Archive for November 2010

Tolong jangan samakan dia dengan Maher Zain ok?

I had my first listen to this song on the radio yesterday. Masa tu on the way balik ke rumah setelah menghantar anak dara ni kat Pasir Gudang. Masa tu dalam hati dah kata, wah lagu macam ni pun dah ada unsur-unsur R&B eh? Yelah, mungkin ini salah satu cara untuk menarik minat lebih ramai untuk meminati lagu-lagu berunsur 'nasihat' dan 'peringatan' begini.



Bulan pun pernah, menyaksikan kisah,
Cinta seorang nabi yang mulia,

Apalah daya untuk kita semua,

Meraih cinta yang suci dan tulus,


Dilahirkan ke dunia,

Untuk kita semua,

Dialah pembawa,
Cinta sebenarnya,


Ya Rasulullah,
Seluruh mahabbah,

Kuberikan kunyatakan,

Hanya kepada mu,


Ya Rasulullah,

Seluruh mahabbah,

Kuberikan kunyatakan,

Hanya kepada mu,


Wajah baginda,
Penuh bercahaya
Kekasih Allah yang paling setia,


Bumi Madinah,

Menjadi mulia,

Menghubung hati yang,

Merindu padaNYA.


Dilahirkan ke dunia,

Untuk kita semua,

Dialah pembawa,

Cinta sebenarnya.


Ya Rasulullah,

Seluruh mahabbah,

Kuberikan kunyatakan,

Hanya kepada mu.


: Seluruh Mahabbah - Amer Munawer.


If you wonder who is Amer Munawer, dia ni ex-member Ruffedge yang sekarang sudah berhijrah ke arah imej dan kehidupan baru yang lebih baik. Alhamdulillah. Moga penghijrahannya ini bakal membawa kebaikan kepada semua. =)

Tetiba teringat seorang kawan yang juga baru 'menemui jalan hidup'nya. Alhamdulillah. I'm happy for you, dear friend. Semoga penghijrahan tu bakal memberi sinar kehidupan baru yang lebih baik. Amin.. =)

3 Comments

Kalau sebut free mesti ramai yang suka kan?

Apa yang free?

Well, it started this evening. Masa tengah tunggu kawan aku fetch untuk ke kenduri kahwin adik one of my colleague, terjumpa Kdrama Cruel Love while flipping thru tv channel. Masa tu dah di penghujung cerita dah. Habis aje cerita, kawan aku pun sampai. Dah set dah dalam kepala, balik nanti nak Google pasal drama series ni.

Then, balik rumah carila info berkaitan. Konon nak start watching from the beginning. Rupanya drama series ni dah lama. Tahun 2007 ke 2008. Memang zaman tu aku dah stop layan KDrama. Haha. Lepas tu cuba cari kat Mysoju. Drama series ni ada. Tapi broken link la pulak. (Masuk ni dah 2 drama yang aku cari kat Mysoju adalah broken link ok?@rajuk). Tengah fikir-fikir nak download, baru teringat, kenapa tak cari dekat Maaduu eh?

Sebenarnya, aku join fanpage ni dah dekat 3 minggu kot? Tapi masa memula join konon tak nak register dulu. Itula sombong lagi kan? Padan muka sendiri.

Yang bestnya, kat Maaduu ni kita boleh cari drama series yang pernah popular dulu. Dan viewers pun boleh request kalau ada drama series yang baru atau popular la kot untuk diorang up kan kat site tuh. Yang paling penting, ia PERCUMA. FREE OF CHARGE! Video pun tak perlu tunggu buffering ok? That means, kalau terhenti setengah jalan pun kita dah boleh jump terus kat mana yang kita terhenti tadi. Streaming pun laju. Isn't that cool? Ops, kelajuan mungkin bergantung kepada isp juga.

Oh, dan yang paling penting, site ni kepunyaan orang Malaysia. Jadi, sokonglah produk buatan Malaysia. Errr, boleh ke gitu?

Finally, jumpa juga drama series yang dicari. @sengihnampakgigi Ada Kwon Sang Kwoo. Ala, yang berlakon cerita Stairway To Heaven dan yang berlakon suka nangis tu. Haha.

Jadi, kalau ada yang rasa nak cari dan tonton Kdrama zaman dulu kala, esh takdela lama sangat. Err, Kdrama popular dalam tempoh 5 atau 6 tahun terdahulu, boleh la join Maaduu ya?

Leave a comment

Tetiba rasa nak senyum

Tetiba rasa nak senyum bila dengar lagu ni. blogger-emoticon.blogspot.com



To whom it may concern,

If you happen to come across this blog, this song is specially for you.

Yours sincerely,

Me.

P/s: I know you love this song as much as I do. kenyit

2 Comments

Ujian tu tanda ingatan

Alhamdulillah. Tuan punya blog sedang dilanda dugaan kesihatan. Batuk yang agak teruk sampai effect ke kepala. Entah kenapa. Adakah itu salah satu petanda untuk bercuti panjang lagi? Teehee..

Yela, annual leave ada 12 hari lagi tau?

Tapi memang aku sekarang ni dikelilingi oleh orang-orang sakit. Terbaru ni, one of my colleague disyaki kena denggi. Haih. Fobia sungguh bila sebut suspect denggi ni. Aku pernah lalui dulu. Walaupun dah lama, tapi fobia tu masih ada. Memula kena demam yang teruk, sampai nak bangun pun tak larat. Then, bila kebah, demam tu berulang-ulang. Konon malas nak ke klinik, tapi bila dah naik bintik merah kat badan terus cuak. Barulah nak kelam kabut ke klinik. End up doktor tu advice suruh ke hospital aje malam tu.

Oleh kerana kedegilan aku yang tak nak tidur wad, malam tu aku cuma banyakkan minum air masak atas nasihat abang aku. Oh, abang aku dah ada pengalaman menghadap anak-anak dia kena denggi sebelum tu. Jadi, adik dia yang baik ni pun ikutlah saranan abangnya itu.

Keesokan harinya barulah ke hospital. Terima kasihlah kat abang aku dan kawannya yang handsome tu sebab bersusah payah menghantar adiknya yang degil ni ke hospital. Sampai hospital, setelah melalui prosedur yang bermacam-macam tu kena cek darah la pulak. Adeh. Dahla susah nak cari urat tuh. Sampai 2-3 tempat kena cucuk okay? Manala aku ni tak fobia? Haih..

Mujurlah setiap kali ujian darah tu kadar platlet darah masih dalam keadaan yang tak membimbangkan. Alhamdulillah. Berkat kena leter dek adik-beradik dan big bos yang prihatin tu, aku banyakkan minum air masak dan 100 Plus. So, tak sempat nak melarat!

Kesetiaan aku dengan Hospital Sultanah Aminah tu cuma bertahan 3 hari je. Haha. Fobia weh nak kena cucuk lengan tu. Ingat tak sakit ke? Tapi Alhamdulillah, lepas tu kesihatan makin bertambah baik. Cuma berat je yang menurun sampai 3kg. Oh, belum boleh lawan rekod 5kg masa kena chicken pox dulu. Heh.

Cuma bila dah pernah kena macam ni aku memang fobia bila kena demam. Kalau setakat selesema atau batuk tu boleh bertahan lagi kedegilan untuk jumpa doktor tu. Tapi bila demam, memang doktor dan klinik boleh jadi sahabat karib. Teehee..

So, untuk anda sekelian, jagalah kesihatan tu. Di musim cuaca yang tak menentu ni memang banyak penyakit yang singgah. Moga terhindar daripada penyakit yang berbahaya. Amin..

Leave a comment

My latest obsession

Antara hobi terbaru aku adalah melanguk depan iTunes sambil explore apps yang menarik untuk didownload ke iPod. Salah satu apps yang agak best dilayan sekarang ni adalah Doodle Find ni. Best!



Ni yang lagi rasa berkobar-kobar nak beli Ipad pulak.blogger-emoticon.blogspot.com

Leave a comment

Putus

Kalau ada orang tanya aku, mana yang lebih menyakitkan, putus cinta atau dikhianati kawan baik sendiri?

Well, my answer would be the second one, being betrayed by your best friend. I've been there and I know how it feels. Rasa sakitnya lagi perit daripada putus cinta. Believe me.

Yela, kalau putus cinta at least, ada kawan-kawan untuk mengadu. Tapi bila putus kawan, then takde boyfriend pulak nak mengadu, who do you expect to listen to your grievance? Haha. Nak jadi sarkastik lak tetiba eh?

Nah nevermind, saya ada DIA untuk mengadu. @senyum

Tapi hakikatnya macam tu la. Cuma pada aku, bila dah terkena tu aku jadi lebih berhati-hati bila berkawan. Manusia ni walaupun rambutnya sama hitam, hatinya wallahu'alam.

Cuma kalau anda seorang kawan yang baik, anda takkan tergamak memburukkan orang yang dikatakan 'kawan' tu kan?@kenyit


Leave a comment

Think hard


Credit to Foreverisours@Tumblr

Leave a comment

Sekarang ni aku ada sindrom malas nak update blog. Dan juga malas nak on lappy bila balik ke rumah. Yela, bila ada iPod ni aku lebih suka surf internet guna iPod saja since ada kemudahan wifi di rumah. Jadi boleh online di mana-mana sahaja termasuk di toilet as long as ada wifi signal. Haha.

Andddddd, saya sudah ada gadget baru yang belum dirasmikan lagi. So, bila gadjet itu sudah pun dirasmikan, maka kemalasan untuk menghidupkan lappy akan jadi semakin tinggi. Apakah itu? Silalah tunggu. Bagi yang dah tau jawapannya, tolong la jangan kepoh dulu ye? jelir

Till then, please don't miss me ya?jelir


P/s: Gambar ni copy drp fb Kak Rhea. Comel kan?kenyit

2 Comments

Hold on to me and, never let me go

I must say this is one of my all time favourite tune from them.



This time, This place
Misused, Mistakes
Too long, Too late
Who was I to make you wait
Just one chance
Just one breath
Just in case there's just one left
'Cause you know,
you know, you know

[CHORUS]
That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me
and you'll never go
Stop breathing if
I don't see you anymore

On my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
'Cause with you, I'd withstand
All of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
'Cause you know,
you know, you know

[CHORUS]

So far away
Been far away for far too long
So far away
Been far away for far too long
But you know, you know, you know

I wanted
I wanted you to stay
'Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
And I forgive you
For being away for far too long
So keep breathing
'Cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
'Cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
Hold on to me and, never let me go
Keep breathing
Hold on to me and, never let me go

: Far Away - Nickelback

P/s: Macam mana nak hilangkan rasa 'kelat' dalam hati ni eh???

P/p/s: Okey, lagu ni tiada kaitan dengan rasa 'kelat' itu ye? Jangan nak memandai buat spekulasi..jelir

Leave a comment

The Positivity Begun

Teringat dulu, masa memula masuk tadika. Antara lagu terawal yang cikgu kat tadika tu ajar bunyinya macam ni;

"Bangun pagi gosok gigi
Cuci muka pakai baju

Minum kopi, makan roti

Semua orang suka hati"


(Oh, versi sekarang sudah bertukar jadi susu ye, as cofee is not suitable for kids. @jelir)

Ye, pagi-pagi kena la suka hati kan? Takde pulak kan lagu kanak-kanak ni kata, 'semua orang maki-maki' seperti yang berlaku kat kebanyakan dari kita hari ni. Heh!

Jadi, sempena our first ever Zero Negativity Day ni, marilah kita berfikiran positif seawal pagi Isnin ni. Ops, sekejap. Isnin? Monday? So what? Tak boleh ke kalau nak jadi positif seawal hari Isnin ni? Lagi bagus apa? Bila kita dah mula mempositifkan diri seawal minggu, mana tau, mudah-mudahan aura positif tu akan mempengaruhi kita sepanjang minggu?@kenyit

Ya, let's avoid any negative vibes, kalau boleh setiap hari. Bukan hari ini saja ok? Good luck!
@hensem

And if you haven't join us, feel free to drop by here. Thank you.

Leave a comment

I'm totally addicted to...

.... this cute application. Hahah..


Ni semua pengaruh adik aku la nih. Dok layan games ni kat iPod dia masa raya hari tu. Then, bila dapat iPod aku hari tu aku pun download la games ni kat i-Tunes. Macam biasalah, mana dapat download full.

Tapi, kira ok la. Dapat jugak hilangkan kebosanan sepanjang hujung minggu lepas ni. jelir

All pics credit goes to Mr. Google.

Malangnya games ni belum ada pc version. Kalau tak, mesti lagi best. sengihnampakgigi


Leave a comment

Where are you?

Where are you Mr. Mood? Aku sudah kehilangan 'rasa' untuk berbuat apa pun hari ini. Tak tahu la kenapa.


Picture taken from here

Mungkin ada kaitannya dengan berita-berita sedih yang aku dengar hari ni agaknya.

Yelah, hidup ni pun cuma pinjaman je kan? Sampai masa, apa yang dipinjamkan tu kena dipulangkan juga. Cuma sama ada kita bersedia atau tak bersedia je untuk memulangkan sebab kita sendiri tak tahu bila due date nya.

So, bila sampai due date tu nak tak nak, kena redha juga kan? :)

Inna lillah wa inna 'ilayhi raji'un dan Al -Fatihah untuk mereka yang menghadapi kehilangan hari ini. Semoga diberikan ketabahan untuk menghadapi dugaan itu. Amin..

Leave a comment

Oh, pardon me. It's Damon again! :P



A catchy song from Anya Marina. I like it!

I won't run when the sky turns to flame
And I sure won't budge when the earth does shake

When the flood comes up, I will dance in the rain

'Cause it's all the same to me


chorus:

Somebody care somebody care somebody care for me

Somebody care somebody care for me somebody care for me

And it's all I live for, the air I breathe

So it's all the same to me

Yeah, it's all the same to me


Eeny meeny miny moe

Ee-eye ee-eye ee-eyo oh

Where you where you where you go?

Well it's all the same to me


Eeny meeny miny moe

I won't holler, let me go

Don't you don't you don't you know

That it's all the same to me?


Somebody do somebody do somebody do you wrong

Don't let 'em kill don't let 'em kill kill your song

So I keep on shufflin' on and on

'Cause it's all the same to me


I won't run when the sky turns to flame

And I sure won't budge when the earth does shake

When the flood comes up I will dance in the rain

'Cause it's all the same to me


: It's All The Same To Me - Anya Marina

Leave a comment

Pembersihan

Hari ini sebenarnya adalah hari yang sangat serabut. Pening kepala dengan hal-hal berbangkit yang sepatutnya bukan dibawah tanggungjawab aku. Tapi aku yang kena handle. Atau dengan kata kasarnya, orang lain yang buat kotor, aku yang kena bersihkan. Haish..

Credit to the pics owner (click on pics) @kenyit

Takpelah, pengajaran ni. Ingatan untuk diri sendiri. Apa pun amanah yang dah dipertanggungjawabkan tu, jalankanlah sebaiknya. Jadi andai kata suatu hari nanti aku berhenti kerja, orang lain takkan mengata aku macam-macam sebab kena bersihkan kekotoran yang aku tinggalkan. Thanks yo!

P/s: Dear you, thanks for brighten up my day. Some of your crazy and simple words really thrown away my anger. Haha. Terima kasih sebab berjaya buat saya bergelak ketawa hari ni. That's the power of friendship. Amazing, huh? @kenyit

Leave a comment

Apa kata...

Jumpa artikel ni masa baca paper hari ni. (Entah sejak bila ntah rumah ni beli Sinar Harian..)


This is an alumni for my sister's batch . Kinda cool jugakla sebab buat kat dewan sekolah. Tak sangka. Merebak sudah penyakit reunion ni. Hehe.. Inilah antara kebaikan social networking yang kita dok hadap hari-hari tuh. (Yang tak baik pun banyak je, cuma terpulang kepada diri sendiri, macam mana nak menepis yang buruk-buruk tu daripada meracuni diri sendiri).

Ok, cukup pasal social networking. Cuma terfikir, aku rasa macam ada orang yang pernah cadangkan buat reunion kat dewan sekolah ni, cuma tak ingat siapa. Tapi masing-masing rasa macam susah nak uruskan. Nah, tengok. Our super-duper senior dah berjaya buat kat dewan sekolah. Kita je yang menyombong taknak buat kat sekolah.

Kena bagi cadangan kat Tok Penghulu nampak gayanya nih. Haha..

Tak pun, apa kata Cik Iza buat wedding of the year kamu tu kat Dewan STS? Mana tau, boleh masuk front page Metro. Ngehngeh.. Amacam?

3 Comments

I really adore you

Damon : I just have to say something

Elena : What do u have to say with my necklace?

Damon: Because what i'm about to say is probably the most selfish thing i've ever said in my life.

Elena: Damon, don't go there.

Damon: I just have to say it once. You just need to hear it. (Pause) I love you Elena. (Pause) And just because I love you that i can't be selfish with you. And why you can't know this. I don't deserve you. But my brother does. (Then he kisses Elena on her forehead) God, I wish you didn’t have to forget this. But you do.

-Damon and Elena ending scene - The Vampire Diaries, Season 2 Ep.8 : Rose

And Damon has compelled Elena for what he has said earlier. Owhhhh, I'm really touched. That is so shweet of you my dear.

Oh, please Elena, don't be shaken by his charmed. Or else I'm gonna hate you like I'm hating Bella. (Grrr...)

P/s: Does anyone wanna be my Damon? *buat muka comel*

3 Comments

Nak ketawa ke nak kesian ni?

Tak tau la nak ketawa atau pun nak menggelengkan kepala. Aku fikirkan aku seorang je yang terkena, rupanya ada juga 'mangsa' lain. Heh!

Petang tadi, gatal dok google ape ntah tetiba ter'bumped' into this girl's blog. Kesian. Rupanya dia pun mangsa si penipu juga.


Sorry, nama tu memang tak boleh disclose. Nanti kontroversi (AS IF orang tu sepopular Ian Somerhalder, kan? Haha).

Memula dulu memang aku agak cemburu dengan his wife. Tapi sekarang? Aku jadi kesian. Yela, perangai masih macam tu juga rupanya. Heartbreaker! Haila~

So, to Mr. Penipu, tolongggglah jangan nak memusnahkan hati orang lagi ye? Ingat family tu. Zaman sekarang ni semua bayar cash. Takde nak tunggu-tunggu dah. What you've gave to others, you'll get back someday. =)

P/s: D'uh! Menyampah betul. Kena login blogger guna IE sebab Inche' Musang tak boleh baca bila login blogger. Kenapa ntah. Haih..

Leave a comment

My oh my...

Oh my, oh my, oh my.....

Pagi ni baru dapat tahu yang bos bertiga tu dok bergosip tengahari semalam. Gosipkan apa? Dah tentulah gosipkan their most single but not much available staff ni. Haish... Terkejut ok? Ingatkan bos-bos tak pandai bergosip hal staff. Haha..

But, on the other hand, aku fikir, aku popular kot kat office sampai bos-bos boleh bergosip. Haha. Ayat tak boleh blah.jelir

Tapi yang tak boleh diterima adalah, kenapakah suka suki nak gosipkan aku dengan orang yang tak sepatutnya? Heh. Kalau gosipkan dengan Anuar Zain ke, Shaz Jazle ke, Faizal Tahir ke (Eh, tak mau-tak mau. Nanti kang kena simbah cat merah. Haha..jelir), paling tidak pun Ian Somerhalder ke, boleh jugakla aku pertimbangkan. Ini...? Heh.

Bukan memandang rendah, cuma tak nak la. Banyak isu yang akan timbul nanti. Dan aku berharap doa dan harapan mereka tu takkan menjadi kenyataanla. Aminnnnnnn... Tolongla doakan sama ye? Aminnnnnnnnn lagi sekali. encem


.






...











......









By the way, if you're wondering, Ian Somerhalder is him; topi

Pic source: Thanks Uncle Google..kenyitlove

2 Comments

Nothing to lose but everything to gain

He has never fail making me falling in love with his songs @cinta



Of all the things I still remember
Summer's never looked the same

The years go by and time just seems to fly

But the memories remain


In the middle of September we'd still play out in the rain

Nothing to lose but everything to gain

Reflecting now on how things could've been

It was worth it in the end


Now it all seems so clear, there's nothing left to fear

So we made our way by finding what was real

Now the days are so long that summer's moving on

We reach for something that's already gone


: September - Daughtry

Leave a comment
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.