Lebat Lagi...

Cepat sungguh masa berlalu. Esok, penyelamat aku dah mula kerja semula. Alhamdulillah, kurang sikit beban kerja atas bahu aku ni. Penat dah tolong cover kerja orang ni. Mulai esok aku dah boleh hand over kerja-kerja dia yang aku tolong cover. Fuh, lega rasanya. So, aku dah boleh concentrate pada kerja-kerja yang sepatutnya aku buat aje.

Rasa lega yang teramat sebenarnya minggu ni. Sebab aku dah selesaikan kerja-kerja remeh yang aku tangguhkan sebelum ni. Jadi sekarang aku dah boleh tumpukan pada kerja-kerja utama je. Kerja memang terlalu lebat bulan ni, sampai aku rasa macam nak quit job je. Heheh, ayat biasa bila tension dengan kerja dan juga bosan berhadapan dengan spesies manusia hipokrit. Tapi siapa tahu kan? Suatu masa nanti dapat offer yang lebih baik atau pun aku sengaja quit untuk buat something yang boleh beri aku kepuasan yang lebih daripada kerja aku sekarang ni. Anything is possible, right?

Aku ingat lagi, ada orang pernah beritahu aku. Kalau nak tukar kerja bila dah rasa bosan dengan current job, carilah peluang kerja yang lain daripada kerja yang kita buat sekarang ni. Memang interesting, sebab kita akan buat kerja yang lain daripada yang kita biasa buat. Jadi satu cabaran untuk diri sendiri. Rasa macam nak cuba, tapi masih sayang nak tinggalkan kerja sekarang. Lagipun aku tak berapa yakin aku akan dapat suasana kerja yang macam sekarang. Kalau fikirkan rasa terpinggir dan jauh daripada kawan-kawan office memang lama dah aku cari kerja lain, tapi aku still sayang nak tinggalkan office aku tu. Banyak kenangan manis, masam, pahit, payau kat situ. Takkan sebab satu hal yang kecik kita nak give up kan?

Bulan April ni genap lima tahun aku kat situ. Hmm...setia juga aku ni rupanya. Aku cuma berharap yang aku akan jadi lebih tabah menghadapi segala cabaran dunia kerjaya aku ni. No need to be ‘kaki bodek’ just to be noticed by the crowd. Huh...Aku bukan orang macam tu dan mudah-mudahan berterusan begitu. Insya Allah...

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Lebat Lagi...

  1. wah...
    5 tahun gile keje ahh.

    tadi, ada seseorang juga
    rasa nk tuka bidang. mcm
    dh 'habis' minat dgn apa
    yg dilakukan skang.

    biasanya, selepas 5 tahun
    kita sudah kehilangan 'rasa'
    terhadap apa yg kita lakukan.

    ReplyDelete
  2. famia >> ye, 5 tahun...
    ni yang rasa boring gle dah...

    brad >> keje gile kot? kehkeh...
    baru je sms 'kakak' tu kelmarin.
    memang tension betul dia. kesian...
    apa pun, kerja tu sebahagian hidup. Nak tak nak kena buat juga untuk memenuhi tuntutan hidup..;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.