Aktifkan dirimu

Assalamualaikum.

Lama benar rasanya tak menaip apa-apa di sini. Hmm. Kalau ikutkan, sebenarnya hari-hari pun memang login blogger. Cuma tak tergerak hati nak mengepos di blog. Virus M sangat kuat. :P

Petang tadi 'orang jauh' call aku semata nak suruh aktifkan fb sebab dah lama tak nampak aku post apa-apa kat fb. Haha. Aku dah gelak-gelak je bila disuruh update. Sebenarnya hari-hari pun login. Dan hari-hari pun ada je komen, tapi komen aku kebanyakkannya dalam private group, so memang takkan nampakla keluar aktiviti kat ticker tu. Kebanyakkan masa aku sekarang ni kat twitter and some of blogs yang aku follow. Ha, bagusla tu, lepas tu blog sendiri tak ter 'update'. :P

Oh, sebenarnya nak explain kenapa aku jarang update fb. Okay, selain disebabkan oleh ticker yang menyemakkan pandangan mata tu, aku juga tengah nak tengok sejauh mana drama-drama tak berbayar akan terus dipertontonkan kat fb tu. Heh. Seronok okay?

Sekarang ni memang aku selalu je mention dengan semua orang di sekeliling aku kat office yang aku dah jarang ber fb dengan alasan aku dah bosan. Memang pun. Tapi lebih seronok bila dapat tangkap orang berdrama kat fb tu. And fyi, minggu lepas dah berjaya tangkap seorang. Lalalala. (Happy pulak eh?) Orang itu sangat bersungguh menghamburkan amarahnya di fb. Haih.

Here's the thing, kalau pun tak puas hati atau nak marah sesiapa pun di sekeliling kamu, sila pastikan kamu tak share status tu dengan orang terdekat kamu especially orang yang ada kaitan dengan orang yang dimarahi itu. Bukan apa, elok-elok orang tak berprasangka buruk, terus jadi berprasangka buruk disebabkan apa yang ditulis di dinding kamu itu. Faham? Kalau tak faham, ni nak kasi enlighten sikit. Mudah je sebenarnya;

FIKIR SEBELUM BUAT, BUKAN DAH BUAT BARU FIKIR! :P

Nanti kang tak pepasal memasing bertambah dosa kannn? Jadi untuk selamat, lebih baik sekiranya tak post apa-apa macam yang aku buat sekarang ni kan? :P

So tell me, tindakan unofficial deactivation ni sebenarnya bagus ke tak bagus untuk diri sendiri dan masyarakat? :P

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Aktifkan dirimu

  1. org kalu nk lepaskan perasaan kt fb tuh pong pakai bahasa sanskrit yg org len pun pening2 nk faham...hahaha

    ReplyDelete
  2. iNa:

    sesungguhnya berdiam diri adalah lebih baik. haha. :P

    ReplyDelete
  3. mari berdiam..tkt tersalah tafsir ngee,,,

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.