Khamis Yang Bosan...

Bosan, aku tak tahu kenapa rasa bosan yang teramat hari ni. Rasa nak bercuti, tapi ada kerja yang tak selesai lagi. Dengar orang planning bercuti, rasa macam bes je. Kerja tak surut lagi ni, macam mana nak bercuti? Planning nak pergi gath 1 April ni pun masih dalam pertimbangan. Peratusan untuk tak datang tu sangat tinggi...Maaf ye kawan-kawan? Pekerjaan ni menuntut komitmen yang sangat tinggi sekarang ni.

Penat dan letih memang tak boleh dikiralah, tapi Alhamdulillah, kerja masih sudi lagi menjengukkan mukanya pada aku setiap hari. Cuma tak larat nak melayan kerenah kerja urgent dan kerenah client yang pelbagai je sekarang ni. Yang liat payment la, yang cerewetla, macam-macam la...Jumpa client yang ok, memang okla. Tapi bila jumpa yang menyakitkan hati, rasa macam nak bagi 24hrs notice je. Mujurlah dapat bos yang memahami. Terima kasih banyak bos walaupun kekadang ada gak mengelat sana sini.. Hehe.. Apa pun, aku masih lagi sayangkan kerja aku sekarang ni, walaupun sentiasa sengal sepanjang hari...

Iklan :

A: Korang, tau tak ni ape? 55 cawan susu, 48 biji pisang ngan 3 kilo bayam?
B : Hah, ape tu?
C : Entah, kau ni kitorang ni basic accounting, bukannya biology. Bengong betul!
A : Ala, ingat tak iklan Ho-Ho kat radio tuh?
C: Oho, mende alah tu diperbuat daripada campuran semua benda tu ke? Nak tryla kat rumah.
A : Ahaha...apela akak ni, tu kan khasiat dia. Takkanla nak kena beli semua benda tu semata-mata nak buat mende alah tuh. (Tak abes gelak lagi)
C: Cis, korang ni...

Haha...inilah salah satu hal yang buat aku sayang nak tinggalkan office aku ni. Hari-hari penuh dengan gelak tawa. Setiap kali orang tanya, “Tak mau cari kerja lain ke?” automatiknya aku akan terbayangkan keriangan yang tak mungkin aku akan dapat kat memana tempat lain...^_^

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.