Zero Negativity Day - Only a day to chase away those negative feelings

Kalau kita tanya kawan-kawan kita sekarang ni kan, apa laman web pertama yang akan dibuka setiap pagi? Rasanya kalau tak semua pun mungkin 90% daripada responden akan menjawab, "FACEBOOK!".

Betul kan?

Tak dapat dinafikanla, Facebook memang membawa pengaruh terbesar dalam kehidupan masyarakat hari ini. Jadi tak pelikla kalau kita biasa jumpa pelbagai status dalam newsfeed kita kan?

Cuba bayangkan, bila bangun pagi dengan semangat baru. Bersemangat untuk memulakan hari yang baru. Dan juga, bersemangat waja untuk meneruskan pekerjaan yang tertangguh hari sebelumnya. Capai handphone - log in facebook.

Kawan 1 - It's a sad day.

Kawan 2 - Adoi, ingat jalan raya tu bapak kau yang punya? Aku pun bayar road tax juga la. ****h punya orang!

Kawan 3 - Sama-samalah kita berdoa semoga hari yang ini akan lebih baik daripada hari-hari sebelumnya. (Sounds typical la pulak.. Nvm..)

Jadi, setakat mana semangat anda tadi? Adakah makin merudum? Atau semakin meningkat? Hmm..

Oh, tidak.. Ini bukanla untuk menghalang anda log in facebook anda setiap pagi. Cuma terfikir bagaimanakah kita boleh 'menapis' aura negatif yang menyelubungi hari kita yang indah itu? Bagaimana nak menepis aura negatif tu daripada mempengaruhi hari kita yang bersemangat tu?

So, here's the thing;

Apa kata kita cuba satu hari. SATU HARI sahaja dalam setiap bulan untuk post hal-hal yang positif sahaja. Walau macam mana marah pun kita hari tu, kita cuba positifkan seboleh mungkin. Macam mana? Ada berani?


Sekiranya anda sependapat dengan saya, maka sertailah kami di sini

Ini adalah projek kecil-kecilan di kalangan manusia yang mencintai hari-hari yang penuh keindahan (Ceh, ayat tak boleh blah).

Copied from Iza's blog:

A little non-profitable project by me and few kindhearted-full-of-love friends of mine , Eleana Kamal, Hamimah Nozari, Siti Hajar, Teacher Sue and of course the crazy Dr. Neezam.

You can click the link above, or >>here<<, or the photo above, or tadaaaa.. I've prepared a little Like Box at the right side of this blog. All you have to do is click LIKE and invite all your friends.

Owh please click like please click like please please please...

If you are a blogger, please feel free to blog about this. Just a small gesture towards a better mind setting. You can copy the photo above, and the link to use is >http://www.facebook.com/pages/Zero-Negativity-Day-The-15th/161369413883732<>

So probably by now u must be asking why should I join?

WHY NOT?

Just one day of no hatred, no angry updates, no whining and less exclamation marks!!!!!!!!!!!!

(Yes, like that. You think that's annoying? Well try this !!!!#@%&!@$#%)

So please click LIKE and invite/suggest all your friends. Just one day every month. Hope it could turn to be a habit and good trend setting.

One day a month. That is the 15th. Just one day. And there's no way we could do this alone. We need you!

Please click like please click like please please please... just one day with only rainbows, unicorns, and leprechauns.

Anyway you can still click LIKE in >>here<<. Let's change it together. Remember, one small step a day, take the negativity away.



Spread love, avoid negativity in life.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.