Budak pompuan kecik

I'm really missed my childhood moments. Huhuh.. Di kelilingi ahli keluarga kiri dan kanan. Jadi anak manja. Demand jela nak makan apa, mesti dapat punya. (Logiknya selera budak kecik masa tu tak se'standard' selera bebudak sekarang ye?) Walau susah cemana sekalipun mesti arwah mak usaha juga dapatkan. Kalau tak masak, carila kat pasar malam Segamat tuh. Heaven!

Eh, kenapa tetiba bukak cerita yang dah lebih 20 tahun nih? Hehe..

Last week, aku tengok gambar-gambar yang abang aku post kat fb dia, so end up kat 1 gambar ni yang ada komen ni.

Ni sembang antara abang aku dengan partner in crime dia masa kitorang duduk kuarters kat Jalan Hassan dulu. Mereka ni mengutuk abang aku yang post gambar tu sebab abang aku tu kaki report dulu. Haha.. And something caught my attention bila brother tu tanye "Yang pompuan kecik tu sape ke name...". Haha. I think he was referring to me sebab aku la yang paling kecik masa tuh. Adik aku pun belum lahir lagi.

Nyaris je aku nak reply: Yup, I'm nearly celebrating my 30th birthday la bro. Tengokla besar mana sekarang ni. Haha..blogger-emoticon.blogspot.com

Tapi aku tak reply pun. Let it remains mysteryyy. Hehe..

Hue~ I'm really missed my old days. Mak, abah, abang-abang dan kakak-kakak. Pakcik Gemok jual aiskrim. Kedai Aci. Motor abah. Kenangan main layang-layang depan rumah dengan abang-abangku. Main nyorok-nyorok. Buat khemah daripada daun pisang. Huhu.. Ok, stop. I'm going to cry now. Tsk..blogger-emoticon.blogspot.com

Cepat sungguh masa berlalu kan??blogger-emoticon.blogspot.com

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.