Ngeriiiiii

Pagi tadi, aku kena pergi office client, hantar draft audit report. Tu pun setelah ntah berapa kali bos sms suruh aku hantar pergi sana. Kalau tidak, jangan harapla aku nak keluar dari office. Cuaca yang tak menentu sekarang ni buat aku rasa selesa lepak dalam office je.

Sampai je office client aku tu, macam biasala. Lepas briefing sikit-sikit pasal draft tu, aku pun sembangla dengan kakak account officer kat situ. Oleh kerana memang dah kenal lama, biasanya memang aku akan lepak sekejap berbual, konon-konon macam ada discussion la, tapi hampeh! Haha...

Sembang punya sembang terkeluar pulak cerita pasal si makhluk sorang ni. Antara point kakak ni;

1. 'Dia' menghidap penyakit misteri sekarang ni (semisteri mana tatau la...)
2. 'Dia' dah putus tunang (pelik, tunang cantik molek pun putus jugak ke?)
3. 'Dia' dah bercerai dengan isteri 'dia'.
4. 'Dia' tengah sibuk cari mangsa terbaru.
5. 'Dia' memang suka kat aku (erk...part ni memang terkedu jap)

Bila dengar point yang terakhir tu aku terus mintak diri. Balikla, selamatkan diri. Selamat tak terserempak tadi. Fiu~ Huhu, sungguh payah aku berusaha sejak 2 tahun dulu nak melepaskan diri dari ‘dia’. Alhamdulillah, mudah-mudahan sentiasa terpelihara daripada gejala-gejala tak baik macam tu.

Siapa ‘dia’? ‘Dia’ tu adalah seorang makhluk Allah yang suka menabur budi untuk mengharapkan balasan. Ada paham? Ngeri tak? Aku pun tak abis ngeri lagi ni sejak 2 tahun lepas....Ngeee~~

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Ngeriiiiii

  1. aku pun numpang ngeri jugak laa...bahaya sungguh budaya menabur budi ni...

    ReplyDelete
  2. tawu takpe...
    ko yg lelaki pun ngeri,
    aku yang pompuan ni apa tah lagi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.