21/08

Antara hari yang paling bermakna dalam hidup aku. Genap 26 tahun aku hari ni. Macam2 yang aku dah lalui sepanjang hidup ni. Walaupun takdela lama mana pun hidup, tapi Alhamdulillah, sekurang2nya Allah dah bagi aku macam2 pengalaman hidup setakat 26 tahun hidup ni. Memang bestla tahun ni. Tak sangka pulak tahun ni jumpa sorang member yang tarikh lahirnya sama walaupun tak sama tahun. Epi besday to you la dear...

Aku ingatkan tahun lepasla paling meriah. Sebab kebetulan birthday aku jatuh masa family day office kat A’Famosa Resort, Melaka. Bos siap nyanyi karaoke untuk aku masa dinner. Hehehe...terharu sesangat. Siang esoknya officemate aku celebrate kat MP, belanja pizza. Masa tu rasa cam nak nangis pun ada. Tapi, Alhamdulillah...sekurang2nya masih ada yang mengingati.

Tapi tahun ni nampaknya meriah sikitla berbanding tahun2 sebelum ni. Bangun pagi je tgk banyak sms yang masuk utk wish birthday aku. Tersenyum lebar pagi2. terima kasih untuk semua yang wish birthday aku. Sungguh-sungguh terharula kawan. Tak pernah terbayangkan kemeriahan sms yang macam tu memenuhi inbox aku macam hari ni.

Ha, yang bestnya petang tadi aku dapat bouquet bunga besau (Thanks untuk si pemberi). Jarang-jarang aku ni dapat bunga sebenarnya. Rasanya ni second time since konvo 4 tahun lepas. Hahaha. Sebenarnya aku pun bukan kisahkan bunga sangat. Tapi segan jugak bile dapat bunga besau camtu. Budak-budak opis yang meriah sangat dok mengira berapa kuntum yang aku dapat hari ni. Aku cuma mampu senyum je. Paling segan bila nak bawak balik rumahla. Mujurla aku balik tadi lepas maghrib, dah tak ramai orang dan bila aku sampai rumah tadi pun jiran-jiran takde yang melangut depan rumah. Hehehe...selamat!



Untuk kawan-kawan, terima kasih sekali lagi. Nak senaraikan rasanya tak tersenarai banyaknya. Aku sayang korang semua. Hehehe...jangan sangka hidup ini takkan indah bila kita kecewa. Memang betul, banyak hikmah yang tersembunyi di sebaliknya. Cuma bergantung bagaimana cara kita mengatasi kekecewaan tu. Aku dah nampak kelebihannya sekarang. Alhamdulillah. Semoga keindahan ni masih jadi milik aku dan kawan-kawan. Amin...

P/S: Tak lupa untuk yang pertama wish. Terima kasih yang tak terhingga. Semoga lebih sabar dan tabah menghadapi dugaan mendatang. Adik akan sentiasa mendoakan dan menyokong dari kejauhan.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to 21/08

  1. hehehhe...beshhnyer dpt bunge....
    indahnyer dunie ehh...
    hepi bezday kak pu3...sori x sempt sms..anyhow...all de best 4 ur future life...sapa kasi bunge ehh??? stori ler skit...ngeh34... ;)

    ReplyDelete
  2. thank u once again sis...bape kali nk wish ntah...hehehe...
    Insya Allah, mudah2an...
    Munge eh? adela...ehehehe...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.