Archive for April 2009

Adil?

Cerita 1:

Someone texted this to me last nite;

"Berlaku adillah pada hati sendiri."

Persoalannya; bagaimanakah kita mampu berlaku adil kepada 'hati sendiri' sedangkan hakikat yang ditempuhi bakal melukakan 'hati sendiri'? @sigh

And as a result; this was my FB status on the afternoon.

Haha. Orang ini sedang mengalami tekanan perasaan yang kronik. Sila jangan contohi. @setan

++ T__________________T ++


Cerita 2

Kekecewaan tak dapat pegi book fair minggu lepas terubat juga bila parcel ni sampai atas meja aku pagi tadi. Haha. Yeay! Sangat seronok. Jadi hujung minggu ni boleh menghadap buku sampai muntah.

Terima kasih banyak untuk Cik Asmahan yang sanggup bersusah payah bersesak-sesak di PWTC untuk mendapatkan ketiga-tiga buku ini. @tepuktangan Tunggu saya datang KL la baru boleh belanja. Hehe..

Untuk info berkaitan buku-buku ni bolehla jenguk ke sini ye?

4 Comments

Ye, saya memang tertekan...

I wish I had one at home~@sigh




Your Ideal Pet is a Fish



You're both laid back, quiet, and content with your own little worlds.

Just don't stare at that fishbowl for too long!



One more; @rindu


You Are a Cougar



You have more strength than most people, and with it, the ability to inflict a lot of harm.

Your power gives you confidence, and you find leading others to be easy.



You believe that you need to the best, and you are very driven to excel.

Most people immediately admire you, but some people feel very envious of your abilities.

7 Comments

Mari Membaca

Kebelakangan ni, sebab takde buku yang menarik bila ke kedai buku, aku cuma capai 2 jenis buku aje. Salah satunya, adalah buku untuk anak buah aku. Hehe. Entah. Mungkin sebab dulu aku ni suka membaca tapi susah nak dapat bahan bacaan, jadi sekarang ni aku suka hadiahkan buku untuk anak-anak buah aku.

Bukan apa, anak dara yang seorang ni memang manja sikit. Kadang-kadang bila dia datang sini dengan kerja sekolah Bahasa Malaysia yang bertimbun, dia selalu jadi blur bila kena buat struktur ayat. Duh! Rasa macam nak je balik ke zaman kanak-kanak dulu. Haih. Sungguhla budak ni memang manja. Kalau dia rajin membaca memang senang je nak create ayat yang mudah-mudah tu. Vocab pun banyak je boleh belajar.

Jadi, masa jenjalan kat kedai buku minggu lepas aku beli buku Melah Melia. My 24 bilang cerita ini best (berdasarkan pengalaman orang yang bosan sebab MC terlalu lama@jelir), jadi aku pun beli la. Seperti biasa, sebelum serah kat anak buah mesti lalui QC dulu. Haha. Sebenarnya dah bosan takde ape nak baca kat rumah ni. Jalan ceritanya pun ok, banyak pengajaran. Jadi, petang tadi aku beli la siri kedua dan ketiga. Dengan harapan anak dara yang seorang ni dapatlah pengajaran dari cerita Melah Melia nih.

X-Men Melah Melia Trilogy. Haha..

Sesiapa yang nak beli untuk hadiahkan anak-anak ke atau adik, memang sesuai sangatlah buku ni. Bukan apa, dengan lambakan novel cinta kat pasaran sekarang ni kebanyakan orang fikir bahan bacaan untuk anak-anak remaja dah takde. Sebenarnya tidak. Banyak aje, cuma kena pandai pilih la... Tepuk dada, tanya selera masing-masing.@senyum

P/s : It's been a week already. Huh. Sungguh aku takkan bukak lagi page tuh. How dare dia buat aku sedih sampai macam ni sekali. Hope that I'll be stronger than before. Amin... @doa

Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan...
Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan - Al Insyirah (5-6)

5 Comments

U-Turn

I Turn To You - Christina Aguilera (T_T)

When I'm lost in the rain,
In your eyes I know I'll find the light to light my way.
And when I'm scared and losing ground;
When my world is going crazy, you can turn it all around.

And when I'm down you're there; pushing me to the top.
You're always there; giving me all you've got.

For a shield from the storm;
For a friend; for a love
To keep me safe and warm,
I turn to you.
For the strength to be strong;
For the will to carry on;
For everything you do;
For everything that's true,
I turn to you.

When I lose my will to win,
I just reach for you and I can reach the sky again.
I can do anything,
'Cause your love is so amazing; 'cause your love inspires me.

And when I need a friend, you're always on my side;
Giving me faith that gets me through the night.

For a shield from the storm;
For a friend; for a love
To keep me safe and warm,
I turn to you.
For the strength to be strong;
For the will to carry on;
For everything you do;
For everything that's true,
I turn to you.

For the arms to be my shelter through all the rain;
For truth that will never change;
For someone to lean on;
for a heart I can rely on through anything;
For that one who I can run to....
I turn to you.

For a shield from the storm;
For a friend; for a love
To keep me safe and warm,
I turn to you.
For the strength to be strong;
For the will to carry on;
For everything you do;
For everything that's true,
I turn to you.

For a shield from the storm;
For a friend; for a love
To keep me safe and warm,
I turn to you.
For the strength to be strong;
For the will to carry on;
For everything you do;
For everything that's true...

For everything you do;
For everything that's true,
I turn to you...

Leave a comment

Bila Sedih

Ada orang kata, bila sedih pandanglah langit malam. Lihat taburan bintang berserta bulan yang terbentang. Itu menandakan kita tak bersendiri dalam dunia ni Abis kalau langit mendung cemana?

Ada orang kata, bila sedih pergilah berjalan-jalan kat tepi pantai. Hirup udara nyaman. Mungkin akan mendamaikan hati yang sedang resah. Abis kalau jalan-jalan tepi pantai pun nampak pencemaran je cemana?

Ada orang kata, bila sedih pergilah shopping. Tak pun window shopping. Sekadar cuci mata. Mana tau boleh jadi terapi untuk melupakan masalah yang melanda diri sendiri. Abis kalau tiap kali sedih je shopping, rabakla poket jawabnya.

Ada orang kata, bila sedih pergilah panjat bukit. Menjerit kuat-kuat. Lepaskan apa yang terbuku di hati. Mudah-mudahan setelah itu kita akan lega dan rasa sedih akan hilang. Abis tu kalau tetiap kali sedih je jerit, tak ke boleh hilang suara jadinya? Mendera diri sendiri betul..@rajuk

Ada orang kata, bila bersedih ingatlah DIA. Sesungguhnya kepadaNYA kita bermohon dan berdoa semoga kita mampu menempuh segala dugaan yang diberikan. Jangan sesekali melupakan itu. Jangan sesekali berputus asa dari rahmatNYA. Mudah-mudahan diberkati dan dipermudahkan segala apa jua urusan. Amin.. Yang ini memang tak boleh nak sangkal dah
@nangis@nyerah

P/s : Sedih cemana pun, kita bukan bersendirian dalam dunia ni...

2 Comments

Teori Wonderpets

Awal minggu lepas, lepak minum petang dengan salah seorang colleague kat HQ. Dia kata bos nak join. Aku pun tak kisah, sebab orang kata lebih ramai lebih meriah. Hehe... Lagi pun dah lama tak lepak minum sesama camtu. Selalu waktu macam ni lah boleh bersembang bebas dengan bos, tak terikat dengan protokol kerja. Walaupun bos aku tu memang jenis tak kisah, tapi takkan nak taram je langgar protokol segala kan?

Datang je bos mula la bercerita macam-macam. Dari hal kerja sampai ke hal anak-anak bujang dia yang tak mau ke dan sekolah sambung balik kisah hal kerja.

Bos : I'm thinking of recruiting someone to replace *** . Dia tu blur la. Bukan tak boleh buat kerja, tapi dia banyak benda nak kena belajar. I tau you pun sibuk, tak sempat nak ajar dia. So, biarla dia dok sini jer.

Aku : Yela, saya pun kalau boleh nak dia tengok budaya kerja kat sini (HQ). Biar dia nampak sikit pressure masa kita bekerja and how kita handle and manage our time bila sampai deadline. Dia tu nampak relax sangat la bila kerja. Bukan saya kata dia tak buat kerja, tapi kadang-kadang bila kerja tu nak cepat, dia boleh buat relax dia je memang berasap jugakla jadinya. (bos dah gelak)

Bos : Yela kan, tu sebab I ingat nak ambik **** ganti *** kat sana. At least ur team kuat sikit kat sana. Dia pun kira boleh co-operate dengan you kan? Bak kata Wonderpets la, "kami tak besar dan kami tak kuat bila bekerjasama semua jadi mudah".


(Ahaha, part ni aku dah rasa nak gelak berguling kat medan selera tuh)

Aku : Ceh bos ni, boleh pulak kuar plak teori Wonderpets? Haha...

Bos: Eh, betul ape. Memang la nampak macam kelakar, tapi ni facts kan?

Aku : Yela-yela, betul la tuh. Haha...

Haih, macam tu pun boleh eh? Agak-agak boleh bawak masuk dalam one of management learning terms ke tuh? Haha.. @jelir


P/s : Halwa telinga - James Morisson (Broken Strings)

4 Comments

Sesat Dalam Sibuk

Uh, lama betul tak update. Hehe. Kesuntukan masa + kesibukan kerja. So bila dah sibuk ni, bos suka suki pulak menambah kerja-kerja sampingan yang sepatutnya bukan aku yang buat. Tapi, nak buat macam mana, bila kaum LELAKI kat office ni dah pupus. Haih...

Mahu tak mahu kena juga la keluar, pergi pick up document dari tempat client. Dahla memang buta direction. Haha. Mujurlah ade Google Map. Terima kasih la pada En. Google kerana invent mende ni. Kalau tak agaknya sampai hari ni aku tak tau kat mana Taman Melodies. Haha. Haru je kalau sesat kat negeri sendiri...


Lepas ni kalau tak tau direction guna je Google Map ni. Mudah dan murah. Haha...

4 Comments
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.