Tolong jangan samakan dia dengan Maher Zain ok?

I had my first listen to this song on the radio yesterday. Masa tu on the way balik ke rumah setelah menghantar anak dara ni kat Pasir Gudang. Masa tu dalam hati dah kata, wah lagu macam ni pun dah ada unsur-unsur R&B eh? Yelah, mungkin ini salah satu cara untuk menarik minat lebih ramai untuk meminati lagu-lagu berunsur 'nasihat' dan 'peringatan' begini.



Bulan pun pernah, menyaksikan kisah,
Cinta seorang nabi yang mulia,

Apalah daya untuk kita semua,

Meraih cinta yang suci dan tulus,


Dilahirkan ke dunia,

Untuk kita semua,

Dialah pembawa,
Cinta sebenarnya,


Ya Rasulullah,
Seluruh mahabbah,

Kuberikan kunyatakan,

Hanya kepada mu,


Ya Rasulullah,

Seluruh mahabbah,

Kuberikan kunyatakan,

Hanya kepada mu,


Wajah baginda,
Penuh bercahaya
Kekasih Allah yang paling setia,


Bumi Madinah,

Menjadi mulia,

Menghubung hati yang,

Merindu padaNYA.


Dilahirkan ke dunia,

Untuk kita semua,

Dialah pembawa,

Cinta sebenarnya.


Ya Rasulullah,

Seluruh mahabbah,

Kuberikan kunyatakan,

Hanya kepada mu.


: Seluruh Mahabbah - Amer Munawer.


If you wonder who is Amer Munawer, dia ni ex-member Ruffedge yang sekarang sudah berhijrah ke arah imej dan kehidupan baru yang lebih baik. Alhamdulillah. Moga penghijrahannya ini bakal membawa kebaikan kepada semua. =)

Tetiba teringat seorang kawan yang juga baru 'menemui jalan hidup'nya. Alhamdulillah. I'm happy for you, dear friend. Semoga penghijrahan tu bakal memberi sinar kehidupan baru yang lebih baik. Amin.. =)

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Tolong jangan samakan dia dengan Maher Zain ok?

  1. owh, ex-ruffedge rupanya. harapnya makin ramai artis yg berhijrah macam ni. lagu islamik tak semestinya nasyid :)

    ReplyDelete
  2. Amirez:
    Aminnn. mudah-mudahan macam tu la. di saat dunia hiburan dibanjiri dengan cerita yang tak enak, ada juga berita yang mampu menyejukkan hati kan? :)

    Noey:
    Tu la pasal. Diam-diam ubi berisi. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.