Sindrom Kesejukan

Pagi ni bangun terasa sejuk sangat. Tetiba je terasa macam duduk kat kampung. Jarang terasa sejuk macam pagi tadi sebenarnya semenjak aku duduk JB ni. Biasa terasa sejuk macam tu pun bila balik kampung je. Kalau kat kampung memang tidur malam dah siap bungkus dengan selimut bagai, jadi kekononnya bila bangun pagi takla sejuk sangat. Sama aje. Rasa malas je nak bangun pagi tadi, terlupa sekejap yang aku kena pergi kerja hari ni. Tak taula, sebab cuaca memang sejuk ataupun kulit aku yang makin menipis sekarang ni.

“Sejuk sangat ke sampai bersweater ni?”
“Nak demam ke?”
“Tak sihat ke”

Tu antara pertanyaan popular bila makhluk-makhluk office aku nampak aku siap berbungkus dengan cardigan. Sejuk weh...Aku pun naik risau ni. Rasa sejuk memanjang. Lepas tu siap bersin lagi. Sindrom ape ntah?

Isk..esok cuti eh? Tapi aku tak cuti pun. Ni antara cuti umum yang bos aku tak ambik. Ganti cuti raya. Jadi nanti cuti raya memang dapat 3 hari free extra leave. Yey...jimat annual leave aku. Bagus gak kerja. Bukannya menyambut pun. Kalau cuti pun aku dah tak tau nak buat apa. Bosan je nanti.

Haih, banyaknya yang nak diselesaikan ni. Dari hari ke hari makin banyak rasanya perkara yang aku belum selesaikan. Rasa macam dah menggunung hal-hal yang tak terselesai tuh. Sedar tak sedar dah nak masuk bulan kedua dah. Ada ke azam yang dah tercapai? Belum lagi kot? Takpe, masih ada lagi 11 bulan. Usahakan sampai berjaya ya? Insya Allah, mudah-mudahan tercapai dan terlaksanala apa yang diimpikan dalam tahun ni.

Selamat bercuti untuk yang bercuti dan selamat bekerja untuk diri sendiri esok. Hai la...

*Entri di kala kesangapan tak dapat nak update belog sengal...

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Sindrom Kesejukan

  1. kat sini panas sgt siang hari, sejuk sgt malam hari. rasa mcm kat arab lak cuaca camni (eh, penah g arab ke eheh)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.