Mengurangkan emo

Hmm, since baca buku asyik buat aku rasa emo je, so petang tadi explore bookstore jumpalah komik ni. Lama dah tak beli komik PTS ni. (Sarina, dalam ni ada Twinx Ramadhan. Marilah beli. :P)

Bila fikir-fikir balik, aku rasa ada betulnya apa yang kawan aku cakap masa sembang-sembang hari tu;

- Masa kita berumur awal 20-an dulu, memang semua nampak yang indah-indah je. Semua nampak warna warni . I mean, masa tu semua dok fasa bercinta, tak nampak lagi fasa thunderstorm, hurricane or even tsunami yang betul-betul menunjukkan reality of life depan mata.

- So bila masuk umur 30-an ni dah nampak pelbagai contoh sebenar from reality of life. Yang menambahkan rasa trauma orang macam aku ni. Huh. Hakikat rainbows and sunshine tu semua bukan untuk kita lagi dah. Haha.
Berpijaklah di bumi yang nyata. Fairy tale don't always have a happy ending kan? :P

So bila aku baca buku yang memang boleh relate dengan reality of life (which is kebanyakannya terjadi di sekeliling aku sekarang ni) aku jadi emo dan sakit hati. Maka untuk mengelak rasa sakit hati tu, marilah kita baca komik bersama-sama. ;)

Jom relaks sambil baca komik!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.