SPM

Tetiba rasa terpanggil lak nak recall memori zaman dedolu. Hehe...SPM? Orang kata antara perjuangan terbesar dalam hidup. Aku setuju sesangat. Normal la kan? Hidup kita ni ada peringkat2nya. So SPM ni salah satu daripada peringkat2 hidup kita. Antara detik mencabar dalam hidup. Masa nilah ada macam-macam hal yang lalu depan mata. Sedangkan dalam masa yang sama kita kena berjuang untuk peperiksaan besar ni.

Masa ambik SPM dulu, rasa macam banyak sangat cabaran dan dugaannya. Masa ni tgh berperang dengan diri sendiri. Mistaken identity. Mencari identiti diri yang sebenarnya. Apa yang aku nak dalam hidup aku. Huhu..Mencabar sungguh. Macam2 perasaan ada masa tu. Tapi syukurlah, sebab aku di kelilingi kawan-kawan yang banyak menyokong. Pada diorangla tempat meluah apa yang aku rasa masa tu. Hmm..tetiba rindu pulak kat suasana tu.

Bila kenang2 balik zaman sekolah ni macam-macam rasa ada. Rasa seronok, kelakar, boring, menyampah, happy...macam2 lagilah rasa yang ada. Kalau jumpa kawan2 lama zaman sekolah memang tak abislah cite pasal zaman sekolah ni. Kadang2 aku pernah terpikir, best gak kan kalau boleh rewind masa tu then select the best moments je. Tapi mustahilla boleh buat macam tu kan? Mengarut je aku ni. Biarkan berlalu~~rasa cam lagu Wings lak. Aku dah cukup bersyukur dengan hidup sekarang. Jadi manusia berguna hasil daripada mistaken identity tuh..Hahaha...

So entri ni sebenarnya untuk adek mop yang nak amik espiem (SPM) tak berapa lama lagi. Gud luck. Jangan tensi2 ye. Cherish the moments. Lepas ni dunia kita takkan sama macam masa zaman sekolah. Dunia baru sedang menanti kat luar tu. Rasa2 nak tutorial PA mehla akak tolong, tapi sebelum tu kenala bagi pengerasnya. Bak mai dodol Melaka!!! Hahaha....

Dengar lagu ni teringat lak kenangan zaman form 5 :
~Kau tahu betapa ku sayang padamu...hanya bidadari sebagai ganti....~

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to SPM

  1. gud luck tuk cek Adek MYraMop gak..
    salam akak...
    mmg kenangan espiem tuh bestt...

    ReplyDelete
  2. hehehe..spm..
    ntah ape2 ntah spm tuh..
    paleng org igt org dok belakang sekali..
    best tgk gelagat bebudk nih mase jwp pekse..
    lagi2 mase ketas add math..
    ade yg tido..garu kepala..macam2 la..
    selonok...
    kekeh..
    selamet2 buat myra..
    spm itu adelah ntah ape2 ntah spm tuh..
    hahaha

    ReplyDelete
  3. akma >> salam akma..SPM sentiasa dalan kenangan...hehehe

    iN >> ceh, dia pon sengal nak amik exam. pape pon, SPM memang ntah pape..kehkehkeh...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.