Archive for July 2008

Transform

Ingat lagi, zaman kanak-kanak dulu, rasa macam terkilan kalau tak dapat beli jajan yang baru sampai kat kedai sebelah rumah. Yela, nanti rasa macam out-dated. Ibaratnya macam orang dah sampai ke bandar tapi kita baru terkial-kial nak cari selipar. Ala, zaman kanak-kanak dulu. Mana ada duit sendiri. Nak duit semua kena mintak parents. Arwah mak akula yang selalu jadi mangsa. Hehe. Tapi, biasalah. Bukan semua benda yang kita nak tu kita dapat. Tapi bila dapat beli tu, rasa macam dunia ni ana yang punya. Haha...@ayuk

Dulu, kalau tak dapat apa yang dihajati mulalah berangan, "Nanti bila besar, dah kerja aku nak beli banyak-banyak. Siapa nak, kena bayar." @setan Tapi bila dah besar ni takde pun nak beli jajan ke segala apa mak nenek yang aku nak beli zaman kanak-kanak dulu sampai tahap macam tu sekali. Sekarang ni kalau beli jajan pun untuk anak-anak buah aje. Biasalah, nama pun kanak-kanak. Imaginasi lebih. Hehe.. @sederhana

Kalaulah masa tu boleh diulang, memang aku nak stay masa zaman kanak-kanak je. Tak payah fikir banyak macam sekarang ni. Huhu...@nangih

Dan sekarang aku dah mula memikirkan nak mencari angin baru. Bukan gaji yang menjadi ukuran, cuma aku nak mencari kerja yang tak memerlukan aku untuk fikir hal-hal yang aku tak payah fikir. Get it? @jelir

Takde dah nak fikir orang itu, orang ini. Kali ni fikir untuk diri sendiri. Kalau aku stay aku memang makan hati je nanti. @sighDah sampai masa aku bagi peluang pada orang lain mengembangkan potensi diorang plak. Jangan asyik nak condemn orang aje. Lepas ni rasa pulak macam mana bila kita sendiri kena condemn. Taula langit tu tinggi ke rendah.

Haih, makin lama makin banyak pulak menceceh. Hehe. Takpelah. Aku cuma mendoakan yang terbaik untuk diri sendiri. Moga makin tabah melalui hari-hari mendatang. Amin... @doa

10 Comments

Maze?

Hii..terjumpa ni kat blog Syud. Interesting juga.@sederhana



e a Maze



You can be confusing, tiring, and deceptive. But at the end of it all, you're sweet.

You believe there are many ways to get to an answer...

And you are willing to explore every single one of them!

2 Comments

Reminiscence

Looking for some refreshments before answering tag yang panjang berjela tuh.@kembar

I Can Love You Like That – All For One

They read you cinderella
You hoped it would come true
And one day a prince charming would come rescue you
You like romantic movies
And you never will forget
The way it felt when romeo kissed juliette
And all this time that you've been waiting
You don't have to wait no more
**
I can love you like that
I would make you my world
Move heaven and earth if you were my girl
I would give you my heart
Be all that you need
Show you you're everything that's precious to me
If you give me a chance, I can love you like that

I never make a promise
I don't intend to keep
So when i say forever
Forever's what i mean
Well i am no casanova
But i swear this much is true,
I'll be holding nothing back
When it comes to you
You dream of love that's everlasting
Well baby open up your eyes...
Repeat **

If you want tenderness
I've got tenderness
And I see through to the heart of you
If you want a man
Who will understand
You don't have to look very far
I can love you, girl I can (I can love you love you)
Oh baby oh...
Repeat **

2 Comments

Tag Ape?

Minggu ni memang terasa kesibukannya. Bukan apa, dengan keadaan kesihatan yang tak menentu akhir-akhir ni, makin terasa beban yang terpikul kat bahu ni. Tapi, Alhamdulillah. Siang tadi bos aku bagitau ada beberapa calon yang dia berkenan masa interview tadi. So hopefully I'll get an assisstant by next month. Tak larat dah ni. Rasa macam nak lari je dari semua ni.

Untuk Ann dan juga kawan-kawan yang lain, mintak maaf banyak-banyak. Bukannya tak mahu jumpa korang. Tapi keadaan kesihatan tak mengizinkan saya untuk berjalan jauh. Agaknya bila la dapat pergi pesta buku eh? Nampaknya nak beli novel-novel terbaru pun kena beli online ajela jawabnya. Huhu...

Haih, ni kena tag lagi dengan Incik Curx ni. Saje je dengki orang. Huhu...Takpe. Ada lori ada bas. Lain kali boleh balas.

1. nama-nama timangan oleh org tersayang
- Hajar.
- Siti (masa zaman kanak-kanak dulu la. Bila masuk alam sekolah menengah aku tak berapa gemar orang panggil aku dengan nama tu. Umum sangat!)
- Arin (shortage of Hajarin – nama ni aku dapat masa 1st year kat UTM dulu. Diorang takmo confuse nama aku sama sorang lagi kawan aku tu. So, akula yang jadi mangsa. Tsk..tsk..)

2. anda seorang yang...
- Malas nak fikir banyak. Tapi position aku sekarang memerlukan aku banyak berfikir.
- Suka jalan sorang diri. Senang, nak ke mana pun, especially bila nak beli barang. Tak payah bingit dengan macam-macam perangai.
- Suka membaca.
- Suka pendam masalah sendiri. Hehe…

3. insan teristimewa. describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda.
Haila, sebab dia istimewala. Kriteria istimewa yang takkan ditemui pada orang lain *wink*.

4. makanan favourite anda
Tak kisahla. Janji boleh telan. Dalam tempoh tak berselera makan ni takkan nak demand lebih-lebih kot?

5. favourite color
- biru.
- hitam.
- coklat
- maroon

6. favourite song
Takde specific favourite songs. Biasanya aku dengar je lagu yang boleh diterima telinga aku ni. Cuma lately aku suka dengar lagu-lagu lama from 80’s to 90’s. Thanks to Mixfm dan Sinarfm. Lantak pi la depa nak berebutkan title radio no. 1 tuh. Sekarang ni aku dengar 2 channel tu saja. Hehe…

7. sikap yg membuatkan anda stress
- Suka melambat-lambatkan kerja.
- Suka bawa kereta perlahan macam nak bersiar-siar waktu kita nak cepat.
- Busy body macam Mak Limah padahal dia adalah Pak Dollah.
- Bila ada yang suka memberi arahan pada tempat yang tak sepatutnya. Hi, rimas!

8. 3 bende yg mesti ade dalam handbag anda
- Wallet.
- Handphone.
- Kunci kereta, rumah & office.

9. kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa??
Hmm, I think 4 years ago, masa putus cinta dulu. What a fool. Kan bagus kalau air mata tu digunakan kat tempat yang sepatutnya? *Sigh*

10. tag 5 rakan anda
- iNa (tak kirala, bz pun buat juga)
- Ann
- Nana
- Zura
- Akma

5 Comments

Keluar Kepompong

Wo, dah lama rupanya aku berhibernasi. Bukan sengaja tak mau update blog. Kesibukan kerja plus ke'lembap'an internet connection kat rumah ni menyebabkan kemalasan berganda-ganda jadinya. Hehe.

Macam-macam hal rupanya yang dah berlaku. Sama ada sedar dengan tak sedar. Cuma kebelakangan ni aku agak muak dengan hal-hal politik kat Malaysia ni. Sana - sini tak abis bertelagah. Biasalah, nama pun manusia. Tapi yang jadi tak menariknya kebanyakan media cetak mahupun elektronik kat Malaysia ni berat sebelah. Dahla, rakyat Malaysia sekarang dah pandai berfikir. Kami takkan tertipu lagi dengan propa kalian tuh. Huhu..

Rasanya kebelakangan ni ramai di kalangan rakan dan sahabat aku yang akan beralih angin ke tempat kerja baru. Apa pun, selamat maju jaya diucapkan. Semoga segalanya dipermudahkan. Amin..

++++++


Malam semalam, baru sempat menonton filem 'Love' ni. Memang kepingin banget mau nonton filem ini. Alhamdulillah, dapat juga. Sebenarnya nak juga melihat bagaimana filem Cinta versi Indonesia ni. Nak kata ada persamaan seratus peratus tidak juga sebab ada juga perbezaan jalan cerita antara 5 kisah cinta tu.

Bagi aku, watak Acha Septriasa (Iin) bersama Fauzi Badila (Rama) lebih berkesan berbanding watak Amani dan Pierre dalam Cinta. Mungkin watak Rama dan pengucapan dialog yang lebih bersahaja menjadikan watak dia nampak berbeza dengan watak yang dilakonkan oleh Pierre. Watak Acha pun tak mengecewakan. Nampak innocent dan kekampungan.

Watak yang lain-lain tu pun ok. Cuma aku tak berapa pandai nak mengulas panjang-panjang. Hehe. Kalau nak tahu lebih lanjut silalah tonton. :)

Lagu latar pun tak mengecewakan. Aku suka kat salah satu lagu dalam OST Love ni. Lagu Sheila On 7, Anugerah Terindah Pernah Ku miliki.

Melihat tawamu
Mendengar senandungmu
Terlihat jelas di mataku
Warna-warna indahmu

Menatap langkahmu
Meratapi kisah hidupmu
Terlihat jelas bahwa hatimu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Sifatmu nan s'lalu
Redahkan ambisiku
Tepikan khilafku
Dari bunga yang layu

Saat kau disisiku
Kembali dunia ceria
Tegaskan bahwa kamu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Belai lembut jarimu
Sejuk tatap wajahmu
Hangat peluk janjimu
Anugerah terindah yang pernah kumilik

2 Comments

Rasa

Aku sangat suka lagu ni. In fact aku memang suka kebanyakan lagu Kerispatih. Kredit untuk abang yang introduce band ni pada aku.

Kerispatih - Bila Rasaku Ini Rasamu

Aku memang terlanjur mencintaimu
Dan tak pernah ku sesali itu
Seluruh jiwa rela ku serahkan
Mengenang janji setiaku
Kumohon jangan jadikan semua ini
Alasan kau menyakitiku
Meskipun cintamu tak hanya untukku
Tapi cobalah sejenak mengerti
Reff:
Bila rasaku ini rasamu
Sanggupkah engkau menahan sakitnya
Terkhianati cinta yang kau jaga
Coba bayangkan kembali
Betapa hancurnya hati ini kasih
Semua telah terjadi
Back to Reff:
Aku memang terlanjur mencintaimu

2 Comments
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.