Kalau sebut free mesti ramai yang suka kan?

Apa yang free?

Well, it started this evening. Masa tengah tunggu kawan aku fetch untuk ke kenduri kahwin adik one of my colleague, terjumpa Kdrama Cruel Love while flipping thru tv channel. Masa tu dah di penghujung cerita dah. Habis aje cerita, kawan aku pun sampai. Dah set dah dalam kepala, balik nanti nak Google pasal drama series ni.

Then, balik rumah carila info berkaitan. Konon nak start watching from the beginning. Rupanya drama series ni dah lama. Tahun 2007 ke 2008. Memang zaman tu aku dah stop layan KDrama. Haha. Lepas tu cuba cari kat Mysoju. Drama series ni ada. Tapi broken link la pulak. (Masuk ni dah 2 drama yang aku cari kat Mysoju adalah broken link ok?@rajuk). Tengah fikir-fikir nak download, baru teringat, kenapa tak cari dekat Maaduu eh?

Sebenarnya, aku join fanpage ni dah dekat 3 minggu kot? Tapi masa memula join konon tak nak register dulu. Itula sombong lagi kan? Padan muka sendiri.

Yang bestnya, kat Maaduu ni kita boleh cari drama series yang pernah popular dulu. Dan viewers pun boleh request kalau ada drama series yang baru atau popular la kot untuk diorang up kan kat site tuh. Yang paling penting, ia PERCUMA. FREE OF CHARGE! Video pun tak perlu tunggu buffering ok? That means, kalau terhenti setengah jalan pun kita dah boleh jump terus kat mana yang kita terhenti tadi. Streaming pun laju. Isn't that cool? Ops, kelajuan mungkin bergantung kepada isp juga.

Oh, dan yang paling penting, site ni kepunyaan orang Malaysia. Jadi, sokonglah produk buatan Malaysia. Errr, boleh ke gitu?

Finally, jumpa juga drama series yang dicari. @sengihnampakgigi Ada Kwon Sang Kwoo. Ala, yang berlakon cerita Stairway To Heaven dan yang berlakon suka nangis tu. Haha.

Jadi, kalau ada yang rasa nak cari dan tonton Kdrama zaman dulu kala, esh takdela lama sangat. Err, Kdrama popular dalam tempoh 5 atau 6 tahun terdahulu, boleh la join Maaduu ya?

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.