I'll be fine :')

Hmm, baru ingat nak switch on kan mood happy sebab dapat cuti dua hari - esok dan lusa. Tapi lepas dapat berita yang tak berapa best petang tadi, terus tak jadi switch on. Seems like 2011 will give me some new challenge. =)

Takpela. Kata orang, people will come and go in your life. Cuma setakat mana influence manusia yang datang dan pergi dalam hidup kita tu bergantung kepada macam mana kita menyesuaikan diri dengan manusia itu. Heh. Suka nak taip ayat berbelit sekarang ni.

Cuma bila fikirkan secara positif, lebih baik dia beritahu awal kan? At least tak adalah aku ni terumbang-ambing dan kelam kabut bila hilang seorang staf. Tak pun menipu, kata dapat sambung belajar, rupa-rupanya kerja tempat lain. Hmm.. Kenapa? Tak percaya? Percayalah, aku dah melaluinya..

Tiba-tiba teringat ada orang pernah tanya,

"Kak, dulu kan akak macam dah bertekad je nak berhenti kerja? Lepas tu kenapa tak jadi berhenti eh?"

Haha. Meh gelak dulu.

To tell you the truth, aku pernah rasa stress yang teramat sampai rasa nak quit bila tiba-tiba kena pindah ke office sekarang dan memegang tanggungjawab baru. Aku pernah menangis (tutup muka dengan bantal X_X), bila salah seorang staf yang agak lama kerja di situ tiba-tiba nak berhenti sebab dapat better offer. Dalam keadaan yang masih blur dengan environment kat situ, tiba-tiba orang yang aku harapkan boleh guide aku pulak berhenti, memang jadi teramat stress lah masa tu. That was the first time aku menangis sebab hal kerja (tutup muka dengan bantal lagi).

But yeah, I managed to survive, Alhamdulillah.

Dan bila dah boleh adapt, dah selesa kedudukan sekarang (which takes about 2 years), aku masih boleh senyum dan tunjuk muka cool bila ada problem - tak kiralah problem kerja ataupun personal.

Susah sebenarnya. Tapi hal yang susah itulah yang banyak mengajar kita jadi manusia yang lebih bersyukur sebab setiap kesenangan tu biasanya bermula dengan kesusahan juga kan? =)

Sedar tak sedar dah hampir 3 tahun aku berada di kedudukan sekarang ni. And I'm already getting used to it. Memang tak sangka, tapi itulah hakikatnya. Hehe. Mudah-mudahan masih mampu bertahan lagi, insya Allah. Cuma sampai bila tu kena tunggu sampai aku betul-betul fed up kot dengan kerja sekarang ni? Atau bila ada orang sudi nak sara hidup aku 100%. Haha.

For the time being, I'm stick to this job. Love the job, love the environment and love the bosses too. Opss! Haha. =)

Untuk yang nak pergi tu, all the best for your future undertakings ya? Mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan juga. Amin.. We're gonna miss you, buddy!

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.