Post-Raya

Biasanya lepas rasa memang akan dipenuhi oleh aktiviti makan-makan. Open house merata di sana - sini. Memang patut pun ada yang merungut berat badan makin naik sekali ganda daripada penurunan berat badan masa bulan puasa. Hehe :P

As usual, setiap tahun memang my colleague akan buat aktiviti beraya sampai lebam ke rumah staf dalam office kami. Ops, bukan semua staf ya? Cuma beberapa sahaja. Yelah, kalau yang duduk rumah bujang tu jenuhla pulak nak menghidang segala untuk menjamu semua orang. Kan dah menyusahkan tu? Jadinya kami cuma beraya ke rumah orang yang sudi menjemput kami beraya je. Erk, kejam pulak bunyi ayat tuh. Huhuh..

Yang bestnya mak bapaklah, meriah je mengutip duit raya anak-anak masa ni. :P

Tahun ni memang pecah tradisi sebab rumah aku jadi rumah pertama persinggahan mereka. Jenuhla bersilat seorang diri menyiapkan apa yang patut semalam dan hasilnya Alhamdulillah ramai yang berpuas hati. =)


IMG00199-20110910-1526

Ni antara tetamu terakhir yang sampai.

IMG00201-20110910-1527

Ni pulak antara tetamu yang terawal sampai.

IMG00200-20110910-1527

Ini sebahagian je. Nanti aku upload gambar ramai-ramai. Fuh, penuh rumah. Meriah! =)

Alhamdulillah. Terima kasih untuk semua yang sudi bertandang. Maaf kalau ada yang terkurang di sana-sini. Biasalah, tahun ni jadi host solo. Tu yang kelam kabut sikit. Tahun lepas kakak ku ada sebagai back up. Hehe. Harap jangan serik ya? =)

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Post-Raya

  1. ni rumah kak siti ker?... lawo wall paper!!..

    ReplyDelete
  2. rumah tumpangan jek. hihi. cantik kan? saya pun suke wallpaper tuh. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.