Uhuk~

Someone told me yesterday;

"Flu ni biasanya sebab tak cukup rehat. Stress. Itu yang bila makan ubat selesema buat kita jadi mengantuk. Ubat tu la yang berperanan merehatkan kita.."

Haha. Memang pun. Start sebelum family day lagi aku dah memang tak cukup tidur. Perjalanan ke Tioman tu pun menambahkan tekanan. Haha. Dengan kurang minum airnya lagi. So, tak heran la lepas balik pulau masing-masing dapat penyakit. Hehe..

So, hari Khamis malam aku pun ke klinik. Cek punya cek aku pun query la kat doktor tuh,

"Doktor, saya ni selalu pening-pening la sekarang ni. Blood pressure saya ok ke?"

Doktor jawab,

"Ok jer. Period you ok ke?"

Hahah. Soalan doktor tu dah buat aku gelak dalam hati. Tapi aku jawab jela,

"Ok je setakat ni.."

Doktor tu balas,

"Oh, pressure je tuh.."

Phew. Mujur la tekanan darah normal. Rasanya nak kena cek mata juga kalau pening tak hilang nih. Haish..


So hasil pemeriksaan doktor tu, dia telah bermurah hati prescribe ubat yang banyak ini. Haha.. Tapi aku tak makan semua la. Makan ikut keperluan aje. Kang kalau overdose, siapa nak jawab?

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Uhuk~

  1. salam...byk kan rehat yer...rajin2 mkn ubat hehehe akak pndai nasihat org tp akak pun jenis yg malas mkn ubat

    ReplyDelete
  2. salam. thanks kak. hehe.. ni pun memaksa diri sebab tau keje banyak. hope akak + family sihat2 je yek? :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.