The Positivity Begun

Teringat dulu, masa memula masuk tadika. Antara lagu terawal yang cikgu kat tadika tu ajar bunyinya macam ni;

"Bangun pagi gosok gigi
Cuci muka pakai baju

Minum kopi, makan roti

Semua orang suka hati"


(Oh, versi sekarang sudah bertukar jadi susu ye, as cofee is not suitable for kids. @jelir)

Ye, pagi-pagi kena la suka hati kan? Takde pulak kan lagu kanak-kanak ni kata, 'semua orang maki-maki' seperti yang berlaku kat kebanyakan dari kita hari ni. Heh!

Jadi, sempena our first ever Zero Negativity Day ni, marilah kita berfikiran positif seawal pagi Isnin ni. Ops, sekejap. Isnin? Monday? So what? Tak boleh ke kalau nak jadi positif seawal hari Isnin ni? Lagi bagus apa? Bila kita dah mula mempositifkan diri seawal minggu, mana tau, mudah-mudahan aura positif tu akan mempengaruhi kita sepanjang minggu?@kenyit

Ya, let's avoid any negative vibes, kalau boleh setiap hari. Bukan hari ini saja ok? Good luck!
@hensem

And if you haven't join us, feel free to drop by here. Thank you.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.