Hari 10sen sedunia...

Hari pertama bulan Disember atau bulan doblas. Bulan terakhir dalam tahun ni. Sekejap je rasanya dah nak abis tahun ni. Rasa macam baru semalam je masuk tahun baru 2006. Tahun depan dah masuk tahun 2007, bermakna umur tambah setahun lagi dan aku kena hadap semula kerja-kerja yang aku dah buat tahun ni. Itu jela flow nya tetiap tahun...Dan hari ni pulak merupakan hari yang betul-betul membosankan aku...

Pagi :
- Sampai office, macam biasa aku on pc, letak beg terus pergi belakang. Bersarapan dengan mak buyung.
- Siap sarapan, balik ke meja aku. Tengok monitor pc aku gelap. Napa eh? Try restart pun x berjaya gak. Lastly, boleh gak restart.
- Bila pc dah ok, aku dok melangut kat forum sat. Tengah khusyuk baca posting kat tagboard tetiba je pc aku padam berserta bunyi meletup. Terkejut + cuak dah aku masa tu. Aku dah agak, ni mesti pc aku yang problem ni.
- Tapinye, pc orang lain pun padam gak termasuk air-cond atas kepala aku sekali terpadam. Sangat-sangat blur pagi ni. Bila pc takde serta merta jadi blank, takleh wat keje.
- Then, tau-tau big bos dah hidupkan main switch. Aku tgk orang lain dah boleh on pc. Aku je yang terlopong, takleh nak on pc. Errgghhh...bosannyeee...
- Panggil technician (anak buah big boss je pun) tengokkan apa yang tak kena ngan pc aku ni. Sekali katanya, power supply problem. Aik, sume power supply tak suka kat aku ke? Hari tu laptop aku, la ni pc office lak...

Tengahari :
- Bosan tak tau nak buat apa. Kacau orang yang cuti hari ni. Hehe...
- Sambil tu tengok list nama potential client yang dah di jemput untuk seminar 16/12 ni.
- Call memana client yang kira ada good contact la ngan aku, cerita lebih kurang, keletong sikit-sikit. Adalah 2-3 client yang berminat nak datang seminar ni. Ish, tak baik menipu hari Jumaat ni. Dah tu, nak wat macam mana, lumrah orang Melayu kita ni, kalau tak kata wajib takkan datangnya. Semua nak mengelak je. Cost concious la kunun. Heh! Company yang bayar pun, bukan kena keluar duit sendiri...

Petang :
- After lunch, belek-belek kerja yang aku buat semalam. Tertanya-tanya gak ni, cpu aku mana?
- Bosan, pindah meja sebelah. Bawa kerja aku sekali. Kekononnya rajinla tu.
- Sebenarnya, nak guna tenet kat situ. On kan limewire, search lagu sofaz. Kekeh, ntah sejak bila layan lagu budak-budak ni tak taula. Downloadla, mana yang ada. Sambil tu, cari gak lagu-lagu lain. Sambung buat keje sikit
- Bosan buat kerja, bukak forum. Tengok ada sesi pujuk memujuk. Entah apa la yang di rajukkan dek si adik manja tu. Yang pasti, isu biskut lutut tak abis lagi dibincangkan. Glamer betul biskut tu kebelakangan ni.
- Hitung detik. Bila agaknya nak kul 5.30 ni. Bosan tahap gaban dah ni. Bila agaknya nak dapat balik cpu aku ni?

Kesudahannya? Satu hari suntuk aku tak boleh nak buat kerja hari ni. Mana taknya, hari ni sepatutnya department report dah complete. Tapi, semua data dok dalam pc. Hai, ni lah padahnya. Terlalu bergantung pada komputer. Yela, lain kali aku back up kat tempat lain ye? Itu pun kalau aku ingatla....Hehe...

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.