Option Opsyen

Macam mana nak buat pilihan kiranya diberi pilihan yang buatkan kita rasa nak pilih semua pilihan yang ada? Pening nak memilih bila diberi pilihan macam tu.

Option 1 :
Berhak memiliki sesuatu yang aku pegang sekarang ni selepas terikat selama dua tahun. Tapi, kiranya dalam masa terikat tu aku nak beralih arah, apa yang aku pegang tu boleh jadi hak aku atau sebaliknya bergantung pada persetujuan bersama.

Option 2 :
Aku tak perlu terikat tetapi kiranya aku nak beralih arah, hak pemilikan apa yang aku pegang tu boleh jadi hak aku atau pun tidak juga bergantung kepada persetujuan bersama. Cuma kalau aku beralih arah setelah tempoh 2 tahun ada kemungkinan harta tu takkan jadi hak aku.

Memangla aku ada masa nak berfikir, cuma tukang offer dah sound camni tadi, “Jangan fikir lelama sangat, nanti susah I nak draft surat.”

Hahah, gile ah bos aku ni. Macam tau-tau je aku dah ada niat nak beralih arah. :p

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

5 Responses to Option Opsyen

  1. buatlah solat istikharah. ^_^

    ReplyDelete
  2. amboi wak, apa barang yang bernilai sgt tu,hehe..kata org jgn tamak dlm buat keputusan..:) apa perancangan hajar masa hadapan? cuba bayangkan dan mungkin tu bleh bantu buat keputusan..:)

    ReplyDelete
  3. macam sama je dedua option tu...

    ReplyDelete
  4. PALING LAMA umie pernah keje kat sesebuah kampeni 2 tahun.. PALING sekejap 2 jam... hehehe..

    Buat keputusan yg terbaik dan jangan terlalu mengikut perasan k..

    Aja.. Aja.. Fightingg!!!

    ReplyDelete
  5. curX >>> insya Allah, mekasih...

    faisal >>> saya blm decide apa2 lagi ni. masih lg confuse nk pilih yg mana satu. nway, thanks k?

    archiq >>> memang nmpk sama, tp bile ada accounting term dimasukkan dalam tu, kedua-dua option tu akan jd x sama...:)

    umie >>> ye ke? waaa, kalo 2 jam tu krenye company x best ke?
    insya Allah, masih lagi menimbangkan buruk baik kedua-dua pilihan tuh. Thanks k? ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.