Archive for August 2009

Another Tag

Kali ni tag daripada Yat. Sebenarnya tag kat facebook, tapi sengaja nak jawab kat sini. Huhu..

What you're supposed to do... and please do not spoil the fun...
Create a new note, copy and paste this message, delete my answers and type in yours. Then tag 21 good friends and family INCLUDING the person who tagged you. The theory is that you will learn one new thing about each of your friends

THREE NAMES I GO BY
1. Hajar
2. Arin
3. Siti (mostly used by strangers)

THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE
1. Tutor
2. Auditor
3. Supervisor (hehe...@jelir)

THREE PLACES I HAVE LIVED
1. Mostly
2. around
3. Johor

THREE TV SHOWS THAT I WATCH
1. All three CSI series
2. One Tree Hill
3. Any interesting Korean @ Taiwan Drama @sengihnampakgigi

THREE PLACES I WANT TO GO
1. Mekah
2. Tioman (kesian, dekat pun tak sampai lagi..)
3. Sabah

THREE OF MY FAVORITE FOODS
1. Spaghetti
2. Choc cake
3. Epok-epok

THREE PETS THAT YOU HAVE OWNED
1. Cats
2. Fish
3. Rabbits

THREE FRIENDS WHO WILL REPLY
1. Ann
2. Ieba
3. Anyone @senyum

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS
1. Daughtry
2. Creed
3. Nickelback (just to name a few...)

THREE FAVORITE SPORTS TO WATCH
1. Bowling
2. Hockey
3. Entah eh?

THREE FAVORITE DRINKS
1. Air suam
2. Limau suam
3. Nescafe tarik @ 3 in 1 (compulsory for my breakfast, bulan puasa je cuti. hehe..)

So I'll pass this tag to those yang rasa nak buat tag nih.@kenyit

2 Comments

Let by gone be by gone..

Taken this tag from my friend's notes on fb. Quite interesting to answer these questions. =)

You have to answer the survey with an honest heart.
An honest heart will give you GOOD LUCK for the entire year.
You may imagine of one people or maybe some people not only one.
Answer it, "What if your ex says" referring to you!!!


1. Why did you let me go?
Am I the one who letting you go? I don't think so. But, it's over now. I think u've already had a better life now..

2. I still love you.
Really? In your dreams. I don't think i have the same feeling for you.

3. When did we last talk?
A few months ago.

4. Will you go out with me?
I don't think so...

6. I cannot keep my promise to you.
Whatever, it really doesn't matter to me now..

7. My friends say we don't look good together..
We were not meant to be together anyway..

8. You have changed!
Yeah, a lot! And it is for my own good..

9. Can we get back together?
After all what you've done to me, I don't think I can develop my feelings again for you.

10. Oh, I know what this is all about. You found someone else.
Whatever. You can say whatever you want.

11. Don't you realize? You are the one who hurt me!
Once again, you can say whatever you want.

12. how can u forget our memories??
I think God knows what is the best for me.

13. I will always love you...
Really? Thank you, but I think someone else deserves your love.

14. Would you die for our love?
You've already misunderstood the meaning of love. We're not calling it love if we should die for it.

15. You jump, i jump..remember?
I can't recall any..

16. Kiss me to break the curse if i sleep for a hundred years.
Get a life! Please go and find a doctor to cure you..

17. Whats the difference between me and Him/Her.
Why should I tell you?

18. I saw you last night with your girlfriend/boyfriend.
Really? Good for you then..

19. Without me, your life wouldn't be complete.
How could you say that? I think mine would be complete with my families and friends around me right now.

20. Why are you doing this to me!?
You deserve to know the truth..

3 Comments

Saeng il chuk ha ham ni da!

So cute! Thanks Ann.. =)

3 Comments

29

Alhamdulillah, bertukar sudah 1 angka. Bertambah jumlah hari hidup kat dunia ni. (Mudah-mudahan amal ibadah juga makin bertambah, Amin...)

My early birthday cake. Thanks to my colleagues.@senyum

Nothing much to say, just a big THANKS to those lovely and thoughtful wishes for my 19th birthday (read : 29). @jelir Terima kasih atas ingatan kalian semua. Semoga segala doa-doa yang baik itu dikembalikan untuk kalian juga. Amin..

Duh! Tahun ni punya wishlist item untuk birthday tak dapat dipenuhi la.. Ada sesiapa boleh tolong belikan? Haha..@setan (ep, sila control nafsu anda..)

Hmm, untuk semua kawan-kawan;

1. Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Semoga dapat puasa yang 'berkualiti'.@kenyit
2. Selamat berperang melawan hawa nafsu, terutamanya waktu berbelanja di pasar Ramadhan mahupun semasa membeli belah keperluan Hari Raya.
3. Selamat menambah amal ibadah di bulan mulia ni..
4. Selamat menjaga puasa anda.
5. Jangan lupa berterawih.
6. Moga dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang Ramadhan ni. Amin..

P/s : Makin bertambah usia, makin rasa tak seronok dah celebrate bagai. Huhuh..

3 Comments

Di ambang Ramadhan

Boleh tak sesiapa bagitau macam mana nak thrown away bad perception pada orang lain? Macam mana nak buang rasa menyampah pada orang lain? Macam mana nak buang prasangka pada orang lain? Macam mana nak menanamkan amalan bersangka baik pada orang lain? Haih..

Susah kan?

I've met 'that person' which I've mention here petang tadi. Susahnya nak membuang 'tanggapan' yang dah bersarang dalam kepala tuh. Memang susah. Tak boleh nak berlagak selamba macam takde apa yang berlaku bila kita ketahui hakikat sebenar. Tapi, kena jadi profesional juga (atau sebenarnya hipokrit?) bila didatangi keadaan macam ni. Haih lagi...

Memang sepatutnya aku tak boleh beremosi. Tapi entahlah, makin meningkat usia ni aku rasa aku makin sensitif. Adakah ini tanda-tanda penuaan? Oh tidakkk! Saya masih muda...@nangisKalau tidak, takkanlah ada yang menyangka saya baru berumur 25 tahun?@malu

Enuff about him. Biau ler dia. Selagi boleh berfikiran positif, aku akan cuba mempositifkan pemikiran aku ni.@kenyit

Cuma beberapa hari aje lagi nak menyambut Ramadhan. Alhamdulillah, mudah-mudahan masih lagi diberi peluang menikmati 'rasa' Ramadhan tuh. Mudah-mudahan dikurniakan kesihatan yang baik untuk berpuasa. Tak macam tahun lepas dan tahun sebelumnya. Tak mau dah berpuasa dengan keadaan kesihatan yang tak memuaskan. Ditambah pulak dalam keadaan negara dan dunia sibuk dengan wabak H1N1, memang sangat menakutkan sebenarnya. Apa pun, sama-samalah kita berdoa semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan dijauhkan daripada wabak yang membahayakan itu. Amin..

4 Comments

Ain't So Far Down...

Someone once asked me;

"Awak pandai dengar lagu Melayu ke?"

Wah, sangat terkejut dengan pertanyaan itu. @sakitHahaha. Fyi, I've my own collection of Malay songs. Tapi sejak dua menjak ni saya lebih suka dengar lagu yang takkan membuatkan saya berfikir hal-hal yang akan menyakitkan hati dan otak. As in lagu Melayu ni banyak sangat 'leleh'nya kan? Pening. Elok dah rasa 'recover' tetiba boleh 'jatuh bergolek' plak. Haih..

Bukan sengaja nak double standardkan hal ni, tapi itulah hakikatnya. @sigh

Heh, layan~@raya

One Last Breath - Creed

Please come now I think I'm falling
I'm holding to all I think is safe
It seems I found the road to nowhere
And I'm trying to escape
I yelled back when I heard thunder
But I'm down to one last breath
And with it let me say
Let me say

Hold me now
I'm six feet from the edge and I'm thinking
That maybe six feet
Ain't so far down

I'm looking down now that it's over
Reflecting on all of my mistakes
I thought I found the road to somewhere
Somewhere in His grace
I cried out heaven save me
But I'm down to one last breath
And with it let me say
Let me say

Hold me now
I'm six feet from the edge and I'm thinking
That maybe six feet
Ain't so far down

Sad eyes follow me
But I still believe there's something left for me
So please come stay with me
'Cause I still believe there's something left for you and me
For you and me
For you and me

Hold me now
I'm six feet from the edge and I'm thinking




2 Comments

1+1=3

Tak sangka. Sebelum ni aku cuma dengar desas desus. Tapi bila salah seorang kawan bukak cerita ni pagi semalam, memang sahla benda ni berlaku. Memang tak sangka. Itu sebab orang tua-tua pesan, jangan disangka air tenang takde buaya. Berlambak aje buaya. Bukan setakat dalam air, kat darat pun ada juga.

Haih. Pelik. Kenapa kebanyakan lelaki yang aku jumpa berperangai macam tu? So selfish. Kenapa selalu guna alasan remeh bila nak pasang 2-3? Huh! Dengan harapan isteri takkan tau. Tak terfikir ke macam mana susah payahnya isteri melayan suami dengan anak-anak? Tak terfikir macam mana isteri sanggup bersusah-payah sebab suami dan anak-anak? Kenapa eh? Susah sangat ke nak hargai pengorbanan isteri tu?

Huh, maafkan ke-emoanku.

Ye, aku tau. Aku belum berumah tangga. Aku tak boleh nak judge masalah rumah tangga orang lain. Tapi, setiap masalah kan ada jalan penyelesaiannya. Cuma, jangan cuba libatkan orang yang tak bersalah dalam masalah yang kita sendiri ciptakan. Akhirnya nanti banyak pihak yang akan merana dalam permasalahan tu..

Dah banyak sangat hal yang macam ni berlaku depan mata aku sampai diri sendiri pun jadi fobia dengan hal man-woman relationship nih. Fuh~ Silalah berfikir dengan semasak-masaknya sebelum membuat sesuatu keputusan BESAR dalam hidup anda. Dan jangan cuba-cuba melarikan diri daripada masalah yang anda ciptakan. Fikirkan perasaan orang lain disekeliling anda. Cuba bayangkan sekiranya hal itu berlaku kepada diri kita, apa perasaan kita? Tolonglah, jangan jadi terlalu selfish. Jangan terlalu menegakkan EGO sendiri. Tak kesian ke kat orang-orang yang menyayangi tuh? Haih...

Kenapa aku sibuk? Hmm, this matters concern one of my closest friend. Aku dah anggap dia macam abang aku sendiri. Dan aku hormat dia macam aku hormat ahli keluarga aku. Bila jadi hal macam ni, aku jadi kesian dengan keluarga dia. Sekaligus menyusutkan rasa hormat aku pada dia. Haih..Kenapa ye?

Ya Allah, peliharakanlah keluarga mereka dari sebarang anasir yang tak diingini. Amin..

Leave a comment

Larian Marathon

Fuh~gile punya sibuk bulan nih. Rasanya memang kena labelkan Ogos 2009 sebagai bulan paling sibuk. @penat

Tak berpeluang langsung melepak-lepak di kala weekend menjelang. Fuh~ sungguh menguji kesabaran...

Bermula awal bulan, buat larian marathon ke err.. suatu destinasi dan balik semula ke JB dalam tempoh kurang dari 24 jam. Haha. Betapa gagahnya saya.@hensem

Semalam pun buat larian marathon juga. Berjalan seharian. Dengan bersenjatakan mask seorang satu. Haha. Sampai rasa nak tercabut kaki. Tapi memang seronokla. Dah lama tak buat aktiviti 'mengukur jalan' macam semalam since masing-masing abis sekolah. Haha. Lepas ni pusing JB lak la ye kawan-kawan?@kenyit

Mujur hari ni dapat masuk office tengahari. Setelah berjaya mengayat bos untuk bercuti half day hari ni. @sengihnampakgigi

Minggu depan pun mungkin dah ada aktiviti larian marathon juga. Cuma tak confirm lagi. Hoho. Jadi memang kena bersiap sedia mental dan fizikal untuk larian marathon lagi. Haha.

Mungkin dapat berehat masa minggu awal puasa aje la kot? Minggu terakhir Ogos insya Allah dah sibuk dengan acara berbuka puasa dan berjejak kasihan bersama kawan-kawan sekolah. Jadi, sesiapa yang membaca blog ini dan merasakan anda bersekolah bersama-sama saya di STS (walaupun berlainan kelas), dijemput hadir untuk memeriahkan majlis berbuka puasa yang akan diadakan pada 29 Ogos 2009. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk blog alumni.@senyum

Uh, dah tengahari. Nak kena berlari-lari anak ke Angsana lak, menjengah booth. Walau tak kena jaga booth tu tapi kena gak jengah tunjuk muka. Huhu.. Boleh cuci mata tolong mempromosikan servis yang aku buat selama ni. Hoho...

P/s : Tahniah untuk pasangan Pn. Azlin dan En. Zahrin atas kelahiran baby girl mereka Jumaat lepas. Hehe. Gap 2 minggu je dengan birthday aku dan Famia. Kalau tak, boleh celebrate berjemaah. @jelir

2 Comments

Tarik brake

Kebusanan sementara tunggu waktu nak menayang muka @ Plaza Angsana. Sigh~



Your Love Song Is Sitting, Waiting, Wishing

by Jack Johnson

"Maybe you've been through this before
But it's my first time so please ignore
The next few lines cause they're directed at you
I can't always be waiting, waiting on you
I can't always be playing, playing your fool"

You've been waiting for love, and you're not going to wait any longer!



*rotfl




Your Karaoke Theme Song is "Since U Been Gone"



You are a very expressive and genuine person.
You're not so emotional that you wear your heart on your sleeve - but you're not afraid to show how you're truly feeling.

Whether you're singing along in the car or singing on stage, your favorite songs make you get a little carried away.

You're definitely the type most likely to dream of becoming a rock star!

You might also sing: "Livin' La Vida Loca," "I Will Survive," or "Hollaback Girl"

Stay away from people who sing: "I'll Make Love to You"


*rotfl for the 2nd time. :p

Leave a comment

Straight face :|

Masa kecik-kecik dulu arwah mak selalu pesan,
"Jangan cakap dengan orang yang tak kenal."
"Jangan senang-senang nak ikut orang yang tak kenal."

So, pesanan tu memang dah terlekat kat dalam kepala sampai la sekarang ni. Aku memang sangat payah nak beramah mesra dengan orang yang aku tak kenal, terutamanya lelaki la... Kalau dengan orang perempuan, eventhough tak kenal pun memang aku boleh je senyum. Yelah, orang kata senyum itu kan sedekah? Tapi, sedekah pun berpada-pada la kan? Takkan dengan semua orang nak sedekah senyum tu? Huhu..

Hmm, masa dalam perjalanan balik dari unknown places minggu lepas, kebetulan dalam bas tu dapat tempat duduk sebelah lelaki. Haih, ku fikirkan dapat single seat, rupanya tidak. Takpelah, selagi tak rasa 'terancam', duduk ajelah diam-diam. Sambil menyudahkan pembacaan novel yang baru aku beli.

Dah setengah perjalanan, orang sebelah menegur;

Dia : Hmm, agak-agaknya bas ni sampai Johor pukul berapa eh?
Aku : Aaa, biasa dalam 4 ke 5 jam perjalanan sampaila. Tapi nanti bas ni akan berhenti kat Machap.
Dia : Ooo, ok. Saya tak biasa naik bas. Selalu drive aje.

Aku : (Dalam hati: Tak tanya pun!) Ooo, ye ke? (Sambil teruskan membaca)

Ingat dah habis kat situ, rupanya ada lagi yang nak ditanya;

Dia : Tak pening ke membaca dalam bas ni?
Aku : Tak, sebab kat highway. Kalau lalu jalan berliku memang saya pun pening.
Dia : Oo, memang suka membaca eh?
Aku : (Duh! @sakitDah mula rasa annoying dah ni) Ha? Ha'ah..

Ada lagi soalan-soalan 'beramah mesra' yang ditanya dan hanya aku jawab dengan kadar minimum. Kejam ke? Itu pun mujurla iPod takde bateri dah. Kalau tak, memang aku sumbat telinga dan-dan tu juga. Haha. Macam yang pernah aku buat pada sorang mamat yang sangat annoying aku pernah jumpa masa dalam perjalanan balik dari KB je JB dulu. Isk..@setan

Bukan tak boleh nak beramah mesra, cuma kena pandai-pandai la. Jangan sampai buat rasa orang menyampah dengan anda ok?

P/s : Happy 33th Birthday to my wonderwall. Haha. Dah tua matang la kamu... Semoga dipermudahkan segala urusan dunia mahupun akhirat. Semoga bakal menjadi bapa yang mithali juga untuk bakal baby. Amin... Thanks for everything ok? @kenyit

3 Comments

Weekend getaway!

Weekend yang penuh adventure. Haha. Walaupun cuti tak diluluskan, selamat juga aku menuju ke destinasi yang dirancangkan. Entri ni terpaksa hide banyak benda sebab takut ada kawan-kawan yang berkecil hati sebab tak sempat jumpa. Huhu.. @sengihnampakgigi

Yang penting aku happy. Finally managed to meet some of my friends and a few other people yang memang nak sangat jumpa. Dapat lepak-lepak, gelak-gelak, makan-makan dan tak lupa buat ketupat! @jelir Haha. Lama dah rasanya tak duduk berborak kosong macam tuh.

And finally managed to get what I want for myself and for my lil' ones.@ayuk Entah bila nak khatamkan semua agaknya. Stok yang ada pun tak khatam lagi. Memang nak kena ambik cuti panjang la kot. Cari tempat bercuti, baru boleh khatamkan semua stok yang ada tuh. Tapi entah bila la nak dapat cutinya tuh?@sigh

Paling tak sangka, dapat early birthday gift. Hehe. Dapat buku. Thanks a lot! Wah, nampaknya nak kena start kumpul buku-buku motivasi balik nih. @senyum

Early birthday wish kat cover buku berwarna biru itu...@kenyit

Last but not least untuk;
1) Kawan-kawan yang sudi tunggu 'orang jauh' ni walau terlewat. Hehe. Terima kasih..@kenyit
2) Yang kena tipu: Haha, ampun yer? Saya memang sengaja nak wat surprise sebenarnya. Tapi tak sempat nak jumpa lelama. Insya Allah, next time bolehla awak tuntut semua hutang-hutang tu..@kenyit
3) Yang bagi tumpang 'hotel': Terima kasih banyak. Jangan rasa tak bagi layanan terbaik lak. Bukan tak seronok, bukan tak selesa. Cuma kekangan masa. Insya Allah next time boleh jenjalan banyak tempat sket eh? Ooo satu lagi, jangan lupa hutang ABC! Haha..@jelir
4) Yang tak sempat jumpa; Insya Allah andai ada kesempatan akan ku uar-uarkan kedatanganku ke sana lagi. @senyum

P/s : Dah masuk bulan Ogos rupanya...@sigh

Leave a comment
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.