Archive for June 2011

Malas mode

Random:

1.
(Dalam kereta dengan 2 orang kawan - baru balik kenduri kahwin)

Kawan 1: Sorang kawan kita dah selamat. Orang belakang ni pulak insya Allah bulan 10 nanti. Kau bulan bila pulak ja?

Me: Aku? Bulan tak nampak lagi. (:P)

Kawan 2: Ala, cakap jela bulan 10 ke, bulan 12 ke tapi tahun tak tahu lagi.

Me: Takmo. Tu dah macam bagi harapan dah tu. (Haha.)


2.
(Sms dengan orang jauh)

Dia: So, ni lepak terus sana la eh?

Me: Ha'ah. Insya Allah esok pagi balik JB. Penatttt oh.

Dia: Ala, naik **** pun penat? Hahaha. Nampak sangat kau TUA dari aku.

Me: Siot. Aku belum 31 okay? Haha. Pastu kenapa mesti nak highlight gak **** tu? Cis! :P

*


*


*


*


Anddddddd last but not least,

*Gambar ihsan dari facebook Abang Singlet. :P

Selamat pengantin baru buat Iza dan Hafidz. Moga dilimpahkan kebahagiaan hingga ke syurga. Aminn.. =)

2 Comments

Sadisss...




Indah..
Terasa indah..
Bila kita terbuai dalam alunan cinta..
Sedapat mungkin terciptakan rasa..
Keinginan saling memiliki

Namun bila,
Itu semua dapat terwujud
Dalam satu ikatan cinta
Tak semudah seperti yang pernah terbayang..
Menyatukan perasaan....

Chorus:
Tetaplah menjadi bintang dilangit
Agar cinta kita akan abadi
Biarlah sinarmu tetap menyinari alam ini,
Agar menjadi saksi cinta kita
Berdua...
Berdua..

Sudah..
Lambat sudah...
Kini semua harus berakhir
Mungkin inilah jalan yang terbaik
Dan kita mesti relakan kenyataan ini

: Padi - Kasih Tak Sampai

Leave a comment

Hibernate mode

Uish, maaf..maaf..maaf.. Lama betul tak update blog. Bila masuk hibernate mode ni memang sebenarnya tengah tak menang tangan menghadap kerja. Huh..

Sekarang ni pun bila balik rumah, on router pun semata nak download kdrama. Hehe. Itulah ajela pengubat stress sekarang ni.

Sedar tak sedar, bila tengah banyak kerja macam sekarang ni, masa bergerak sangatlah pantas. Rasa macam nak pause je suh berhenti sekejap. Haih.

Macam semalam bebudak trainee pass log book untuk sign, terus buat muka pelik kenapa diorang hantar log book tu awal-awal minggu. Aku boleh suruh diorang hantar hujung minggu ni. Rupanya diorang mintak sign untuk minggu lepas punya job. Walhal minggu sebelum tu memang aku mintak diorang hantar hari Isnin. Wargh, kenapaaaaa boleh tak perasan masa bergerak dengan pantas nih??

Boleh tak tolong berhenti untuk saya tarik nafas sekejap? :(

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Leave a comment

Tolonglah faham :(

Aku dah mula rasa menyampah bila ada orang tak reti nak hormat privacy orang lain.

Boleh tak faham yang hari cuti tu hari untuk berehat, bukan hari untuk segala mak-nenek-pertanyaan-yang-berulang-kali-ditanya tu?

Ini bukan merungut, but I think you should respect my privacy. Bukan nak jadi kejam, tapi sepanjang 7 hari dalam seminggu ni rasanya hari Ahad ni ajela waktu yang boleh dipergunakan untuk diri sendiri okay?

Jadi, sila call esok. Sekian, terima kasih. :)

*Luahan dari hati orang yang sedang stress sebab banyak kerja.*

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 Comments

Pelupusan imej baik

Sedar atau tidak, kita (esp ME) mudah melupuskan imej baik seseorang selepas kita tau ada sesuatu yang buruk telah dilakukan oleh orang yang selama ni sentiasa tunjukkan imej baik tu di depan kita.

Macam susah nak digest bila imej baik tu tiba-tiba dilupuskan oleh sesuatu hal yang memang tak kita sangka. (To tell the truth, I just can't help myself from deleting those 'good images' from my mind right now. Haish...)

Entahla, memanglah kita ni bukan manusia sempurna. Dan memang takde manusia yang sempurna pun dalam dunia ni. Tapi bila orang yang kita nampak 'agak sempurna' dari segala segi tu yang mencemarkan imej baik dia sendiri, kita nak kata apa kan?

Lumrah la kan manusia, memang tak lepas dari kesilapan. Mungkin dia lupa kot, perkara buruk ni walau tutup macam mana pun, suatu hari nanti terbongkar juga. Cuma cepat atau lambat je orang boleh discover.

Hmm, kesian. Bukan pada dia sahaja, tapi untuk semua orang yang terlibat dalam kehidupan dia. Tak fikir agaknya macam mana penerimaan orang yang rapat dengan dia andai kisah ni terbongkar (Ouh, I know, LOTS of people would love to hear this scandalous news :P).

Tapi takpelah, itu aib orang. Mana tau hari ni kita buka aib dia, esok lusa orang lain pulak tolong buka keaiban kita. Dunia ni sentiasa berputar selagi belum kiamat. Jadi, apa-apa yang kita buat tu adalah balasannya.

Kalau hari ni kita buat jahat kat orang, jangan terkejut esok lusa orang lain buat perkara yang sama pulak pada kita.

Aku harap aku masih mampu simpan gambaran imej yang 'tercemar' ni sendiri.

Dan aku juga harap aku boleh restore gambaran 'imej baik' tu dalam kepala dan pemikiran ni macam keadaan asal. Boleh tak agaknya eh?


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 Comments

Bertabahlah!

Entah kenapa hari ni rasanya dah berjaya berkali-kali menipu diri sendiri yang hari ni adalah hari Jumaat. Hakikatnya hari ni hari Khamis la dey! -_-"

Ini mungkin sindrom orang nak bercuti awal. Atau sindrom orang yang tak dapat nak bercuti. Sadisss.

Yela, pagi ni singgah office HQ tengok ramai rupanya yang dah bercuti. Ces, sungguh tak aci. I'm already stranded here. Nak cuti sah-sahla tak boleh. Memang nampak sangat pentingkan diri kalau 'sengaja' nak bercuti waktu macam ni. Lagi bila bos dah call petang tadi nak confirmkan boleh tak start audit kat office client next week. Jadi, janganla berangan nak cuti waktu macam ni ha?

Hmm, syukur..syukur.. Masih ada kerja menanti. Kalau takde kerja nanti susah juga kan? =)

So bila dah start list out kerja I was like; omoooooo banyaknya kerja bulan niiiii. Harap-harap boleh siapla semua within this month. Bimbang juga sebenarnya. Tapi pasrah jela. Mudah-mudahan dapat siapkan sebelum deadline. Or else, I'm gonna be DEAD! :P

And all that I need now is some crazy distraction such as err, Dokko Jin sshi? Haha. Serius, mamat ni memang mampu buat kita ketawa hanya dengan riak muka serius dia tu.


Famia kata dalam secene ni ada terselit entiti. Huhuh, tak berani nak tengok ulang kali scene ni. :-S


Wah, cepatla Jumaat. Nak cuti. Memangla cuti hujung minggu je pun. Tapi sekurang-kurangnya dapat juga merehatkan otak daripada hal-hal kerja (Walaupun sebenarnya ada kemungkinan juga kerja-kerja tu dibawa balik. Sobs).

Nak buat macam mana kan, pasrah ajela. Ini jalan hidup yang dipilih. Maka hadapilah ia dengan tabah. Haha. Wish me luck ya? =)

2 Comments

My mini office

Banyak sangat dokumen sampai dalam kereta pun terselit fail. Tak sempat nak angkut naik office. Bukan apa, kadang-kadang tak ingat ada fail kat seat belakang tu. Kadang-kadang bila teringat pulak tangan dah tak mampu nak angkut. Penuh dengan barang sendiri. Maka tersadaila fail-fail tu kat situ.

Ada sesiapa tak nak tolong angkut naik office ni?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 Comments
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.