G-E-R-A-M

Wah, hari ni 20072007 ye? Nampak special je tarikh ni. Once in a lifetime. Mungkin ada yang mengabadikannya untuk diri sendiri. Tapi pada aku, ia cumalah satu tarikh. Takde apa yang best pun. Yang best pun sebab esok cuti umum. Hari Hol Almarhum Sultan Johor. Selamatlah bercuti untuk yang bercuti....

******
Hari ni hari terakhir aku jadik ‘instant mum’. Kenapa? Sebab sejak hari Rabu bos mintak tolong aku ambik dan hantar anak-anak dia ke sekolah agama. Oleh kerana bos kena pergi kursus 3 hari, maka aku yang diamanahkan ambik dan hantar anak-anak dia ke sekolah. Tapi tugas aku sampai tengahari je. Kalau satu hari suntuk, mau orang ingat tu anak aku. Cis, jatuh saham aku 3 hari ni. :p

******
Makin pening dengan kerenah office politics yang makin menjadi-jadi kebelakangan ni. Yelah, orang bawahan macam kami ni memang dipandang macam sampah agaknya. Nampak silap sikit je mula mengadu. Padahal kerenah ‘mereka’ yang kekadang melampaui batas tu tak pernah pun kami mengadu sampai ke pihak atasan. Ni tak pasal-pasal semua orang kena menghadap bos sebabkan perkara yang kami tak buat.

Ingat kami ni tak tau hukum hakam ke? Ingat kami ni kebulur sangat ke sampai jadi orang yang tak amanah? Inilah agaknya perangai orang yang tak suka tengok cermin. Nampak buruk orang lain. Tak nampak silap sendiri. Orang lain semua tak betul. Dia aje yang betul, dia aje yang pandai. Tapi dia tak fikir, kalau semua orang yang dia ‘condemn’ tu takde, siapa agaknya yang nak buat kerja dia ye? Buatla kerja tu sendiri!

Maafla ye, entri lepas geram ni. Mungkin dah sampai masanya aku beralih angin kot?

“Jangan bersedih, kerana kesedihan itu akan mendorong anda untuk menghentikan putaran roda zaman, mengikat matahari agar tidak terbit, memutar jarum jam kembali ke masa lalu, berjalan ke belakang dan membawa air sungai kembali ke sumbernya”

_Terima kasih untuk kata-kata ni uncle...

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to G-E-R-A-M

  1. sabar awk sabar ye..hehe..alaa biasalah tu wak, manusia ni kekadang mmg dengki ngan org lain...lelagi bangsa kita ni,huhu

    ReplyDelete
  2. emma comey >>> salam kenal. mekasih ya...:D

    faisal >>> heheh, biasala emo masa tu aje. dah 2-3 hr ni ok jer..:D
    tp mmg tgh pk nk beralih arah ni...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.