Jawapan

Dah lama soalan-soalan ni ditujukan untuk aku. Tapi cuma hari ni je tergerak hati nak menjawabnya. Minta maaf bebanyak ye Nile, bukan tak sudi menjawab cuma menunggu waktu yang sesuai. Hmm..so today is the most suitable time...

Do You Like :

1. Sunset or sunrise?
Mestila sunrise, sebab waktu lepas subuh kan? Orang kata pintu rezeki terbuka masa tu. Sunset lak jarang jumpa sekarang ni sebab selalu balik keje lambat. Cuma bulan puasa jela nanti sempat jumpa kot?

2. Suitcase or backpack?
It depends on situation dan ke mana nak pergi. Kalau nak outstation tempat client biasanya aku prefer bawak suitcase. Kalau nak balik kampung atau pun travel, better bawa backpack je.

3. Cats or dogs?
Suka kucing....sebab masa sekolah menengah dulu kucing memang jadi pelepas tension bila abis study. Entahla, aku rasa haiwan peliharaan ni boleh paham perasaan manusia melebihi manusia kekadang. Tapi manusia ni je yang tak reti menghargai haiwan-haiwan ni..huhu...

4. Roller coaster or merry go round?
Dua-dua tak sukeeee...sebabnya aku gayat kat tempat tinggi. Tapi kalau di suruh pilih juga mungkin aku akan pilih merry go round, risiko gayatnya mungkin kurang sikit berbanding roller coaster.

5. Calls or texts?
Depends gakla, kalau hal tu penting dan memerlukan jawapan segera aku lebih suka call je. Kalau setakat nak sembang-sembang atau nak merapu, sms is more practicable.

6.Gift vouchers or presents?
Asalkan free terima je. Orang kata rezeki jangan ditolak...Tapi rasanya aku lebih prefer free presents sebab tak payah susah nak pikir nak tukar voucher dengan hadiah apa.

7. Pens or pencils?
Pen untuk menulis masa buat working paper. Pensil lak aku guna bila nak buat calculation atau contengan atas kertas. Lepas tu nak cari balik calculation tak jumpa. Hahaha...sengal kan?

Kalau ada sesiapa rasa nak menjawab silakan jawab. Takde tarikh tutup, takde hadiah. Sendirian Berhad. Ok tamat._Noktah...

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Jawapan

  1. ni nak tanya kat hang ni

    Kawan @ kekasih?

    ReplyDelete
  2. wahaha..sile jawap kak..nk tau gak..
    kekeh..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.