Hari yang tensi :|

Hari ini adalah hari yang sangat membuatkan daku tensi. Huh.

Ya, everytime bila kena attend BOD meeting ni mesti tensi lah.

Satu - mesti kena menunggu. Kali ni mujur tak kena tunggu lama berbanding previous year.

Kedua - kena menjawab soalan-soalan yang aku rasa aku tak perlu nak jawab. Watdefish la!

Contoh soalan yang aku rasa macam nak cekik orang yang bertanya itu adalah;

1. Kenapa this expenses boleh naik almost 50% from last year?

2. Apa yang terkandung dalam expenses ni? Kenapa tahun ni ada? Kenapa tahun lepas tak ada?

Wehhhhh, tiba-tiba rasa nak bertukar ke warna hijau! Fyi, my job is only to make sure the accuracy of the accounts and show the fair view of the accounts, okay? Bukannya tugas aku pun untuk terangkan satu persatu kenapa benda tu jadi begitu, kenapa yang ini jadi begini. Haish..

Kalau nak suruh aku bagi suggestion untuk memperbaiki apa yang sepatutnya diperbaiki tu boleh la. Ini tanya soalan-soalan macam aku ni pekerja dalam organisasi diorang. Pergila tanya pada individu yang sepatutnya. Huh!

Tapi aku tau, sebenarnya orang itu bertanya begitu-begini untuk menutup 'sesuatu' di situ. Takpelah, kata orang-orang lama, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh berdebuk ke tanah jua. Tunggu ajela. :)

Tapi dalam tensi - tensi ni pun ramai je kawan-kawan yang mampu buat aku tersenyum. Alhamdulillah. Terima kasih ya?

Salah satunya, kawanku yang mau berposing ala-ala Ian Somerhalder dan kucingnya si Ginger .

Tapi ini Makmor dan si Milah.



Sungguh Melayu kan? :P

Kalau rasa-rasa ada anak gadis yang berkenan nak mintak autograph kat diari (seperti yang dikatakan oleh beliau), bolehla ke blog beliau ye?

Ouh warning ni, pakcik ni single tapi unavailable ye? Dan beliau bukanlah boyfriend saya (Lol!). Sekian, terima kasih. :P

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.