A cleaner

Pernah tak terfikir, kadang-kadang tanpa pembelajaran secara formal pun kita mampu jadi expert dalam sesuatu bidang? Hmm...

Semalam, sebelum bertolak balik ke kampung sempatla singgah ke kiosk Maxis untuk bayar bil. Masa nak masuk ke kiosk tu, ada seorang kakak cleaner tengah bersihkan pintu masuk kiosk. (Tinted kiosk tu sangat gelap, ok? Kalau takde pak guard memang cuak gila jugak la nak buat payment kat dalam tuh. Ape ntah motif letak tinted gelap macam tu?)

Then, masa tengah nak masukkan duit kat mesin tu, kakak cleaner tu masuk. Kebetulan salah satu not RM tu mesin dah reject. Disebabkan aku fikir yang mesin tu reject sebab duit koyak, so I changed it with a new one from my purse. Tapi malangnya the new note also been rejected by the machine.

Kakak cleaner : Ha, dia taknak terima tu. Cuba masuk lagi sekali.

Me: Huh, mengada la mesin ni..
(Aku pun cuba sekali lagi and end up dengan bunyi successful transaction- agaknyala..)

Kakak cleaner: Ha, dah ok dah.

Me: (Senyum sambil habiskan transaction) Wa, akak pun dah expert ek dengan mesin ni? Hehe..

Kakak cleaner: Dah biasa dah dik dengar mesin ni hari-hari..
(Ini bukan ayat berlagak ye?)

See? Get the picture? Eventhough she's only a cleaner, yet, she's an observer too. blogger-emoticon.blogspot.com

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.