Archive for August 2010

Blue reunion ;)

Alhamdulillah. Selesai sudah tugas yang dipertanggungjawabkan. Terima kasih atas segala kerjasama yang diberikan.

Mudah-mudahan kita masih berpeluang berkumpul sebegini lagi pada masa akan datang ye? Insya Allah..

Gambar masa majlis berbuka puasa bersama kawan-kawan sekolah Sabtu lepas. Suka gambar ni. Nampak sekata semua berbaju putih dan biru.

Oh, itu bukan anak saya ye? Maknya pass sebab nak bergaya sebagai orang bujang di belakang. Orang bujang pulak yang terpaksa jadi imposter mum kat depan tuh..@jelir

Leave a comment

Break-off tanpa rasa sedih. :D

Hari ini tamatlah hubunganku dengannya. Tanpa rasa sakit. Tanpa dendam. blogger-emoticon.blogspot.com


Terima kasih atas khidmat cemerlang kamu selama beberapa bulan ni, Enche' Maxis. Sungguh pun sayang, kita terpaksa membawa haluan masing-masing. So long Enche' Maxis. You're gonna be missed.

Dan selamat datang buat Enche' Streamyx. Yeay!

Mana tak sedihnya, dah ada pengganti yang lebih baik. Teehee..blogger-emoticon.blogspot.com

P/s: Masa nak terminate ni mamat yang kat kaunter broadband tu offer pakej baru. Katanya sebab dah jadi existing post-paid user lebih daripada setahun, maka boleh subscribe pakej yang aku nak terminate tu dengan harga RM 48 sebulan. Cet!

Leave a comment

Kenangan... :')

Terjumpa balik all these sketches masa mengemas bilik tadi. Haih, kenangan...


Kenangan daripada Mr Jack + Mr. Pac @senyum

Kenangan daripada 'Ankel Rodin.. @senyum

Kenangan daripada Enche' Brad. @senyum

Last but not least...

Tengku Irfannnnn....@cinta *Nose bleed* Ni buah tangan daripada Mr. Pac. Buat yang merindui karya beliau, boleh la beli TwinX 1,2 & 3 ye? @kenyit

Mengenang memori sungguh hari ni. blogger-emoticon.blogspot.comSungguh rindu nak hangout dengan ahli mesyuarat tingkap sekelian. Jom reunion, kawan-kawan...blogger-emoticon.blogspot.com

P/s: Yer, saya masih lagi membaca komik dalam umur sebegini..blogger-emoticon.blogspot.com

4 Comments

Menghitung

Sindrom malas dah datang. Haish...

Pelik tak, waktu cuti lagi sibuk berbanding waktu bekerja. Sibuk apa? Sibuk shopping! Hehe.. Setiap hari mesti keluar, without fail! Setakat hari ni, dah berjaya menambahkan stok tudung dan kasut. blogger-emoticon.blogspot.com

Adeh, dah cukup! Tak mau shopping lagi dah. Tapi bila balik Segamat nak belum tentu lagi tak nak shopping, kan Iza kan?blogger-emoticon.blogspot.com

Hmm, actually I'm quite excited for this coming Saturday event. Walaupun ada problem di saat-saat akhir ni, harap semua orang (me and another 3 friends) takkan putus harap. Insya Allah mudah-mudahan segalanya dipermudahkan. Dan semoga majlis akan berjalan dengan lancar. Amin...

Minggu depan dah start kerja balik? Kena bersiap sedia untuk kena marah? Haish...Good luck for me then~blogger-emoticon.blogspot.com

2 Comments

30

Oh my, I'm already 30 now!blogger-emoticon.blogspot.com

Macam tak percaya, tapi itulah hakikatnya. Alhamdulillah, DIA masih beri nikmat bernafas ni sampai hari ni. Cuma subsidi umur yang diberi tu tak tau la sampai bila. Moga masih diberi kesempatan memperbaiki diri yang sentiasa lalai dan alpa nih, insya Allah..

Dulu, masa berumur 10 tahun (1990), aku selalu fikir apa akan jadi dalam tempoh 10 tahun akan datang? Dapat tak lalui UPSR? Dapat tak ambil exam PMR? Merasa tak ambil exam SPM? Agak-agak dapat tak sambung belajar ke universiti? Alhamdulillah, merasa juga semua fasa tu dengan tambahan perisa-perisa sampingan. Hehe.

Kemudian bila cecah umur 20 tahun (2000), aku mula fikir, apa yang akan jadi dalam tempoh 10 tahun akan datang? Kira masa ni dah masuk fasa life planning la. Dah mula merangka dalam kepala apa yang akan dilakukan dalam tempoh 10 tahun tu. Alhamdulillah, berjaya grad lepas 2 tahun dan dah ada kerja yang ok pun dalam tempoh 8 tahun ni. Cuma orang asyik bising je bila aku nak settle down. Haish. Itu bukan urusan saya ye? Kalau DIA tak nak bagi aku nak kata apa? Syukur je dengan apa yang DIA dah bagi selama ni. @senyum

But still lucky to have family yang sangat protective dan dikelilingi kawan-kawan yang banyak menceriakan hidupku. Hehe.. terima kasih semua..@senyum

Kalau orang tanya apa yang berubah bila masuk umur 30-an ni, rasanya tak banyak yang berubah. I'm still the same old fashion me yang suka duduk rumah layan Crayon Shin Chan, Pocoyo, Upin + Ipin, Bon Jovi, Evanescence etc... blogger-emoticon.blogspot.com

Cuma sentiasa berharap dapat belajar memperbaiki diri supaya dapat jadi lebih baik daripada hari-hari sebelumnya. Aminnn..

Dan akhir sekali, terima kasih atas segala ucapan dan ingatan kalian sama ada melalui facebook ataupun sms. Semoga segala doa yang baik-baik itu pun untuk kalian juga. Amin...blogger-emoticon.blogspot.com

2 Comments

Tukar-tukar

Takde kerja. Lepas siap vacuum bilik tetiba terfikir nak tukar desktop wallpaper (sebab dah lama guna gambar yang sama). Dan saya telah menukarkan desktop wallpaper yang ini



(Oh, pardon me. I'm still watching this cute lil boy series- agenda wajib tiap pagi Sabtu @jelir)

kepada yang ini;


Motif??? Sengaja nak tunjuk gambar Damon. Hahahah...@jelir

See? Nampak sangat dah takde kerja..

P/s: Petang tadi dah submit job kat bos. So kena clearkan meja sebelum cuti ni. Sambil bergoyang kaki untuk tempoh 2-3 hari ni. Yeaha!blogger-emoticon.blogspot.com

4 Comments

Selamat berpuasa :)

Wah, dah hampir seminggu blog ni bersawang. Haha. Alhamdulillah, tuan punya blog masih bernyawa, cuma diserang selesema + sakit tekak awal-awal puasa nih, macam tahun sebelum-sebelum ni juga. Cuma yang berbezanya tahun ni berpuasa dalam suasana baru di rumah baru. Hehe..blogger-emoticon.blogspot.com

Oh, sebelum terlupa. Rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan selamat berpuasa buat semua umat Islam (puasa dah dekat nak seminggu baru nak wish, kan? Ape dah..) Tapi takpela, better late than never. @kenyit

Banyak sangat hal yang nak diselesaikan sampai blog ni pun terbengkalai. Haish. Keserabutan melanda la masa tu.

Ni salah satu keserabutannya. Keserabutan dengan buku-buku yang di bawa pindah. Ini gambar sebelum rak buku sampai. Sekarang ni dah selamat bersusun dalam rak buku. Tapi takdelah rajin sangat sampai nak post betapa tersusunnya buku-buku ku itu kat sini..@jelir

Selain tu, macam biasa juga berserabut dengan hal-hal kerja. Nak kejarkan deadline supaya dapat bercuti dengan aman.

Then, bila start puasa rutin harian pun berubah. Waktu lebih banyak terisi, so memang takde masa sangat nak menghadap lappy nih. Kerja pun dah jarang bawa balik rumah. So, itulah penyebabnya blog ini tak berupdate. Hihi..

Jadi, sila jangan rindukan saya ye?blogger-emoticon.blogspot.com

P/s: Masa keluar rumah nak gi terawih tadi dah terdengar kedai kat depan rumah ni pasang lagu raya. Haish, puasa baru berapa hari dah sibuk dengan lagu raya. Tolonggggggla jangan pasang lagu raya awal-awal ni. Kalau nak pasang pun, please don't turn it out loud cause I'm quite allergic with those raya songs. Thanks!@jelir

6 Comments

Make my heart a better place, give me something I can believe




I'm dying to catch my breath
oh why don't i ever learn
I've lost all my trust that i'm sure we try to
Turn it around

Can you still see the heart of me
all my agony fades away
when you hold me in your embrace

Don't turn me down
for all i need
make my heart a better place
give me something I can believe
Don't turn me down
you're far from the door now
don't let it close

He only had to go
I wish I could let it go
I know that I'm only one step away
From turning around

Can you still see the heart of me
all my agony fades away
when you hold me in your embrace

Don't turn me down
for all i need
make my heart a better place
give me something I can believe
Don't turn it down
what's left of me
make my heart a better place

i've tried many times but nothing was real
make it fade away
don't break me down
I want to believe that this is for real
save me from my fear
don't turn me down

don't turn me down
for all i need
make my heart a better place

don't tear me down
for all i need
make my heart a better place
give me something i can believe
don't tear it down
what's left of me
make my heart a better place

: Within Temptation - All I Need

Leave a comment

Quick update

Fuh, Ogos sudah tiba rupanya. Bila tengok balik, entry bulan Ogos 2010 masih sifar. Haha. Kesibukan hal dunia membataskan waktu untuk menghadap lappy ku ini. Haih.. Bila ntah nak siap mengemas nih...@sigh

Petang tadi big bos sms mintak call dia semula. (Boleh eh macam tu? Hihi..). Then lepas dengar dia membebel sepatah dua, aku pun start la meng'ayat';

Me: Bos, alang-alang saya dah call ni ingat nak mintak cuti la...

Bos: Hah, cuti? Bila? Dah kalau kerja tak siap macam mana saya nak bagi cuti. Bla..bla..bla....

Me: Ala, cuti saya banyak lagi la bos. Bila lagi nak habiskan? Nanti saya settlekan la semua kerja yang sepatutnya sebelum saya bercuti.

Bos: Ala, brought forward ajela. Simpan buat cuti kawen. (Wah, bosku ini berfikiran jauh ke depan)

Me: (Gelak) Ntah tahun bila agaknya nak kawen tu. Bayang pun tak nampak lagi bos...

Bos: (Gelak) Jodoh pertemuan tu semua di tangan Tuhan. Kita ni bukan tau...bla..bla..bla.. Ha, yela. Bila nak cutinya?

And the rest is history~

Alhamdulillah, cuti dah approve. Sangat suka.blogger-emoticon.blogspot.comWalaupun tau tak boleh nak ke mana pun masa tu, tapi still rasa happy. Sebab boleh rest and escape from all those mess around me. Wee~!

Mudah-mudahan dah selamat tukar isp masa tu. Bolehla layan mysoju balik. Weee~!blogger-emoticon.blogspot.com

Leave a comment

For my wonderwalls



Macam kata Hillary Duff - I would like to dedicate to my brother. Tapi aku nak dedicate this song to those people yang sentiasa ada waktu suka atau pun duka. D'uh! Tetiba keluar mushy mode pulak. Hihi.. But, I really mean it, people!blogger-emoticon.blogspot.com

Leave a comment
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.