Bertabahlah!

Entah kenapa hari ni rasanya dah berjaya berkali-kali menipu diri sendiri yang hari ni adalah hari Jumaat. Hakikatnya hari ni hari Khamis la dey! -_-"

Ini mungkin sindrom orang nak bercuti awal. Atau sindrom orang yang tak dapat nak bercuti. Sadisss.

Yela, pagi ni singgah office HQ tengok ramai rupanya yang dah bercuti. Ces, sungguh tak aci. I'm already stranded here. Nak cuti sah-sahla tak boleh. Memang nampak sangat pentingkan diri kalau 'sengaja' nak bercuti waktu macam ni. Lagi bila bos dah call petang tadi nak confirmkan boleh tak start audit kat office client next week. Jadi, janganla berangan nak cuti waktu macam ni ha?

Hmm, syukur..syukur.. Masih ada kerja menanti. Kalau takde kerja nanti susah juga kan? =)

So bila dah start list out kerja I was like; omoooooo banyaknya kerja bulan niiiii. Harap-harap boleh siapla semua within this month. Bimbang juga sebenarnya. Tapi pasrah jela. Mudah-mudahan dapat siapkan sebelum deadline. Or else, I'm gonna be DEAD! :P

And all that I need now is some crazy distraction such as err, Dokko Jin sshi? Haha. Serius, mamat ni memang mampu buat kita ketawa hanya dengan riak muka serius dia tu.


Famia kata dalam secene ni ada terselit entiti. Huhuh, tak berani nak tengok ulang kali scene ni. :-S


Wah, cepatla Jumaat. Nak cuti. Memangla cuti hujung minggu je pun. Tapi sekurang-kurangnya dapat juga merehatkan otak daripada hal-hal kerja (Walaupun sebenarnya ada kemungkinan juga kerja-kerja tu dibawa balik. Sobs).

Nak buat macam mana kan, pasrah ajela. Ini jalan hidup yang dipilih. Maka hadapilah ia dengan tabah. Haha. Wish me luck ya? =)

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Bertabahlah!

  1. haha..itu perkara standard cuti dhujung mgu tp mcm x berapa nak cuti.apapun semoga segalanye bjalan dgn lancar

    ReplyDelete
  2. Salam kunjungan blog menarik... singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.