Archive for November 2011

Problems resolved :P

Tengahari tadi dah selamat call TM untuk laporan kerosakan / gangguan servis.

Petang tadi, lebih kurang jam 5 diorang call tanya keadaan telefon dan internet. Oleh kerana aku kat office lagi masa tu, maka diorang just inform yang kerosakan / gangguan servis tu sudah pun dibaiki dari luar - tak tahulah macam mana, tapi yang penting katanya telefon / internet dah okay. Then dia suruh cek bila balik rumah sama ada connection problem tu dah ok atau tidak.

So dengan gigihnya, sampai rumah jam 6 tadi terus switch on router dan angkat gagang telefon. Tone sudah ada. Tunggu sekejap sampai semua lampu kat router menyala, capai iPod dan post status ni kat fb. (Tak tahulah kenapa gatal post kat fb instead of twitter. :P)

internet

I'm quite impressed. Sebab apa, aku pernah alami masalah yang sama 5 tahun dulu (masa tahun 2006 okay -lama dah tu..). Nak tau berapa lama masa yang diorang ambik nak selesaikan masalah? Almost a month! Ini tetiba boleh selesai dalam tempoh kurang 24 jam. Really impressed!

Anyway thank you TM for your fast action. =)

Betul la kan orang kata, hidup kita ni kena ada cabaran baru boleh improve. Kalau tak ada cabaran memang setakat duduk di takuk lama ajela kannnn? :P

Okay, nak cari feeling untuk meeting esok. Uh, serius lama tak meeting dengan bos. Musim appraisal pun dah sampai (tak sedar dah hujung tahun, sob sob). Maka kenalah menghadap bos sebelum staf lain menghadap bos. Haish...

Leave a comment

Speechless.

Dah 3 hari tak dapat online. Sangap okay? Sob sob..

Kenapaaaaaaalah Streamyx ni kejam sangat?

Dah rasa macam nak campak router ke luar pun ada juga ni.

Mujurlah ada device penyelamat ini. Dapat juga google cara troubleshoot internet connection problem melalui skrin kecil ini.

Dapat disimpulkan bahawa, kegagalan penyambungan adalah disebabkan masalah talian telefon di rumah. Penat je dok cabut pasang sana sini sekali rupanya phone rumah takde tone langsung. Cis!

Jadi, saya perlu menghubungi TM dengan kadar segera.

Persoalannya, berapa lamakah masa yang akan diambil oleh technician TM untuk datang baiki kerosakan ini? Hoho.

Tapi kan, hikmahnya dapatla tidur awal 2-3 hari ni. lol!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Leave a comment

Baiknya Dia, kan?

Jumpa gambar ni kat Fb tadi. Hmm, hakikatnya kita selalu lupa kan?

baiknya

[Image source : Google]

Alhamdulillah. Moga takkan selalu terlupa.

May Allah bless. =)

Posted in | Leave a comment

ABCDEFGHIJ sampai habis.

Phew, baru tergerak hati nak update blog hari ni. Maaf. Maaf. Maaf.

Biasanya bila kat office mood nak update berkobar, tapi bila sampai rumah mood terus hilang. Tak tahu ke mana. Mungkin dilindungi oleh Encik M besar agaknya. *Muka innocent*

Tapi internet yang suka-suki disconnect pun kadang-kadang jadi penyebab juga. *Muka innocent*

Urm, something crossing on my mind today. Pagi tadi ada orang bagi satu situasi;

Bayangkan diri anda sebagai A. Kemudian si A bercerita dengan B tentang C tanpa mengetahui B dan C sebenarnya saling mengenali. So bila dah tau diorang tu sebenarnya saling mengenali, apa yang korang nak buat? Pergh, tak macam soalan subjektif pulak kan? Hehe.

My answer was, kalau ikut niat nak bercerita, just ignore aje apa yang dah diceritakan. Dah tentu tak sebut nama pun. B pun tak tahu si C yang diceritakan tu adalah orang yang dia kenali. So, that's not a big deal. Sebab niat asal pun bukan untuk memburukkan orang kan?

Tapi... ye, ada tapinya. Disebabkan kawan aku ni tak mau rasa bersalah, dia telah reveal bahawa B itu adalah aku. Hahaha. Adeh. Nak kata tak percaya pun tak boleh kot sebab aku tau dengan siapa dia selalu berkongsi cerita. :)

Dan, aku tak terkejut pun bila hal macam tu berlaku. It's just too common. Banyak sangat berlaku di sekeliling aku ni. Bukanlah kata aku ni menyokong 100 % aktiviti kekasih gelap ni. Cuma, bagi aku kita takkan rasa apa yang orang lain rasa bila kita tak berada dalam situasi dia. Memang, bila tak kena pada diri sendiri, bercakap memang mudah. Senang juga nak mengata itu dan ini pada orang lain. Tapi bila kena kat diri sendiri, kita mungkin akan terkedu. Dunia ni bulat ye kakak-kakak dan abang-abang? Hari ni kita mengata dia entah-entah esok lusa kita pun buat benda yang sama. Masa tu nak cakap apa? So, the best way is, nasihatkan dia ikut kemampuan kita atau nak lagi kejam, tak perlu ambil tahu langsung bila dia nak bercerita berkaitan hal-hal itu (yang ni aku dah eksperimenkan pada salah seorang colleague kat office, dia kata memang berbaloi-baloi! =D) dengan kita. Dia akan realise yang kita ni takkan sokong aktiviti dia tu dan mudah-mudahan dia sedar juga apa yang dia buat tu salah.

Untuk aku sendiri, memang harap sangat semoga tak terjebak dengan hal-hal sebegitu dan seboleh mungkin aku cuba elakkan terlibat dalam hal sebegitu. Huh, apa ayat tunggang langgang nih? Kalau cikgu BM baca mesti dia terus letak cross besar. Heh.

Sangat takut sebenarnya kalau benda macam ni terjadi kat diri sendiri. Nauzubillah. Mintak dijauhkan. Mudah-mudahan diriku masih sedar diri di mana bumi yang ku pijak ini. Huhu.

Aminnnnnnn. =)

Posted in | Leave a comment

Wordless Wednesday #11

lesson-in-life--large-msg-130173330066

Image source : Google

Posted in | 2 Comments

1.11.11

Mak aih, tak sedar dah masuk November rupanya. Entah kenapa masuk je bulan November mesti terngiang-ngiang lagu November Rain kat telinga. Sesuai sangatlah kot dengan musim hujan sekarang nih.

Lama betul tak update blog. Sebenarnya banyak hal yang nak update tapi tuan punya blog dilanda virus M besar sepanjang Oktober. Dengan wedding di sana - sini. Ditambah dengan penyakit yang tak diundang 2 minggu lepas. Fuh, memanglah mencabar dan juga mengurangkan kerajinan. Bayangkan satu rumah kena demam okay? Gara-gara food poisoning. Sudahnya sampai hari ni fobia nak makan kat kedai. Selesa bawa bekal dari rumah. Jimat pun jimat! :)

Adoih, bilalah nak jadi rajin nih? BlackBerry ada kat tangan pun tak rajin nak update blog. Apedah!

Ok. Lepasnikitajadirajinupdateblog ya? Okbai!

Eh eh, baru perasan hari ni 1.11.11. Once in a lifetime kot jumpa tarikh nih. Mesti ramai je yang abadikan tarikh ni untuk something special dalam hidup diorang. Hoho. Me? Nothing special, just bumped into this quote this morning;

Being deeply love by someone gives you strength
while loving someone deeply give you courage

– Lao Tzu

Hoh, ye ke? Mudah-mudahan macam tu lah. =)

Lama tak share lagu kan. So hari ni nak share lagu ni. Semalam dah flood kat twitter dan fb. Hari ni nak flood kat blog pulak.



Cause there'll be no sunlight
if I lose you, baby
There'll be no clear skies
if I lose you, baby
Just like the clouds,
my eyes will do the same
if you walk away
Everyday it will rain, rain, rain

: Bruno Mars - It will Rain

Leave a comment
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.