Archive for November 2007

Takde Hati!

Suka sangat lagu ni :)

I Don't Have The Heart - James Ingram

Your face is beaming
You say it's ‘cause you’re dreaming
Of how good it’s going to be
You say you’ve been around
And now you’ve finally found
Everything you wanted and needed in me

I don’t have the heart to hurt you
It’s the last thing I want to do
But I don’t have the heart to love you
Not the way you want me to

Inside I’m dying
To see you crying
How can I make you understand
I care about you
So much about you, baby
I’m trying to say this as gently as I can

‘Cause I don’t have the heart to hurt you
It’s the last thing I want to do
But I don’t have the heart to love you
Not the way you want me to

You’re so trusting and open
Hoping that love will start
But I don’t have the heart, oh, no
I don’t have the heart

I don’t have the heart to hurt you
It’s the last thing I want to do
But I don’t have the heart to love you
Not the way THAT you want me to

I don’t have the heart (Ooh...)
(Baby, I don’t have the heart, I don’t have the heart)
I don’t have the heart (Ooh...)
(Baby, I don’t have)

I don’t have the heart
I don’t have the heart
I don’t have the heart...

3 Comments

Warna Warna Hidup

Hidup kita ni terdiri daripada pelbagai warna. Dan kita memang takkan dapat lari daripada segala macam warna kehidupan kita ni. Tak kiralah cantik ke tak cantik ke semuanya memberi makna pada kita. Semuanya terpulang kepada kita macam mana kita menerima warna-warna yang diberikan kepada kita. Kalau dapat warna yang buruk, bagaimana agaknya cara kita nak mencantikkannya. Kalau dah memang diberi warna yang cantik, macam mana agaknya kita nak menambah kecantikan warna tu. Ataupun tanpa kita sedari kita sebenarnya yang telah pun mencacatkan warna yang dah sedia cantik tu.

Dah nama pun manusia kan, kadangkala kecantikan warna yang dikurniakan kepada kita tu tak dihargai sebaiknya. Dicorengkan warna-warna noda yang dirasakan dapat mencantikkan warna asal, sedangkan warna yang dipalitkan tu sebenarnya dah pun mencacatkan kecantikan asli warna asal tanpa kita sedari.

Tapi pada aku, cantik atau tak cantik warna kehidupan kita tu bergantung kepada bagaimana cara kita mengendalikan kehidupan kita sendiri. Kalau memang ditakdirkan kita dilahirkan dalam kehidupan yang bagus, lengkap serba serbi bagaimana agaknya kita mempergunakannya? Adakah dengan cara yang betul ataupun sebaliknya? Jika dipergunakan sebaiknya, Alhamdulillah. Jika tidak, bersedialah untuk menghadapi sebarang kemungkinan. Takdirnya manusia memang alpa, mudah tunduk pada kemewahan dunia yang sebenarnya tak menjanjikan apa-apa pun. Mudah-mudahan kita masih lagi tergolong dalam golongan yang beringat. Amin..

Aku pun sentiasa mengingatkan diri sendiri bahawa tak semua warna-warna yang cantik tu untuk aku. Kesenangan hari ni tak bermakna melupai keperitan semalam. Bukan juga bermaksud menoleh ke belakang, cuma sesekali kita perlu menoleh untuk menjadikan perjalanan di depan lebih lancar.

*Aku - Masih lagi menimbangkan perjalanan untuk 2 persimpangan. Sama ada memilih perjalanan pendek yang dah diketahui destinasi ataupun perjalanan panjang yang hanya aku saja berhak menentukan corak perjalanannya.*Sigh*

3 Comments

Menabur Habuk :D

Musim berhibernasi. Heheh. Sekarang ni memang takde mood nak berkongsi apa-apa cerita pun kat sini. Makin kecewa dan juga berjauh hati dengan orang sekeliling. Bukannya apa, bila aku cuba mempertahankan diri setelah lama berdiam, keadaan semakin tak boleh diperbaiki. Aku pulak yang semakin berjauh hati dan juga kesal dengan sikap orang yang pernah rapat dengan aku dulu. Jadi, rasanya lebih baik teruskan aje kehidupan apa adanya.

Sekarang sebenarnya masa lapang dah banyak terisi dengan aktiviti-aktiviti yang aku dah lama tinggalkan dulu. Antaranya, layan games sampai lupa diri. Haha (^_^). Kredit untuk adik-adik trainee yang banyak supply sampai pendrive aku pun dah penuh dengan games. Satu lagi aktiviti wajib tetiap malam adalah menonton sinetron di Astro Aruna. Haha. Terjebak dah! Takpe, sekurang-kurangnya takdelah melangut dok fikir masalah kan? :D

Yang penting sekarang ni aku terasa cam nak tidur sama cam kucing tu. Comel kan? Haha. Jom tidur~zZzZzZ...

5 Comments

Cuti-cuti Malaysia

Minggu lepas

"Kak, jomla pergi cuti-cuti. Kitorang tau akak tengah bengang. Tengah sedih. Kalau pergi waterfall pun oke ni. Jom la kak...,"
Adik-adik trainee yang prihatin ni dok sibuk ajak bercuti. Tapi aku still berkira-kira lagi nak pergi ke tidak. Dengan jemputan gath aci-aci lagi. Berbelah bagi jadinya.

Tapi akhirnya, aku pilih trip percutian ni. Maaf untuk geng forum BS. Insya Allah, ada rezeki panjang umur boleh jumpa lagi :D

Hari Sabtu

Mula mengatur segala persiapan untuk ke Gunung Ledang. Rasa teruja juga sebab dah lama tak menjejakkan kaki ke sana. Seingat aku, kali terakhir ke sana masa tahun 2000. Muda remaja lagi masa tuh (ahaks...:p). Mastermind kami pun dah seronok banget nak ke sana walau diduga dengan masalah kesihatan anaknya. Doa kami moga semuanya berjalan lancar.

Hari Ahad

Rombongan yang dirancang bergerak juga ke Muar walau ada sedikit perancangan yang terpaksa ditukar saat-saat akhir. Mastermind tak dapat turut serta disebabkan masalah kesihatan. Hehe, takpela kak. Nanti kita plan trip ke tempat lain pulak yer? Insya Allah...

Perjalanan yang memakan masa 2 jam tak terasa disebabkan keterujaan untuk mandi manda kat sana. Yela, semenjak seminggu lepas lagi ada yang dah terbau-bau aroma air terjun. Hehe.

Sampai kat sana, macam biasa la. Selain aktiviti mandi manda, diselang seli juga dengan aktiviti makan-makan dan bergambar. Aktiviti biasa bila ada hantu lilin (gelaran yang aku beri untuk orang yang gila bergambar..haha). Nanti tengokla gambar-gambar yang dah di snap sepanjang trip ni.

Memang seronok. Dapat juga melepaskan lelah setelah penat bekerja ni. Lain kali boleh cuti-cuti lagi yer? ;)


5 Comments

Lagi Playlist

Saja je nak post playlist ni. Boleh tahan juga lagu-lagu group ni. Namanya Big Mama. Korean. Tau kewujudan diorang ni pun sebab terlayan V Countdown 2 hari lepas. Hehe. Jumpa lagu ni masa menggodek multiply semalam. Jom layan ~ (guna taktik cam Curx bila malas nk update blog :p)


5 Comments

Hibernasi!

Hibernasi. Tuan punya blog ini sedang berehat akibat tekanan yang melanda. Macam seronok je biarkan blog bersawang buat seketika. Tak payah fikir nak buat entri apa hari ni, entri apa untuk esok (macamla update hari-hari..hehe).

Nak tahu apa yang tuan punya blog buat 2-3 hari ni bila x online? Tuan punya blog ni tersangatla obses dengan satu games yang ala-ala CSI. Cari barang tersembunyi untuk selesaikan kes. Ada 14 stage semuanya sebelum capai tahap big bos. Memang fun bila dapat selesaikan stage by stage kes tu. Tapi malangnya, tuan punya blog ni lupa apa nama games tu.



Kalau nak tau, inila rupa bentuk games yang sedang digilai oleh tuan punya blog ni. Ha, jadi sekarang ni tuan punya blog nak sambung permainan yang tertangguh tadi. Nanti-nantila baru bercerita lagi yer? :p

Buat yang berkenan nak berkenalan dengan games ni, silakan sedut kat sini yer?

2 Comments
Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.