Archive for December 2009

Self reward

Takde mood nak berblogging sebenarnya hari ni. Someone has already took away my mood. Haih, nantila aku cerita kat next entry. Huhuh, jadi mimpi ngeri lak di pagi hari.

Ok, enuff about that. Kalau ikutkan sebenarnya tetiap tahun aku akan beli something untuk dihadiahkan kpd diri sendiri. Last year, dapat beli Ipod Nano dan notebook (ini pun sebenarnya luar jangka. Nak tau kenapa rujuk sini).

So tahun ni sebenarnya berangan nak beli Ipod Touch, tapi tak jadi beli sebab rasa macam membazir pulak, Ipod nano tu masih elok pun. Then, berangan nak beli Blackberry. Pun tak jadi juga sebab rasa sayang duit. Haha. =p

End up, beli phone ini sajor..

Ini pun sebab Sony Ericsson yang aku beli awal tahun hari tu dah start problem. Suka-suka hati jer nak hang. Kalau tak, rasanya masih setia dengan Sony Ericsson itu. Hihi..

Harapnya handphone ni okla buat masa ni. Jenuh dah nak tukar ngan set-up setting segala..

P/s : Jeles wo dengan orang yang dapat hadiah Samsung Omnia nih.. =p

6 Comments

(*_~)

Aktiviti malam Sabtu. Meningkap Melanguk kat tingkap beramai-ramai. Tapi lebih kepada aktiviti luahan rasa sebenarnya. Hehe. @kenyit Takpela, lepas ni kita buat aktiviti sendiri-sendiri ajela ye?


P/s : nickname yang seorang tu terpaksa dirahsiakan. Haha..@jelir

*Random

Kawan A: Kau tak nak diet ke ja?
Aku: Aku dah start control makan dah sekarang..
Kawan B: Wah.. control? Takut abang marah ek?
Aku: Abang? Abang yang mana satu? Abang aku ada 4 orang. (Lupa lak nak mention + abang ipar 2 orang, haha..)
Kawan B: Ececece
Kawan C: Amboi, sampai 4 abang kau?
Kawan A: Eh, kau dah ade abang selain abang kandung ke? Tak bagitau pun..
Aku: Abang kandung da. Haha.. Eh A, kalau ade kaula orang pertama yang tau. Hehe..
Kawan B : Abis, aku nombor 2 eh?
Aku : Ha, B dengan C kena osom. Haha. Korang ni, doakanla aku ye?

Selebihnya aku dah tak berapa ingat. Tapi sangat best. Biar pun aku sorang je perempuan kat situ, bukan aku yang kena buli. Hehe. Lama sangat tak meningkap melanguk macam tu ramai-ramai. Teringat lak zaman-zaman dengan geng forum BS dulu. @sederhana Hihi, rindula ngan korang semua...

6 Comments

Huh~

Alahai, esok dah hari Rabu ke? Ish... Sekejapnya masa berlalu. Huhu..

As for me, 2 hari ni berlalu dengan tenang. Hehe. Takdela tenang mana pun. Cuti-cuti pun bos tetap call tanya hal kerja. Huhuh, bengong aje..

Oho, sebenarnya semalam dah planning nak habiskan aktiviti men'terminate' isp yang telah banyak mengecewakanku itu, but end up dapat terminate Celcom aje. Itu pun sangat panjang queue. Woh, sungguh tak faham dengan queuing system kat Celcom tuh. Patutnya ikutla 1st come 1st serve basis. Ini tak, dia ikut numbering system. Mana aci. Aku yang datang dulu, lepas setengah jam baru dia attend. Yang datang kemudian, boleh settle urusan dulu. Huh. Mujur tak bertukar jadi hijau.@marah

Siap aje urusan kat Celcom, ingat nak terus shoot ke Taman Molek, terminate p1 pulak. Tapi malangnya dah pusing 1 Taman Molek tu tetap tak jumpa p1 pitstop. Rupanya bila cek balik alamatnya adalah kat Jalan Molek 1/29, mati-mati aku ingat dekat Jalan Molek 2/9. Haha. @sengihnampakgigi

So hari ni baru selesaikan urusan termination p1 tuh. Kalau ikut kontrak sebenarnya if aku guna dalam tempoh 2 tahun, aku tak perlu bayar apa-apa bila nak terminate. Kalau terminate dalam tempoh setahun lak, aku kena bayar RM 299. Tapi tadi customer rep tu kata RM 299 tu waive. Alhamdulillah. Dan aku baru tau rupanya wiggy tu sesuai untuk outdoor, bukan indoor macam aku pakai sekarang nih. Cis. @rajuk

So esok nak buat apa pulak eh? @fikir

Mungkin habiskan mende alah ni kot? Dah berzaman beli, tapi tak habis buat lagi. Huhu..

2 Comments

So we'll crawl till we can walk again



Suka lagu nih. Ada kaitan ngn diri sendiri kah? Not really actually. Just wanna reminisce the looooooong journey I've been thru since a few years ago. (boleh kira 'a few years' lagi ke kalau dah cecah setengah dekad?). Haha. Siapa yang tak faham tu nasibla..@jelir

So where do we go from here
With all this fear in our eyes

And where can love take us now

And we've been so far down

We can still touch the sky


So we'll crawl
Till we can walk again
Then we'll run

Until we're strong enough to jump
Then we'll fly
Until there is no end
So let's crawl....crawl...(crawl)
Back to love....
P/s: Haih, cuti dah start. Tapi macam tak cuti pun. Banyak hal nak kena settle kan minggu nih. Isk..@sedih

P/p/s: Sebelum terlupa, Selamat Tahun Baru 1431H untuk semua yang berkunjung ke sini. Moga kedatangan tahun baru ni bakal memberi segala yang positif dalam kehidupan kita. Amin..@senyum

2 Comments

Kami sudah tiada apa-apa hubungan (^_^)

Question of the day;

Kenapa masih nak buat perkara tu kalau dah tau ia akan menyakitkan diri sendiri? Have you ever wonder why? @fikir

I hate this kind of feelings, but can't resist my self-inquiry to know what's really happen in other side of the world.@jelir Haha. Lepas tu sendiri yang sakit. Padan muka.

Ok enuff about that. Lama-lama nanti boleh jadi exaggerate lak.@jelir

Oh, lupa pulak. Dah 2 hari dapat online dengan jayanya di rumah tanpa ada gangguan disconnection di sana sini. Thanks to my new companion, Encik Maxis. Haha.


Mudah-mudahan okla hendaknya. Tapi kalau tak ok pun, I'll lose nothing. Boleh aje nak terminate bila-bila masa. No contract. Dahla dapat free 2 months subscription fee. (Hanya existing post-paid customer aje yang dapat privillege ini ya?) @rayaTerima kasih Maxis. U've brighten up my days~@sinchan

Dengan ini, tamatlah sudah hubungan saya bersama Celcom dan p1. Huhu..

P/s: And I'm keep repeating this verse nowadays;

Well I never saw it coming
I should have started running
A long, long time agooo!
And I never thought I’d doubt you
I’m better off without you
More than you, more than you know

Now I’m picking up the pieces
From spending all of these years
Putting my heart back together

: Daughtry - Over You
@penat

6 Comments

Bersesak di hujung minggu

Sebagai menebus kekecewaan tak dapat berjimba dengan kawan-kawan dan juga ikut family trip ke KL, aku decide untuk teman salah seorang adik yang nak ke pc fair. Dah lama juga rasanya tak bersesak-sesak kat pc fair ni. Tak bercadang nak beli apa-apa pun sebenarnya. Tapi agak tergugat jugalah bila tengok external hardisk yang banyak kat pc fair tu semalam. Haha. Tamak sungguh, walhal baru aje beli external hardisk masa pc fair April lepas. @jelir



Permandangan kat lobby Persada Johor. Sesak! Belum pusing ke belakang lagi. Sesak dengan promoter broadband sana-sini. Rimas betul!

Ada sorang promoter Celcom tu tanya aku;

"Kak, tak nak subscribe broadband?"

Aku bagitaula yang aku memang pakai Celcom broadband sekarang ni. Lepas tu lagi nak offer macam-macam, suruh aku kesian kat dia la, apela. Ish, pegi belajar lagila dik, nak persuade orang ni. Haish.. Huh, nak aje sound kat situ, dok offer sana sini macamla servis dah ok. Huhu..

Pemandangan dalam Bilik Tanjung Puteri. Kalau tak fikir nak mencari barang, takdenye aku nak bersesak macam ni. Mujurla tak pergi hari ni. Kalau tak, lagi jenuh nak bersesak. Huhu..

Dalam kata tak nak beli apa-apa tu, selamat juga duit terbang beli toner dengan mp4 nih. Hehe. Mp4 tu bukan untuk aku pun, untuk anak buah. Reward untuk dia dapat 4A UPSR hari tuh. Alhamdulillah. Ni pun tengah menyelongkar input-input yang berguna untuk ditransfer ke dalam mp4 tuh. *Takkan aku nak bagi koleksi lagu-lagu Jay -Z, Rihanna ataupun Timbaland lak kat anak buah aku ni, kan? Mau kena lempar lak mp4 tu dek kakak aku nanti. Haha..

Huhu, lepas ni entah bila pulak nak bersesak lagi macam ni eh?

P/s: Sejak akhir-akhir ni aku rasa semangat nak membaca tu makin merudum. Beli buku banyak-banyak pun takde rasa nak membaca. Kenapa eh?

P/p/s: Minggu depan confirm aku terminate Celcom nih. Percaya atau tak, dalam tempoh aku menaip entry ni saje dah lebih 4 kali dc. Urgh! Mujur tak bertukar hijau!@marah

6 Comments

Light On!

Lagu ni memang dah lama. Baru terjumpa balik masa selongkar mp3 kat dalam notebook aku nih. Huhu..

Light On - David Cook

Never really said too much
Afraid it wouldn't be enough
Just try to keep my spirits up
When there's no point in grieving

Doesn't matter anyway
Words can never make me stay
Words will never take my place
When you know I'm leaving

Try to leave a light on when I'm gone
Something I rely on to get home
One I can feel at night, a naked light
A fire to keep me warm

Try to leave a light on when I'm gone
Even in the daylight, shine on
And when it's late at night you can look inside
You won't feel so alone

You know we've been down that road
What seems a thousand times before
My back to a closing door
And my eyes to the seasons

That roll out underneath my heels
And you don't know how bad it feels
To leave the only one
That I have ever believed in

Try to leave a light on when I'm gone
Something I rely on to get home
One I can feel at night, a naked light
A fire to keep me warm

Try to leave a light on when I'm gone
Even in the daylight, shine on
And when it's late at night you can look inside
You won't feel so alone, ooh yeah!

Sometimes it feels like we've run out of luck
When the signal keeps on breaking up
When the wires cross in my brain
You'll stab my heart again when I come along, yeah

Try to leave a light on when I'm gone
Something I rely on to get home
One I can feel at night, a naked light
A fire to keep me warm

Try to leave a light on when I'm gone
Even in the daylight, shine on
And when it's late at night you can look inside
You won't feel so alone

Try to leave a light on when I'm gone
Even in the daylight, shine on
And when it's late at night you can look inside
You won't feel so alone



P/s: I love the part, 'when there's no point in grieving'. @kenyit

Leave a comment

Weehooo~

What excites me today?

Non- friend view (without logging-in)

Ya, FB is already changing its privacy setting. Which means only my friends can see my profile with my new setting. Hue~ Tercapai sudah hasrat untuk menghilangkan diri daripada 'manusia-manusia' yang tak sepatutnya ada dalam hidup saya. =p


Friend of friends view (kot?)

Oh ya, buat kawan-kawan baru yang singgah ke blog ni dan berminat nak menambah saya sebagai kawan anda, sila lah tinggalkan mesej atau perkenalkan diri ye. Saya sudah sangat lemas dengan friend request yang entah-siapa-siapa. *Sigh

6 Comments

Which tree?

Dah lama dah benda ni terperuk dalam email. Baru jumpa masa nak clearkan inbox. Hehe..
Mine is Cedar Tree. Haha. Sangat banyak unsur-unsur melampau di situ.

1. Knows how to adapt - betul, tp kekadang boleh jadi lambat juga nak adapt. It depends on current environment. But I really loooooove to spoiled people's first impression on me. Haha. So, beware! =p
2. Likes unexpected presents - depends. Boleh jadi tak suka kalau terlalu mengejut. Huhuh..
3. Of good health - whoaaa , ye ke? Alhamdulillah..
4. Not in the least shy - erk, you should ask my friends. =p
5. Tends to look down on others - am I that mean? :-?
6. Self-confident - ye, ini sangat penting bila nak persuade client. Haha..
7. A great speaker - thruthfully, I am not a great speaker. Public speaking mesti hancus. Haha..
8. Determined - hmm...
9. Often impatient - haha, masa muda-muda dulu la kot. =p
10. Likes to impress others - hmm.. maybe sometimes..
11. Has many talents - haha, really? What are they?
12. Industrious - Hai meh? ;)
13. Healthy optimism - well... 'healthy, ok?'*wink*
14. Waits for the one true love - erk, no comment. =p
15. Able to make quick decision - ya, right. Tapi kekadang boleh sesal gak. But, take it on the positive side. Tak semua yang baik tu bagus dan tak semua yang tak baik tu tak bagus, betul tak? ;)

3 Comments

Holiday-ing

Bos : (Otw nak solat Asar) Ha, do you want to see me?
Staf : Ala, bos solat la dulu..
Bos: Ok, wait for me ha..

(Lepas siap solat)

Bos: Ha, anything for me?
Staf: (Sambil pegang borang cuti ) Ni tax comp for xxx that I gave u earlier. And this is a resume from a walk-in job seeker. Fresh grad ni.
Staf : Bos, ni pulak borang cuti. Tengah pilih tarikh nak cuti ni. Mana kalendar bos? (huahua.. gile selamba) Banyak lagi cuti ni..

Bos: Tu, ambik kat situ (merujuk almari kat tepi meja dia). Your annual leave ada berapa banyak lagi?
Staf : Ada 10 hari lagi. (Smirking)
Bos: Uih, banyak lagi. Ha, bila you nak cuti?

And the rest is history~

Finally dapat juga cuti. Alhamdulillah. Mudah-mudahan takde apa yang menghalang niat aku nak cuti ni. Hehe.

Planning : santai - buku - movie marathon- jalan-jalan habiskan duit - jalan-jalan jumpa anak buah - jalan-jalan jumpa kawan-kawan - jalan-jalan cari pasal - apa lagi eh?-

Adeh, tengah nak buat kerja boleh blogging lagi eh? Haha..@sengihnampakgigi

No escaping when I start
Once I’m in I own your heart

There’s no way to ring the alarm

So hold on until it’s over


: Adam Lambert - For Your Entertainment

Huahua~@ayuk@kembar

2 Comments
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.