aje kerjanya tahun nih. :P



Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to 3D2N Trip 2

  1. org buta naek cruise...
    esh3...buat rugi je :P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.