Problems resolved :P

Tengahari tadi dah selamat call TM untuk laporan kerosakan / gangguan servis.

Petang tadi, lebih kurang jam 5 diorang call tanya keadaan telefon dan internet. Oleh kerana aku kat office lagi masa tu, maka diorang just inform yang kerosakan / gangguan servis tu sudah pun dibaiki dari luar - tak tahulah macam mana, tapi yang penting katanya telefon / internet dah okay. Then dia suruh cek bila balik rumah sama ada connection problem tu dah ok atau tidak.

So dengan gigihnya, sampai rumah jam 6 tadi terus switch on router dan angkat gagang telefon. Tone sudah ada. Tunggu sekejap sampai semua lampu kat router menyala, capai iPod dan post status ni kat fb. (Tak tahulah kenapa gatal post kat fb instead of twitter. :P)

internet

I'm quite impressed. Sebab apa, aku pernah alami masalah yang sama 5 tahun dulu (masa tahun 2006 okay -lama dah tu..). Nak tau berapa lama masa yang diorang ambik nak selesaikan masalah? Almost a month! Ini tetiba boleh selesai dalam tempoh kurang 24 jam. Really impressed!

Anyway thank you TM for your fast action. =)

Betul la kan orang kata, hidup kita ni kena ada cabaran baru boleh improve. Kalau tak ada cabaran memang setakat duduk di takuk lama ajela kannnn? :P

Okay, nak cari feeling untuk meeting esok. Uh, serius lama tak meeting dengan bos. Musim appraisal pun dah sampai (tak sedar dah hujung tahun, sob sob). Maka kenalah menghadap bos sebelum staf lain menghadap bos. Haish...

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.