Archive for 2008

2009

Kenapa aku rasa masa semakin pantas berlalu sekarang ni? Tak berapa jam lagi dah nak bertukar ke tahun 2009 dah rupanya. Apa agaknya yang kita dapat sepanjang tahun ni? Banyak kebaikan atau banyak keburukan? Bagi aku sendiri, tahun ni memang banyak perubahan dan cabaran yang terpaksa aku tempuh dalam hidup. Perubahan tempat dan suasana kerja adalah salah satunya. Daripada seorang staf biasa hingga sampai tahap sekarang, diberi tanggungjawab mengurus cawangan. Huhuh, bila fikir memula dulu memang rasa macam tak mampu nak lakukan. Entahlah, mungkin aku dah terbiasa dengan tabiat 'redah' aje dari dulu kot? Sebabnya aku ni memang tak suka nak bersusah-payah fikir hal yang belum jadi. Bila dah jadi, baru fikir.

Tapi, awal-awal dulu pun ada rasa stress juga, sampai terbawa dalam mimpi. Hehe... Bila dah lama ni, aku dah malas nak take serious. Bukan bermakna aku ni suka ambil mudah semua perkara. Tapi, dalam kes aku ni aku tak perlu nak fikir banyak sebab aku masih ada orang atasan yang boleh aku refer. So, buat apa nak pening-pening fikir masalah pejabat kan? Enjoy your life as usual. Kerja tetap kerja. Buat macam mana pun, itulah namanya kerja. Jadi, tak payah nak susah-susah fikir benda yang kita tak sepatutnya fikir.@kenyit

Ada orang, setiap kali tahun baru mesti berazam. Macam-macam azam. Ada yang nak kahwin la, nak kuruskan badan la, nak jadi jutawan sebelum umur 30-an la dan macam-macam lagi la. As for me, masa 1 Muharam hari tu aku cuma berazam untuk memperbaiki diri agar dapat jadi lebih baik daripada tahun sebelumnya. Itu memang azam aku setiap tahun. Terlalu umum. Yang akan di renew cuma wish list sahaja. Tahun ni dah dapat beli Ipod dan juga notebook baru (walau pun di luar jangkaan, kira masuk wish list juga la...@sengihnampakgigi). So rasanya tahun depan ni ada dua tiga item yang dah masuk wish list. Insya Allah, mudah-mudahan dapatla dipenuhi nanti. Amin...

Haih, dah lost touch la bila dah lama tak menulis ni. Apa pun, aku doakan yang terbaik untuk semua kawan-kawan, ahli keluarga aku dan juga untuk diri sendiri. Semoga tahun baru yang bakal mendatang ni menjanjikan seribu satu kebahagiaan buat semua. Amin..

Salam Maal Hijrah 1430 H dan Selamat Tahun Baru 2009 untuk semua...

4 Comments

3 dalam 1

Ni aku copy daripada notes kawan aku dalam facebook. Something interesting to share;

Samada sedar atau tidak sedar, barangkali kita terlupa atau kurang infomasi mengenai satu fenomena besar yang berlaku ditahun 2008. Barangkali inilah fenomena yang terakhir kita lalui sepanjang hayat hidup kita.

1. 01 JANUARI - 09 JANUARI, 2008 kita berada ditahun 1428 Hijriah.
2. 10 JANUARI - 28 DISEMBER 2008 kita berada ditahun 1429 Hijriah.
3. 29 DISEMBER - 31 DISEMBER 2008 kita berada ditahun 1430 Hijriah.

Ini bermakna kita telah melalui 3 tahun Hijriah dalam 1 tahun Masihi. Fenomena ini hanya berlaku sekali dlm tempoh 100 tahun. Walaupun fenomena ini tidak memberi impak yg begitu besar kepada kita, seharusnya kita bersyukur kerana kita diberi peluang untuk melaluinya.

Sayang kan, kalau kita terlepas pandang hal ni? Fenomena yang jarang berlaku. Subhanallah...

2 Comments

Penghujung

Haih, sedar tak sedar dah nak masuk tahun baru rupanya. Dah nak menginjak setahun lagi umurnya. Tapi, apa sangatla yang ada pada nombor tu kan? Hehe.. @kenyit

Hmm, ikut perancangan aku sepatutnya ke Shah Alam hari Isnin ni untuk interim audit kat tempat client. Tapi, last minute bos tak bagi pergi sebab katanya nak buat appraisal untuk kami kat branch ni. Alhamdulillah, dengan kerja yang baru nak menyusut lepas dapat komputer ni, aku memang harap sangat bukan aku yang kena pergi. Tapi, malangnya terlepas lak event dengan kawan-kawan hari Sabtu lepas. Nak buat macam mana kan? Dah memang takde rezeki nak jumpa korang. Huhu...@sigh

Satu lagi yang bersyukur sangat sebab aku tak perlu menghadap manusia-manusia hipokrit sepanjang minggu kalau aku terpaksa ke sana. Haha. Bukannya tak profesional, cuma dah malas nak berurusan dengan manusia sebegitu lagi dah. Serik yang teramat!@penatBiarlah mereka berurusan dengan orang yang selesa dengan mereka...

Haih, banyaknya hal yang nak kena selesaikan ni. Macam mana la kerja nak habis kan? Haha..

p/s : Aku tengah survey template yang viewnya nampak ok dengan mana-mana browser sekali pun. Sekarang ni ada tengah masalah sikit dengan Firefox dan Vista. Rasa macam nak revert je jadi template classic balik. Tapi nanti pening lak. Huhu...@tensyen

2 Comments

Something To Ponder

"Orang yang menyedari bahawa pilihan Allah adalah yang terbaik bagi hambaNYA, akan merasakan bahawa musibah dan kesulitan apa pun terasa ringan dan mudah. Dan, dia akan sentiasa menantikan kebaikan Allah yang serupa dan tidak pernah bersedih dengan apa pun yang terjadi. Semua itu disebabkan oleh keyakinannya terhadap kebaikan, kemurahan dan pilihan Allah. Pada saat itulah, kesedihan, kegundahan dan kesempitan hatinya akan lenyap dan dia menyerahkan semua perkaranya kepada Tuhan Yang Maha Tinggi. Tidak ada istilah tidak menerima, menentang dan murung. Tetapi, sebaliknya, bersyukur dan bersabar sampai akhirnya nanti tampak akibatnya dengan sendirinya, dan mendung musibah itu berlalu..."

- Excerpts from 566 Kata-kata Hikmah Jadilah Orang Yang Paling Bahagia-

*Hakikatnya, apa pun yang berlaku dalam dunia ni, ada hikmahnya yang tersembunyi. Hanya DIA yang Maha Mengetahui. Selagi kita sabar dan redha, Insya Allah ada bahagiannya untuk kita...:)

2 Comments

Walk Away~

Kadang-kadang aku rasa macam nak tinggalkan semua. Start a new fresh. Leave all those crappy things behind. Tapi aku tak boleh nak buat macam tu. Coz it's not me. Aku bukanlah orangnya yang suka pentingkan diri sendiri, walau sebenarnya banyak peluang aku nak buat macam tu. Takpela, biarlah orang lain nak buat. Aku bukan macam orang lain.

Haih, entah apa merepek hari nih. @sigh

Tengah fikir nak beralih arah, tetiba petang tadi my abang bos dah sms, bagi hint of my increment for the next year. Haih. Memang nampak macam diorang nak ikat aku terus kat situ. Tapi, aku tak nak rasa terlalu selesa kat situ. Tak elok untuk diri sendiri sebenarnya.

Bukannya tak bersyukur dengan increment tu. Alhamdulillah. Cuma bila dah diberi increment sebanyak itu maknanya tanggungjawab tu terletak sebanyak itu juga atas bahu aku. Hmm... @waswas

Takpelah, tengok ajelah macam mana nanti...

Banyak sangat benda yang nak difikirkan, nak dilunaskan. Kerja pun bertimbun. Tapi bila takde facility, kerja pun terbantut. @sedih

Kalau orang tanya apa perasaan aku sekarang, mungkin ini yang dapat menggambarkannya;

"Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're torn apart
Maybe the timing
Is beating our hearts
We're empty "

5 Comments

Trauma

Such a bad week for me I think. Entahla. Tatau nak gambarkan perasaan camne sebenarnya. Nak kata sedih tak boleh nak menangis. Huhu... Cuma rasa trauma yang tak boleh nak digambarkan dengan kata-kata. Mungkinla, sebab kali pertama jadi pada diri sendiri ni. Hmm...

Petang semalam, seperti rutin biasanya aku memang akan singgah minum dengan salah seorang kawan kat area office HQ aku tuh. Bila nak balik aku perasan yang tingkap kat tempat duduk penumpang sebelah kiri aku tu terbuka. Yang pastinya aku tak buka pun tingkap tuh. Rupanya dah selamat dipecahkan oleh encik sang pencuri. Dan dah selamat pun sedekah notebook kesayangan aku tu pada dia. Haih... memang unexpected la.@sigh

Bila tengok kereta dah terkopak macam tu memang aku dah agak, notebook aku dah pun dicuri. Terus aku lari kejar kawan aku tu untuk inform tentang ni. Luckily dia tak gerak lagi pun. Tanya pada orang sekeliling memang semua tak perasan bila benda ni jadi. Kebetulan, hal ni nak jadi masa ni. Biasanya waktu aku minum tu boleh dikatakan waktu sibuk juga dengan budak balik sekolah. Bos aku pun biasanya tak balik lagi waktu tu. Memang dia pilih waktu yang sunyi dan tak sibuk nak jalankan aktiviti nih. Haih...@sighNak buat macam mana? Salah sendiri. Tanggungla sendiri...

Dalam perjalanan ke Balai Polis Tampoi aku dah call orang kanan bos dan juga my 2nd big boss inform pasal kejadian ni. Siap melapor, kena pegi Balai Polis Skudai pulak untuk ambik gambar. Terpaksa drive ke sana untuk prosedur tuh. Tinggalkan kereta kat rumah kawan aku sebab nak mintak tolong husband dia hantarkan ke kedai hari ni.

Semalam aku tak tahu kenapa aku boleh ada reaksi tenang. Mungkin malas nak fikir sebab benda dah jadi kan? Cuma ralat sebab banyak dokumen penting office dalam tu. Kawan aku pun pelik bila tengok aku relax je. Bukan tak sedih, tapi aku tatau macam mana nak bereaksi. Nak menangis pun benda dah jadi. Cuma bila ada yang concern tengah-tengah malam tadi ada gakla rasa nak menangis. Huhu... Thanks a lot to my24. Terima kasih untuk petua tu, Alhamdulillah it works on me.@senyum

Terima kasih banyak kat kawan-kawan yang concern. Terima kasih pada yang bersusah payah ikut pergi lodge report, tolong hantar balik dan juga yang tolong menenangkan hati. Alhamdulillah, walau masih ada rasa pelik yang singgah, aku terpaksa gak tabahkan hati. Pengajaran untuk diri sendiri atas kecuaian sendiri. Mudah-mudahan lepas ni lebih beringat..@sigh

7 Comments

Sensitif

Orang perempuan ni selalu je dikaitkan dengan sensitif ni. Lelaki pun ada juga yang sensitif. Cuma lazimnya sensitif ni memang sinonim dengan perempuan. Perempuan lebih mudah menangis. Lebih mudah terasa hati. Lebih peka pada isu-isu sensitif ni. Lebih peka pada hal-hal yang berlaku di sekeliling mereka. Lebih peka pada hal orang lain sampai kekadang jadi terlebih busy body. Hehe...

Kat tempat kerjalah contohnya, bukan tak adala cuma aku rasa orang lelaki ni sangat jarang nak ambik port pasal orang lain melainkan orang yang terdekat dengan mereka sahaja. Ignore kes yang di office aku. Itu kira kes berkecuali. Tapi biasanya la, orang perempuan ni sangat sensitif kepada persekitaran mereka. Satu berita yang mungkin baru diterima mungkin tak sampai 10 minit dah tersebar satu department. Hehe. Itu memang tanggapan tipikal la. Bukan nak mengutuk orang perempuan pun. Cuma nak bagi contoh.

Di kalangan kawan-kawan aku sendiri pun ramai je spesies yang terlebih sensitif nih. Apa yang aku boleh buat masa tu, cuba tolong neutral kan perasaan sensitif diorang tuh. Tolong diorang buat tanggapan positif pada orang lain. Walaupun kekadang aku pun tak berapa nak neutral bila ada hal yang boleh membuatkan aku sensitif ni.

Cuma bila ada rasa sensitif yang boleh buat rasa nak meletup tu, bawakla istighfar dan berselawat banyak-banyak. Sebab bila dah meletup tu 'kawan-kawan' yang tak nampak tu memang dah terkinja-kinja dan bersukaria sebab 'mereka' dah berjaya perdayakan anak-cucu Adam lagi. Berfikirlah secara positif agar kita tak mudah berprasangka pada orang. Bila terasa sakit hati pun, masih mampu tersenyum sebab hati dan fikiran yang tak berprasangka pada orang lain.

Haih, memang senang untuk ditaip. Belum tentu mudah untuk dilaksanakan. Tapi, cubalah. Aku tengah nak cuba mempraktikkan ni. Nak kasi bersih sikit daki-daki hitam kat dalam hati tu. Banyak sangat prasangka pada orang lain. Mudah-mudahan dapat dibersihkan. Amin...@kenyit

4 Comments

Closed


"Cuba-cubalah bukak hati tu." Ni ayat salah sorang kawan hari tuh

"Sebab kau macam tutup sangat pintu hati kau tu. Mesti dia sangat baik pada kau dulu. Sampai kau tak pernah bagi peluang untuk orang lain." Ni antara lebih kurang ayat kawan yang lain hari nih.

Yang nyatanya kedua-dua individu yang beri pendapat itu adalah lelaki. Haha...

Adeh, obvious sangat ke?

*****
In fact, aku memang terlalu berhati-hati. Sebab pada aku sekali terkena, bermakna aku kena lebih berhati-hati. Aku tak nak rasa sakit yang sama tu aku alami berulang kali. Tak nak pisang berbuah dua kali.

Ada faham?

@kembar

8 Comments

Risalah Hati

Antara lagu Dewa19 yang aku suka@kenyit

Risalah Hati - Dewa 19

Hidupku tanpa cintamu
Bagai malam tanpa bintang
Cintaku tanpa sambutmu
Bagai panas tanpa hujan
Jiwaku berbisik lirih
Ku harus memilikimu

Chorus:
Aku bisa membuatmu
jatuh cinta kepadaku
Meski kau tak cinta kepadaku
Beri sedikit waktu
Biar cinta datang karena telah
terbiasa

Simpan mawar yang kuberi
Mungkin wanginya mengilhami
Sudikah dirimu untuk kenali aku dulu
Sebelum kau ludahi aku
Sebelum kau robek hatiku



3 Comments

Tag Tujuh

Dapat tag ni daripada Cik Sarina dan Cik Asmahan. Ceh, layankan ajela. Tak layan kang merajuk plak. @jelir Haha...


7 fakta tentang saya

1. Boleh jadi sangat pendiam. Boleh jadi peramah juga. Ikut keadaan dan lawan bercakap aku waktu tuh.
2. Sangat suka membaca. Hobi yang memang dah bercambah sejak kecil. Kadang-kadang bila dah bosan sangat sebab menunggu, pamplet atau poster pun aku baca. Hehe...
3. Suka muzik. Ia merupakan regu terbaik untuk buku-buku yang aku baca. Bila dua item ni berkolaborasi (eceh...), aku memang boleh lupa semua benda.@kenyit
4. Tak suka tempat yang crowded
5. Tak suka berebut.
6. Takkan keluar rumah melainkan ada hal yang betul-betul penting.
7. Gayat bila dok kat tempat tinggi. Selalu terbayang diri jatuh melayang ke bawah.@gigil

7 perkara menakutkan saya di dunia

1. Hilang rasa keimanan dalam diri. Dahla tak seberapa je, kalau hilang tataula apa rasanya. Lagila kalau tak sempat bertaubat. Isk, Nauzubillah...
2. Diberi tanggungjawab besar, e.g jadi pemerintah. Takut tak mampu nak berlaku adil dari segala aspek. Tak terjawab kat 'sana' nanti...
3. Kehilangan ahli keluarga dan orang-orang yang aku sayang.
4. Kehilangan kawan-kawan rapat, yang tak pernah menikam, tak pernah mengambil kesempatan..
5. Sesat kat unknown place, seorang diri. Tanpa ada sebarang alat komunikasi. Tanpa satu pun pengenalan diri. Huh, esktrim sungguh imaginasi. @jelir
6. Lipan dan ular. Huhuh, tak suka kedua-dua binatang ni.@gigil
7. Lemas dan takde yang nak tolong menyelamatkan.

7 lagu buat masa sekarang

1. Heaven Sent - Keyshia Cole
2. To The Moon and Back - Savage Garden
3. Angel - Natasha Bedingfield
4. Aurora - Estranged
5. Di Antara Kalian - D'Massive
6. Love Remains The Same - Gavin Rossdale
7. Listen to Your Heart - Roxette

7 perkara selalu sebut

1. Alhamdulillah...
2. Bengong!
3. Eceh, yela tuh..
4. Suka hati la...
5. Malas nak layan!
6. Suka suki dia jer...
7. Sudahla kauuu... (gaya cam Siti Tanjung Perak)@jelir

7 perkara yang amat bernilai

1. Hidup berbahagia dalam keredhaanNYA.
2. Keluarga dan kawan-kawan yang aku sayang.
3. Kerjaya
4. Oksigen. Haha, kalau tak cemana nak hidup?
5. Handphone. Dulu tak berapa penting, la ni memang kena bebel la ngan incik Bos kalau tak jawab call.
6. Notebook dan USB modem
7. Duit.

7 pertama kali dalam hidup saya

1. Pertama kali dapat nombor satu dalam kelas masa darjah 3.
2. Pertama kali keluar bandar sendirian berhad masa tingkatan 1.
3. Pertama kali kena pakai cermin mata masa tingkatan 2. Huhu...
4. Pertama kali jatuh cinta masa darjah 6. Tapi setakat crush jela. Tak bercinta pun (baca : saya anak yang baek@sengihnampakgigi)
5. Pertama kali dapat beli walkman sendiri masa tingkatan 2. Itu pun setelah jenuh memujuk arwah mak secara diplomasi. Eceh...
6. Pertama kali dok berjauhan dengan family masa mendaftar ke UTM tahun 1998. Masa tu meleleh jugala air mata, tapi takdela sampai baca ujang pun boleh menangis. Hahak...
7. Pertama kali belajar hidup berdikari juga masa tu. Alhamdulillah, masih lagi hidup berdiri atas kaki sendiri sampai sekarang ni.

7 orang bertuah menjawab tag ini

1. Makmor
2. Si pengantin baru Curx
3. Kak Lina
4. Izuan
5. Che' Du
6. Yatt
7. Zura (utk tolong memenuhi kuota 1 hari 1 entry) @kenyit

Done!@penat

9 Comments

Romba Nandri


Mungkin ada yang beranggapan ucapan "terima kasih", "tolong" tu tak perlu lagi diucapkan. Yelah, mungkin ada yang menganggap dalam zaman moden ni semua hal tu tak penting lagi. Walau macam mana moden pun pemikiran kita, tak salah meneruskan adat budaya orang Timur ni. Susah sangat ke nak tunjukkan penghargaan pada pertolongan orang lain? Susah sangat ke nak mengucapkan dua patah perkataan tu?@sigh

Kadang-kadang orang yang membantu tak mengharapkan penghargaan tinggi menjulang. Cukup dengan ucapan terima kasih. Rasa dihargai sikit. Itu pun rasa berbesar hati dah.

Entahlah, mungkin ada yang rasa diri tu 'besar' sangat. Duduk dalam senarai tangga teratas dalam sesuatu hierarki, jadi orang bawah ni rasa macam robot yang tak berperasaan je. Nak suruh buat sesuatu pun bukannya nak mintak dengan nada yang sopan. Tak salah nak mengarah orang bawahan, tapi apa salahnya dengan cara yang proper. Dengan cara tu, kita akan lebih dihormati. Macam hukum karma jugala kan, buat baik dibalas baik. Tapi bila orang bawahan tu tak menghargai jangan salahkan orang lain, cermin diri semula. Tengok balik apa yang selama ni dah 'diberi' pada orang lain. Kalau tak nampak juga memang bermasalah la...

Aku suka ambik pendekatan macam bos aku sekarang ni. Appreciate orang bawahan tanpa menjejaskan rasa hormat orang bawahan kepadanya. Aku masih lagi belajar cara nak mempraktikkan kaedah dia tu kepada orang di sekeliling aku. Memang bukan mudah. Tapi rasanya tak salah ucapkan terima kasih pada pertolongan yang orang lain dah hulurkan pada saat kita memerlukan pertolongan kan? Walau sekecil mana pun pertolongan tu, at least dia dah tolong meringankan beban kita. Hmm, I'm still learning...

Jadi, belajarlah menghargai apa yang orang lain dah lakukan untuk kita. Bukan susah mana pun. Ucapan terima kasih, mintak tolong... Only simple words that means a lot to another. Tak perlu bayar pun. @kenyit

*Sangat bosan + tertekan + takde hati nak buat kerja. Tak sabar nak tunggu minggu depan. Sesi menghabiskan cuti tahunan yang masih berbaki 20 hari...@sederhana Dah nak cuti pun banyak lagi kerja yang nak kena selesaikan. Haih...@rajuk

6 Comments

E.M.A.S

Dah lama tak menulis. Biasala, bila ada masa takde apa yang nak ditulis. Bila ada idea, masa atau keadaan tak mengizinkan. Sekarang ni banyak masa aku habiskan kat forum dan facebook. Juga melawat blog kawan-kawan. Cuma tak berkesempatan meninggalkan jejak.@sengihnampakgigi

Petang semalam aku sempatlah singgah Plaza Angsana hanya kerana nak repair gelang aku yang dah putus. Heheh.. Teringat dulu arwah mak aku pernah bebel sebab aku patahkan gelang dia. Huhu.. Nak buat macam mana? Anak gadisnya ni memang tak berapa nak ladylike cam anak gadis orang lain.

Kalau ikutkan memanglah dia marah, penat-penat ikat perut mengumpul duit nak beli barang kemas, aku senang-senang je patahkan. Heheh...@adil

So, masa dok tunggu diorang pateri balik gelang tu aku dok belek-belek jugala barang kemas yang ada kat situ. Then, aku realize yang sepanjang hampir 7 tahun kerja ni aku memang tak pernah beli barang kemas untuk diri sendiri. Ha ha.. Sebenarnya memang tak nak. Bukan tak boleh beli sendiri.

Mungkin sebab aku bukan berada di kalangan 'kelompok' yang suka membandingkan berapa banyak atau berapa tebal barang kemas yang mereka ada dengan orang lain.

Mungkin juga sebab takde orang yang nak bebelkan aku kenapa tak beli barang kemas untuk diri sendiri.

Mungkin juga sebab takde yang nak promo barang kemas dengan katalog depan aku. Ha ha..

Tapi jawapan yang sebenarnya aku memang bukanlah orang yang suka pakai barang kemas pun. Barang kemas yang ada pada aku ni pun semuanya harta pusaka. Nak harap aku beli sendiri? Jangan harapla!@sengihnampakgigi Pakai pun sekali sekala aje, cemana nak beli untuk diri sendiri? Ha, jawab..jawab...@hensem

Lantakla orang nak kata kedekut ke ape ke. Janji aku tak mintak makan dengan orang kan? @kenyit
Eh, mintak jugala... tapi dengan bos la. @jelir

10 Comments

Long Break!

Someone already asked me apa tajuk lagu kat blog ni. So, just nak share lagu Keyshia Cole ni dengan semua. @kenyit

Heaven Sent - Keyshia Cole

Sent from heaven.
Sent from heaven.

Now you can wait your whole life wondering
When it's gonna come or where it's been.
You may have got your heart broken
A few times in the past
Never last strong as it used to,
Don't feel as good as it used to (before)
And all the things you used to say,
Things you used to do, went right out the door

Oh no more, will you be the one
That's what you tell everyone around you
But you know they've heard it all before
What more can you say
When love won't let you, walk away
And you can't help who you love
And you find yourself giving it away
When you think you're in love

[CHORUS:]
I wanna be the one who you believe
In your heart is sent from (sent from heaven)
There's a piece of me who leaves when you gone
Because you're sent from (sent from heaven)
I wanna be the one who you believe
In your heart is sent from (sent from heaven)
There's a piece of me who leaves when you gone
Because you're sent from (sent from heaven)

Now you can wait your whole life tryna change
What the fear from what it's been
You may have put your whole life into a man
Loving what you thought that could've been.
Don't wanna swing your change
When you don't feel as good as you used to (before)
And everything you used to say,
Everything you used to do clear right out the door

Oh no more, will you be the one
That's what you tell everyone around you
But you know they've heard it all before
What more can you say
When love won't let you, walk away
And it can't help who it loves
And you find yourself giving it away
When you think you're in love

*Chorus

Everybody say
I wanna be the one you love
I wanna be (sent from heaven)
I wanna be the one you trust
I wanna be (sent from heaven)
I wanna be the one you need
I wanna be (sent from heaven)
I wanna be the one
I wanna be the one (sent from heaven)

*Chorus

I wanna be the one who you believe
In your heart is sent from (sent from heaven)
There's a piece of me who leaves when you gone
Because you're sent from (sent from heaven)

Klik sini untuk download

4 Comments

Keterlupaan

Pernah tak sesekali terasa menjadi seorang yang sangat pelupa? Rasa macam perkara tu kita dah buat, tapi sebenarnya kita tak buat lagi pun. Ish..

Lepas tu, terjumpa ataupun terserempak dengan orang yang dikenali tapi tak ingat nama. Nak tegur dah segan sebab tatau nama. Haih...@sakitFor sure lepas tu kena cop sombong! Huhu...

Lately ni tahap kelupaan dan ke ' blur' an aku makin bertambah-tambah rasanya. Sebab?

1. Aku tatau pun salah seorang kawan masa kat UTM dulu dah kahwin dengan salah seorang selebriti tanahair. Baru tau minggu lepas sebab tertengok rancangan Sehati Berdansa kat Astro Ria tu. And the best part, aku tak ingat nama dia! Aduh... @sakit
Selamatla tak jumpa face to face. Kalau tak, mesti jadi sengal yang teramat sebab aku tak ingat nama dia.

2. Aku ada masalah nak mengingat nama orang. Biasanya kalau ada call from client yang tak biasa berurusan dengan aku, mesti aku akan tanya nama dia berkali-kali. Pity them.@sengihnampakgigi

3. Satu lagi perkara yang aku discover adalah, aku susah nak cam orang (kecuali kawan atau orang yang rapat). Kadang-kadang sebenarnya dah jumpa selalu tapi bila dah lama tak jumpa aku mesti akan tanya, " Kat mana aku pernah jumpa orang ni?"
Paling kesian kalau orang dah senyum lebar tapi aku buat muka selamba. Yela, sombongla katakan. Hehe...@jelir

Banyak sangat hal yang nak difikir agaknya sekarang ni. So, tak heranla kalau jadi pelupa kan? (Ayat bela diri tuh...@sederhana)

Jadinya kalau terjumpa aku tengah jalan kat memana tapi aku tak bertegur sape tu ada 2 kemungkinan ajela. Sama ada memang tak ingat atau tengah berfikir masalah negara masa tuh. So, tolong jangan labelkan saya sebagai SOMBONG...@sengihnampakgigi

5 Comments

Mianhada Saranghanda (Mi Sa)



Drama ni sebenarnya dah lama. Baru-baru ni ditayangkan kat 8tv. Pun tak dapat tengok juga. Huhu.. So, minggu lepas tak sengaja ter tukar channel KBS World ada drama ni juga. Yeay! Dapat juga tengok.

Pelik kan? Drama Korea ni rasanya plot ceritanya lebih kurang tipikal juga, tapi masih lagi orang suka tengok. Kenapa ye? @fikir

From Dramawiki :

"Cha Moo Hyuk was adopted by an Australian family but was abused and left homeless at an early age. One day he comes across Song Eun Chae, the coordinator for Choi Yune, a famous singer in Korea, whom she is secretly in love with. Her fateful encounter with Moo Hyuk ends up affecting not only her life but that of her precious Yune as well.

Because of an accident involving his ex-girlfriend, Moo Hyuk is left with 3 months to live. This leads him to head back to Korea in search of his biological mother. The discoveries he makes, changes his heart from longing to revenge. Even with all this darkness surrounding him, he finds an unexpected source of happiness with someone he did not expect to love."

5 Comments

Jeda

Back to normal mood. Tak mau sedih-sedih dah. Hehe.. Macam biasa, timbunan kerja menyebabkan blog terabai. Huhu..@penat

Beberapa minggu lepas, bersembang kosong dengan salah seorang sahabat lama;

Dia : Antara zaman sekolah ngan zaman IPT kau prefer yang mana?
Aku : For sure aku pilih sekolah. Sebab kat sekolah rasa cam tak mau membesar je. @sengihnampakgigi
Dia : Itulah, aku pun rasa macam tu juga. Kalau boleh diputarkan masa, aku nak berbual dengan semua orang yang aku tak pernah berbual macam kau dan lain-lain.
Aku : Erk... pulak? @fikir
Dia : Yelah, dulu mana kita pernah bersembang? Pelik kan? Kecanggihan teknologi zaman sekarang contohnya dengan guna YM ni lah boleh buatkan kita bersembang camni. Walhal kat sekolah dulu, kita takat jeling-jeling je kan? Hahah...
Aku : Ehe, biasalah. Mesti dulu orang ingat aku sombong kan? Yang benarnya aku ni segan nak berbual dengan orang yang aku tak biasa.
Dia : Ha, aku nak tanya ni. Pernah tak kau kata aku sombong dulu?
Aku : Pernah. @sengihnampakgigi
Dia : Ha, aku tau dah. Aku pun sama gak. Hahah...
Aku : Ces..@jelir

Ye, itulah biasanya persepsi orang yang tak kenal. Mungkin sebab raut muka yang tak berapa nak friendly ni kot? Hehe..

Aku pun sebenarnya suka beri first impression yang buruk pada orang. Saja nak biar orang kenal yang bad side dulu. Baru tunjuk yang baik. Tapi jangan tiru macam saya ye kawan-kawan?@kenyit

7 Comments
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.