Tanggal Ogos

Wah, Ogos datang lagi. Bermakna tak berapa lama lagi aku akan ucapkan selamat tinggal kepada angka 6 dan ucapkan selamat datang buat angka 7. Banyak sangat hal yang dah berlaku sepanjang tahun ni. Lebih-lebih lagi sepanjang bulan lepas. Banyak sangat dugaan yang melanda. Banyak sangat bebanan terhimpun. Paling tak best bila dibebankan dengan bebanan yang bukan milik aku. Rasa nak marah pun ada. Tapi keputusan dah pun dibuat. Nak tak nak, mahu tak mahu kena gak fikir. Kena gak jalankan amanah yang dah dipertanggungjawabkan.

3 hari bercuti rasa aman je dunia. Aman sungguh pemikiran daripada memikirkan hal-hal yang tak perlu aku fikirkan. Lebih-lebih lagi semalam. Walaupun penat berkejaran tapi aku gembira. Sebab aku tak perlu fikir hal-hal yang memenatkan otak dan menyakitkan hati. Terima kasih atas kenangan semalam dan semua yang terlibat. Malas buat entri. Tapi kalau berminat nak tau apa yang terjadi, sila la ke sini dan sini yer? :D

Oho, lupa lak. Thanks gak untuk birthday present in advance. Yela, insya Allah akan dibuka bila tiba masanya. Silap-silap lewat nanti. Haha...

Cuma aku berharap yang pertambahan usia tahun ni akan tambah mematangkan diri. Juga berharap agar diri sendiri lebih tabah menghadapi segala dugaan dan cabaran mendatang. Terima kasih untuk kedua-dua insan yang dah melahirkan aku dan mendidik aku di dunia ni walaupun mereka dah tiada. Al-Fatihah untuk keduanya. Tanpa mereka mungkin tiadala aku kat dunia ni. Terima kasih juga buat semua insan yang pernah hadir dan mewarnai carta hidup aku. Walaupun ada gak yang menempel untuk memberikan kesakitan, terima kasih juga diucapkan. Sebab tanpa kesakitan itu, mungkin aku takkan pernah bersyukur atas nikmat yang diberkanNYA.

Apa pun, I’m happy to be myself! ^_^

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Tanggal Ogos

  1. OGOS??!! Uwaaa... bagaikan tak percaya lahh.

    Besday akak 21 Ogos nie kan?? hehe..

    ReplyDelete
  2. waah, selamat hari kebangsaan AKA happy birthday in advance..nnti dh sampai tarikh betul..wish lagi..hikss..

    pss..kalo dulu sy keje kt MOY, kite jumpe le ek..hahahhaa....

    ReplyDelete
  3. umie >>> ya, dh masuk 5o tahun kita merdeka :D

    besday? no comment :p

    zura >>> hehe, bape kali nk wish agaknye ye? makaseh...
    uik, pnh keje MOY ke dulu? :-/

    ReplyDelete
  4. tak pernah keje situ..tp hampir nk keje situ..bile masuk 2nd interview,interviewer tanye,interested atau tak...ehhehee...pastu ckp tak..ahahahaha...*mase tu tgh penin aka mengong kot*..ahhahahhahaaaa...

    ReplyDelete
  5. waaa, besday awk ke? ke besday mesia,hehee...:) apapun smoga apa yg awk impikan akan jadi kenyataan ye..:)

    ReplyDelete
  6. zura >> oho, ingat pnh keje situ. dh nk tanye dh org2 kat sana, kot2 kenal awak :)

    faisal >> hehe, 2-2 la. mekasih. insya Allah, mudah2an :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.