Dah nak kena...

Ehem. Blog dah hampir bersawang. Lama juga tak update rupanya.

Tadi, one of freelance staff dalam salah satu company bos yang lain datang bertegur sapa;

Dia: Hai, sihat? Lama tak nampak..(Dengan gaya kepoh sambil membelek apa yang ada kat my workstation)

Me: Haha, no comment.

Dia : (Lepas belek-belek those two items yang dalam gambar tu) Ni siap ada strepsils segala ni mesti sakit tekak kan?

Me : (Cuma mampu senyum)

Fuh, lega! Mujur tak kena bebel. Haha. Yela, as I've mention earlier, most of the men in my life adalah 'lelaki yang suka membebel.' Haha.

Pelik juga tak kena bebel hari ni. Hehe. Alhamdulillah.

Harap-harap sakit tekak ni tak melarat sampai batuk dan selesema lah. (Walaupun sebenarnya dah start bersin dah ni. Uwaaa~!)

Ep, redha ye? Sakit itu salah satu ujian dan penghapus dosa-dosa kecil.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Dah nak kena...

  1. musim orang sakit tekak skang ni. kalau solat dalam masjid tu boleh dikatakan satu saf tu semua duk batuk2 hehe

    ReplyDelete
  2. sian kat siti...sila jengok blog sy dan komen skarang! :D

    ReplyDelete
  3. Amirez :
    ha'ah. dengan cuaca yang tak menentu, diri sendiri pun kadang-kadang malas minum air masak, maka itulah hasilnya. hehe..

    Noey:
    haha. syabas yek! :P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.